Galax Galakuro RTX 3080 Ti Ekran Kartı Alınır mı?

İşlemciye OC yapalım, RAM'e OC yapalım, GPU'ya UV yapalım ben yaptım sorunsuz, diyenlerin %90'ı ne yaptığını bilmeyen, ezbere oradan buradan görme tipler. Bilgisayarda neleri bozduklarının farkına bile varamadan yıllarca öyle kullanan bu kişiler, sanki imkânları çokmuş ve profesyonelmiş gibi herkese tavsiye veriyorlar. Benim kullandığım kartların ‰1'ini değil, %1'ini bile kullanmayan tipler burada millete öneri veriyor, bir tarafımla gülüyorum. Asıl bu tipleri dinlemeyin; alacağın kartın kökü belli ısınan bir kart, UV'ye güvenerek yola çıkmamalısın. UV dediği de alt tarafı voltaj eğrisini değiştirmek; onu da marifet sanmaları ayrıca komik. Bu kartın fanları iyiyse daha kaliteli macun ve pad ile iyileştirilebilir ama toplamda 3080 Ti ısınan bir kart. Buna ekstra pad ve macun masrafı yapana kadar daha temiz bir model ararım.

İşlemciye OC yapalım, RAM'e OC yapalım, GPU'ya UV yapalım ben yaptım sorunsuz, diyenlerin %90'ı ne yaptığını bilmeyen, ezbere oradan buradan görme tipler. Bilgisayarda neleri bozduklarının farkına bile varamadan yıllarca öyle kullanan bu kişiler, sanki imkânları çokmuş ve profesyonelmiş gibi herkese tavsiye veriyorlar. Benim kullandığım kartların ‰1'ini değil, %1'ini bile kullanmayan tipler burada millete öneri veriyor, bir tarafımla gülüyorum. Asıl bu tipleri dinlemeyin; alacağın kartın kökü belli ısınan bir kart, UV'ye güvenerek yola çıkmamalısın. UV dediği de alt tarafı voltaj eğrisini değiştirmek; onu da marifet sanmaları ayrıca komik. Bu kartın fanları iyiyse daha kaliteli macun ve pad ile iyileştirilebilir ama toplamda 3080 Ti ısınan bir kart. Buna ekstra pad ve macun masrafı yapana kadar daha temiz bir model ararım.
Hocam sizce 7800xt alsam 3k daha verip 20ye, mantıklı olur mu ısınmayan daha yeni ,içi açılmamış ve benzer güçte bir kart olduğu için.

Sen bildiğin yoldan devam et. Donanımın en büyük katili voltajdır nokta.

Uv dediğin voltaj eğrisini değiştirmek demişsin. Neyi kime açıklamaya çalışıyon?

1980 mhzde 1.075voltajda çalışan kart yerine
1980 mhzde 0.950voltajda çalıştırıyorum ben. Eee??

0 sorun
0 kasma
0 stabilite sorunu

Sen 1.075 de sıcaklıkları dizginlemeye çalışırken hem macunu daha erken kurutuyon hem padleri daha erken bitiriyosun bide kart ısınıp kasa içerisinde diğer donanımların daha çok ısınmasına sebep oluyor; ben ise hem az watt tükettirip az ısıtıp kartın üzerindeki bileşenleri koruyorum

Sen agu agu derken biz HD 6950lere HD6970 biosu atıyorduk anime ppli seni 😉 UVnin gpuya “zarar” verdiğine dair bir tane bile kaynak bulup koyamazsın buraya. Sanki 1.7 voltajda 7/24 çalışabilen Bulldozer FX işlemciymiş gibi konuşuyosun (hoş o yıllarda daha 10-12 yaşındaydın en baba)

Senin yaşın kadar sene bilgisayar kullandım bir tane bile donanımımı bile isteye kendi bilgilerimle bozduğumu hatırlamıyorum

İmkanımda çok profesyonelim falan demedim. Donanımı çalıştırmak akıl işidir oda sende olmadığı için 😉

Senin gibi tipler, yetkili servis arabasının 15.000 kmde bir bakıma gireceğini söyler ama şehir içinde çok dur kalk yapmış yorulmuş arabayla sadece uzun yol yapmış arabanın 15.000kmdeki motor yağının aynı özellikte kalacağını sanan tipler. Sen fabrikasyon ayara sadık kalabilirsin benim zerre umrumda değil ama 1.075 voltajda çalışan kartla 0.950 voltaj arasında çalışan kartın ömrü bariz ortada. İki aracın kullanımına baktığında hangisinin 15.000kmde yağının daha çabuk eskiyeceğini bi yorumla bakalım

Ben 10.000 de bir değişmesi gerektiğini söylerim sen ise ister gazlasın ister istanbul trafiğine kalsın 15.000 kmde bir bişey olmaz dersin. Sen fabrikayı dinle

İşlemciye voltaj verdiğin falanda yok amdlerde curve optimizer yapıp fabrikasyon voltajdan daha aşağıda çalıştırıp daha yüksek frekansa ulaştırıyorsun. Çünkü işlemcinin “o frekansta o voltaja ihtiyacı yoktur”

Uv şu dünyada gpuya yapacağın en büyük iyiliktir. Hadi kardeş

Son düzenleme:
Bence kart eski üstüne biraz daha koyup yeni seri bir kart alırdım

Sen bildiğin yoldan devam et. Donanımın en büyük katili voltajdır nokta.

Uv dediğin voltaj eğrisini değiştirmek demişsin. Neyi kime açıklamaya çalışıyon?

1980 mhzde 1.075voltajda çalışan kart yerine
1980 mhzde 0.950voltajda çalıştırıyorum ben. Eee??

0 sorun
0 kasma
0 stabilite sorunu

Sen 1.075 de sıcaklıkları dizginlemeye çalışırken hem macunu daha erken kurutuyon hem padleri daha erken bitiriyosun bide kart ısınıp kasa içerisinde diğer donanımların daha çok ısınmasına sebep oluyor; ben ise hem az watt tükettirip az ısıtıp kartın üzerindeki bileşenleri koruyorum

Sen agu agu derken biz HD 6950lere HD6970 biosu atıyorduk anime ppli seni 😉 UVnin gpuya “zarar” verdiğine dair bir tane bile kaynak bulup koyamazsın buraya. Sanki 1.7 voltajda 7/24 çalışabilen Bulldozer FX işlemciymiş gibi konuşuyosun (hoş o yıllarda daha 10-12 yaşındaydın en baba)

Senin yaşın kadar sene bilgisayar kullandım bir tane bile donanımımı bile isteye kendi bilgilerimle bozduğumu hatırlamıyorum

İmkanımda çok profesyonelim falan demedim. Donanımı çalıştırmak akıl işidir oda sende olmadığı için 😉

Senin gibi tipler, yetkili servis arabasının 15.000 kmde bir bakıma gireceğini söyler ama şehir içinde çok dur kalk yapmış yorulmuş arabayla sadece uzun yol yapmış arabanın 15.000kmdeki motor yağının aynı özellikte kalacağını sanan tipler. Sen fabrikasyon ayara sadık kalabilirsin benim zerre umrumda değil ama 1.075 voltajda çalışan kartla 0.950 voltaj arasında çalışan kartın ömrü bariz ortada. İki aracın kullanımına baktığında hangisinin 15.000kmde yağının daha çabuk eskiyeceğini bi yorumla bakalım

Ben 10.000 de bir değişmesi gerektiğini söylerim sen ise ister gazlasın ister istanbul trafiğine kalsın 15.000 kmde bir bişey olmaz dersin. Sen fabrikayı dinle

İşlemciye voltaj verdiğin falanda yok amdlerde curve optimizer yapıp fabrikasyon voltajdan daha aşağıda çalıştırıp daha yüksek frekansa ulaştırıyorsun. Çünkü işlemcinin “o frekansta o voltaja ihtiyacı yoktur”

Uv şu dünyada gpuya yapacağın en büyük iyiliktir. Hadi kardeş
İnsanların zevkleri üzerinden onları küçümsemek, yaşça küçümsemek, aşağılık bir mahlukatsın. Konuyla alakasız örnekler, kelime oyunları, çok bilmiş tavırlar ne kadar tiksinç ve iğrençsin bir mahlukatsın. Aşağılık birinin ağzından çıkan sözler. Adam yerine konup da argüman sunmaya değmezsin sen anca klavyeden egonu tatmin et, zavallı seni.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam sizce 7800xt alsam 3k daha verip 20ye, mantıklı olur mu ısınmayan daha yeni ,içi açılmamış ve benzer güçte bir kart olduğu için.
20K`da bulabilirsen 4070S güzel olur yoksa 7800XT alabilirsin. Nispeten daha yeni kart almak iyidir sonuçta ikinci el alacaksın fanın dan padine kadar ömürleri var. Temiz kart almaya bak.

İnsanların zevkleri üzerinden onları küçümsemek, yaşça küçümsemek, aşağılık bir mahlukatsın. Konuyla alakasız örnekler, kelime oyunları, çok bilmiş tavırlar ne kadar tiksinç ve iğrençsin bir mahlukatsın. Aşağılık birinin ağzından çıkan sözler. Adam yerine konup da argüman sunmaya değmezsin sen anca klavyeden egonu tatmin et, zavallı seni.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

20K`da bulabilirsen 4070S güzel olur yoksa 7800XT alabilirsin. Nispeten daha yeni kart almak iyidir sonuçta ikinci el alacaksın fanın dan padine kadar ömürleri var. Temiz kart almaya bak.

Sen önce senden bilgili birini tecrübe etmiş birini sindirmeyi öğreneceksin ondan sonra benim dediklerime muhalefet olmaya çalışacaksın. Sen örneğin intel biliyosundur defalarca intel kullanmışsındır ben inteli en son 16-17 sene önce kullandım senin şuan güncel intel işlemcilerde ne yaptığının doğru mu yanlış olduğunu hayatta sorgulayamam lafta söylemem. Çünkü bilgim ve tecrübem yok. Tır sürmeyi bilmiyosun kaç senedir tır şoförü “böyle kullanılır” diyor sen adama “bunlar hep ezbere şeyler farkında olmadan tırı bozuyolar” diyosun. Kusura bakmada sen ne anlatıyon derler adama

Neyden küçümsediğimi ben gayet iyi biliyorum çünkü senin yaşlarından bir tane bile efendi gibi tartışabilen çıkamıyor buradan. Ne var ne yok kibir ve yedirememezlik kanınıza işlemiş sizin. Ben benden tecrübeli biri olunca nasıl susmasını biliyorsam siz, sizden tecrübeli birine karşı susup oturmayı öğrenemiyorsunuz beceremiyorsunuz. Senin yaşındaki birisi benimle tartışırken ciddi ciddi “ekran kartı stres testlerinden geçtiyse tamam stabildir oyunlarda stabil mi değil mi diye bakmanın anlamı yok” dedi. Ben ne diyim bu arkadaşa mesela? “Oyunlarda crash yiyorsa genede öyle kullanacağız o halde yinede stabildir yani” dedim cevap veremedi. Ne derdin bu arkadaşa? Biriniz bile şaşırtmıyor ben ne yapayım? 🤔

Sizde tecrübe etmiş birini sindirememe hastalığı var. Bu bariz ortada 👍 Kimse bana gelipte atıyorum 0.950 voltajda çalışan kartın 1.075de çalışan karta göre zararlı veya gereksiz olacağını söyleyemez o kadar. 2 2 daha 4. Donanımın en büyük katili 1)Isı 2)Voltajdır. Kendi kartımdan “İSTEDİĞİN KADAR” uvli ve uvsiz test yaparım hangisinde daha sağlıklı çalışmış çalışmamış gelip bakarız forumada sayfa sayfa gösteririm hiç merak etme.

UV gibi yöntemi maytapa aldığını yabancı foruma konu açsam millet güler sana. Ben benden iyi bilen olunca nasılki bilmiyorum, doğrudur vs diyorsam sende böyle ol eksilmezsin. Cahillik kompleksine girmeyim diye 40 takla atıyosunuz. Bilmediğiniz tecrübe etmediğiniz bi konuda dünden hazırsınız aşağılık hissetmeye. Benim böyle triplerim yok. Intel kullanan arkadaşlara yardım edemiyorum, ddr5 kullananların neyi doğru veya hatalı yaptığına cevap veremem hayatta. adam ne yapıyorsa sorgulayamam yanlış mı doğru mu diye sende intel kullanıyorsan ddr5 kullanıyorsan senide sorgulayamam. Ama sen gelipte 3-4 ekran kartını bu zamana kadar uv ile kullanmış birinin gördüğü faydaları ve tecrübesini 2 kalemlik cümlelerinle yanlışlayamazsın. Gelmişsin bir de bunlar farkında olmadan donanımı bozuyor diyosun yok ne yaptığını bilmeyen ezbere falan 😃msiın kendi youtube resmi sayfasında bile undervolt nasıl yapılır diye video var kartın üreticisi bizzat koymuş sen ne yarıştırmaya çalışıyon benle daha?

Biz babamızın hayrına gpulara uv yapın demiyoruz 👍 sağlıksız bir işlem olsa bunun yankıları senelerrr öncesinden yayılırdı. Ortada matematik var tecrübe var. yoksa banane senin kartından istersen 1.100 voltajda çalıştır senin macununda padlerinde umrumda değil gördüğün sıcaklıklarda umrumda değil. Kartını istediğin gibi voltaj bombardımanına uğratabilirsin. Ama tutup UV yöntemini hafife alamazsın. Elinin altında yapay zeka var git sor

Rame oc yapıyoruz demişsin. Mesela xmp profilleri 1.35v dır ama sen iyi bir ayarlamayla o xmp profilini 1.34 1.33 1.32vda bile çalıştırabilirsin istersen. Al sana uv

İşlemciye oc yapıyoruz lafını söylediğine zaten utan sen. Sen işlemciye oc yaparken voltaj mı arttırıyorsun? 15-20 sene öncesindeki mimariler için diyorsan evet statik oc yapıp geçiyordun ama örneğin Amdde curve optimizer ayarı yapıyoruz buda UV? Adam +200 boost clock override yapıyor bunu neyle açıklayacaksın? Hem ghzi 200 arttırıyor hemde işlemcinin voltajını düşürüyor? Hey yavrum hey 😃

senin gibi 2749261 tane üye burda “kanıtlamaya ihtiyacım yok” dedi. Klasik sığınma. Biriniz bir şey kanıtlasada adam akıllı tartışsam bende.

Konuyla alakasız değildi örneklerim. Anlamadığın konular olduğu için öyle diyosun. Sen fabrikanın ayarladığı oto voltajdan git bende fabrikanın yaptığı voltaja gerek duymadanda donanımın çalışabileceğini tecrübe ettim yıllarca. sorun yaşamadım. Isılar gitti, yüksek tüketim bitti, kartın ömrü uzadı. Bu kadar

Amdye 5800x3d için cppc ayarı nasıl olmalı diye mail attım herifler “herşeyi otoda kullanmanızı tavsiye ediyoruz” diye cevap vermişlerdi ciddi ciddi 3 sene önce. Curve optimizer yapın bile demezler sen işlemcim çok ısınıyor ne yapmam lazım diye sorsan

Tiksinç ve iğrençliği zavallığı senden öğrendim. Örnek alınacak birisi olduğunu düşünüyorsundur sende o yüzden kendin gibi olmayı edindim. Örnek alıncak birisi değilsen söyleyebilirsin

Son düzenleme:
@MeGaDave06 Beni tanımıyorsun cahil cahil konuşuyorsun bir de yazmış senin yaşında vs diye başlayan uzun ve kendini komik düşüren yazılar ama aramızda 2 yaş var :kekw:
Sen hayatında 5-10 kart kullanırken ben yaklaşık 400 karta aynı anda oc uv yapıyordum. Öyle voltaj eğrisi ile afterburner den oynayarak da değil. Senin bahsettiğin uv ayarlarını yıllar önce forumda yaptırıyordum, sen benim yaptığım şeyleri daha yeni yeni eline imkanlar geçtiği için yeni keşfettiğin için yapan hevesli birisisin sadece. Elimizdeki imkan, kabiliyet ve teknik bilgi farkı uçurum. Benim kullanmadığım GeForce serisi kart yok, hepsini kullandım. İntel Core serisinin hepsini 14900KS hariç, Core Duo`nun hepsini, Quad Pro`lar hariç hepsini, U serilerinin 285 ve 245K hariç hepsini kullandım. AMD Ryzen lerin tr de olmayan modelleri, R9 9950X3D ve v2 si hariç hepsini kullandım. Senin bana bu konu da öğretebileceğin zerre bir şey yok.
Afterburner`den girmiş, voltajı düşürmüş, düşürünce de kart direkt watt kısıyor bu yüzden performans kaybı yaşanır. Bu kaybın telafisi içinde çekirdek ve bellek hızlarını aşırtmak gerekiyor yani uv+oc yapıyor sonra da buna uv diyip insanlara öneride bulunuyor nerde kaldı senin uv, komedinin alası. Yukarıda adam yazmış silikon kalitesine bağlı onu eleştirmiş. Adam doğru diyor, uv dan kaynaklı kaybın telafisi tamamen silikonun kalitesine bağlı. Hele ki 3000 serisi özürlü bir seri iken. Adama ezbere +500mhz mem clock +150mhz core clock verdirecek sonra adamın sistemde crash olacak başka problem olacak sonra geri kıstıracak, aşama aşama senin uv puff olacak. O zaman ne olacak adama kartı aldırdın, sorumluluğu alıp zararını karşılayacak mısın?
Teknik olarak ne yaptığını bilmeyen biri doğuracağı sonuçları nerden bilebilir ki, bilemez işte böyle ahkam keser, boş konuşur.
Neymiş intel kullanmadım konuşamam ama her kartımda
'' toplasan 5 kart belki etmez'' uv yaptım çok biliyorum havası, aynen kardeşim aç kapıyı aras kargo, 350W kartı 280W`a düşürmüş konuşuyor. Bana şov yapıyor ya komik çocuk.

Son düzenleme:
@MeGaDave06 Beni tanımıyorsun cahil cahil konuşuyorsun bir de yazmış senin yaşında vs diye başlayan uzun ve kendini komik düşüren yazılar ama aramızda 2 yaş var :kekw:
Sen hayatında 5-10 kart kullanırken ben yaklaşık 400 karta aynı anda oc uv yapıyordum. Öyle voltaj eğrisi ile afterburner den oynayarak da değil. Senin bahsettiğin uv ayarlarını yıllar önce forumda yaptırıyordum, sen benim yaptığım şeyleri daha yeni yeni eline imkanlar geçtiği için yeni keşfettiğin için yapan hevesli birisisin sadece. Elimizdeki imkan, kabiliyet ve teknik bilgi farkı uçurum. Benim kullanmadığım GeForce serisi kart yok, hepsini kullandım. İntel Core serisinin hepsini 14900KS hariç, Core Duo`nun hepsini, Quad Pro`lar hariç hepsini, U serilerinin 285 ve 245K hariç hepsini kullandım. AMD Ryzen lerin tr de olmayan modelleri, R9 9950X3D ve v2 si hariç hepsini kullandım. Senin bana bu konu da öğretebileceğin zerre bir şey yok.
Afterburner`den girmiş, voltajı düşürmüş, düşürünce de kart direkt watt kısıyor bu yüzden performans kaybı yaşanır. Bu kaybın telafisi içinde çekirdek ve bellek hızlarını aşırtmak gerekiyor yani uv+oc yapıyor sonra da buna uv diyip insanlara öneride bulunuyor nerde kaldı senin uv, komedinin alası. Yukarıda adam yazmış silikon kalitesine bağlı onu eleştirmiş. Adam doğru diyor, uv dan kaynaklı kaybın telafisi tamamen silikonun kalitesine bağlı. Hele ki 3000 serisi özürlü bir seri iken. Adama ezbere +500mhz mem clock +150mhz core clock verdirecek sonra adamın sistemde crash olacak başka problem olacak sonra geri kıstıracak, aşama aşama senin uv puff olacak. O zaman ne olacak adama kartı aldırdın, sorumluluğu alıp zararını karşılayacak mısın?
Teknik olarak ne yaptığını bilmeyen biri doğuracağı sonuçları nerden bilebilir ki, bilemez işte böyle ahkam keser, boş konuşur.
Neymiş intel kullanmadım konuşamam ama her kartımda
'' toplasan 5 kart belki etmez'' uv yaptım çok biliyorum havası, aynen kardeşim aç kapıyı aras kargo, 350W kartı 280W`a düşürmüş konuşuyor. Bana şov yapıyor ya komik çocuk.
Olm Hala Yazıyonmu la şuna Gördüm de yazışmaları senin 1 tane onun 1 tane okudum Ben üşendim okumaya Cevap vermeye değmez
Ztn forum sahibi Akıllıysa Uv ye sırtını yaslamaz Tamamen güvenmez

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,238,571
Üyeler
202,650
Son üye
masterreaper
Geri