hocam bunun sebebi işlemcim olabilir mi peki r7 9700x gta 5te 70 dereceleri görüyor 240mm sıvı soğutma olmasına rğamen 65w tdp sabitli fiveme falan girince 80e çıkıyor ve 79 80 dereceler de geziyor
Fivem için FPS normal. Fivem GTA 5 optimizasyonuna dahil bir sürüm değil. Topluluk tarafından yapılıyor, bir nevi mod düzgün çalışması imkansız. Fivem bellek ister mesela 16 GB ise 32 GB yapabilirsin.
Ayrıca temel oyunda da 400 FPS görmen zor çünkü limitleri var. Enhanced sürümünde DLSS ve FG ile belki ulaşılıyordur. Ama yanlışım yoksa Fivem sunucuları eski sürümü kullanıyor.
Yani bence burada bir sorun yok, bileşenler iyi olsa da Fivem gibi modlar, iyi optimize edilmeyen oyunlarda yüksek FPS almanız zor. Keza eski oyunlarda da animasyonlardan dolayı doğal bir FPS limiti var. Yanlışım yoksa GTA V için bu 200 FPS civarındaydı.
Arkadaşınızın sistem özelliklerini de yazar mısınız?
FPS atıyorum 120-130'lardan ani 70-80'e düşüyorsa bellek kaynaklı olabilir. PUBG eski bir oyun olsa UE4 en sorunlu ve bu sorunlarını halen tam anlamıyla çözememiş oyunudur. Takip etmedim ama UE5 geçtiyse ekstra ağırlaşmıştır. Gerçi UE5'in de UE4 ile gelen bazı sorunları çözmüşlüğü var.
Bellek kaynaklıysa arka planda çalışan uygulamaları azaltalım. Aşağıda detaylandırarak en basit kullanıcının anlayacağı ve kullandığı uygulamalar üzerinden gösterdim. Aslında uzun süre bilgisayar kullanıyor ve biraz da meraklıysanız, ne kapatılır ne açık...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Hatta şu videoyu bırakayım, 5090 1080P en yüksek ayarlarda 300-320 FPS'leri zar zor görüyor ve genelde 250 FPS civarında geziyor.
Yanlış algılamayın ama yıllardır Technopat, Techolay veya bu forumda takılıyorum, genç arkadaşlar FPS sorunları yaşayınca normalde aldıkları FPS'i nedense abartılı söylüyor. Yani CS2, Valorant dışında açıkçası çoğu oyunda 200 FPS üstünü görmek zor. En fazla 2015 önceki FPS linear FPS oyunlarında görürsünüz.