Sen bildiğin yoldan devam et. Donanımın en büyük katili voltajdır nokta.
Uv dediğin voltaj eğrisini değiştirmek demişsin. Neyi kime açıklamaya çalışıyon?
1980 mhzde 1.075voltajda çalışan kart yerine
1980 mhzde 0.950voltajda çalıştırıyorum ben. Eee??
0 sorun
0 kasma
0 stabilite sorunu
Sen 1.075 de sıcaklıkları dizginlemeye çalışırken hem macunu daha erken kurutuyon hem padleri daha erken bitiriyosun bide kart ısınıp kasa içerisinde diğer donanımların daha çok ısınmasına sebep oluyor; ben ise hem az watt tükettirip az ısıtıp kartın üzerindeki bileşenleri koruyorum
Sen agu agu derken biz HD 6950lere HD6970 biosu atıyorduk anime ppli seni

UVnin gpuya “zarar” verdiğine dair bir tane bile kaynak bulup koyamazsın buraya. Sanki 1.7 voltajda 7/24 çalışabilen Bulldozer FX işlemciymiş gibi konuşuyosun (hoş o yıllarda daha 10-12 yaşındaydın en baba)
Senin yaşın kadar sene bilgisayar kullandım bir tane bile donanımımı bile isteye kendi bilgilerimle bozduğumu hatırlamıyorum
İmkanımda çok profesyonelim falan demedim. Donanımı çalıştırmak akıl işidir oda sende olmadığı için
Senin gibi tipler,
yetkili servis arabasının 15.000 kmde bir bakıma gireceğini söyler ama şehir içinde çok dur kalk yapmış yorulmuş arabayla sadece uzun yol yapmış arabanın 15.000kmdeki motor yağının aynı özellikte kalacağını sanan tipler. Sen fabrikasyon ayara sadık kalabilirsin benim zerre umrumda değil ama 1.075 voltajda çalışan kartla 0.950 voltaj arasında çalışan kartın ömrü bariz ortada. İki aracın kullanımına baktığında hangisinin 15.000kmde yağının daha çabuk eskiyeceğini bi yorumla bakalım
Ben 10.000 de bir değişmesi gerektiğini söylerim sen ise ister gazlasın ister istanbul trafiğine kalsın 15.000 kmde bir bişey olmaz dersin. Sen fabrikayı dinle
İşlemciye voltaj verdiğin falanda yok amdlerde curve optimizer yapıp fabrikasyon voltajdan daha aşağıda çalıştırıp daha yüksek frekansa ulaştırıyorsun. Çünkü işlemcinin “o frekansta o voltaja ihtiyacı yoktur”
Uv şu dünyada gpuya yapacağın en büyük iyiliktir. Hadi kardeş