Meguisha
80+
- Reaksiyon skoru
- 2
Uzun süre ChatGPT'den yardım aldığımdan onunla konuşmama göre özet çıkarttım. Alacaksam özellikle şu markaları al gibi bir şey var ise onu da söyleyebilirsiniz. Çünkü aşırı iyi fiyata "AOC Q27G41ZDF" var, mesela bu tercih edilebilir mi? Bir de QD-OLED mi tercih etmeliyim WOLED mi bunu da söylerseniz sevinirim.
Uzun süre kullanmak amacıyla yeni bir monitör arıyorum. Genellikle single-player, hikâye ve görüntü kalitesi odaklı AAA oyunlar oynuyorum. Cyberpunk 2077, RDR2, Assassin's Creed vb. Rekabetçi oyun ve çok yüksek FPS önceliğim değil.
Mevcut sistemim:
Şu anda baktığım özellikler:
Şu an özellikle AOC Q27G4ZD gibi 27" QHD QD-OLED modellere bakıyorum; ancak 2 yıl sonra sistemi yükselteceğim için 32" 4K OLED veya 34" 3440×1440 OLED'e çıkmanın daha mantıklı olup olmadığı konusunda kararsızım.
Bütçe/fiyat-performans açısından hangi modelleri önerirsiniz? Özellikle uzun süre OLED kullananların burn-in ve garanti deneyimleri de önemli.
Aşırı uç monitörlere gerek yok. Genel olarak 40K yı geçmezse fiyat olarak tercihimdir. Ama aşırı gerekliyse. Yoksa asıl isteğim 20-30k barajında olmasıdır. Aynı zamanda genel olarak indirimler falan oluyorsa "Şu zaman diliminde al iyi fiyata bulursun" gibi önerileriniz var ise bunları da belirtiniz. Teşekkürler.
Güncel olarak "Asus ROG Strix XG27AQWMG" öneriliyor. Başka varsa "Şu da olur" diye ekleyebilirsiniz.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Uzun süre kullanmak amacıyla yeni bir monitör arıyorum. Genellikle single-player, hikâye ve görüntü kalitesi odaklı AAA oyunlar oynuyorum. Cyberpunk 2077, RDR2, Assassin's Creed vb. Rekabetçi oyun ve çok yüksek FPS önceliğim değil.
Mevcut sistemim:
- Ryzen 5 5600
- RTX 3060 Ti 8 GB
- 16 GB RAM
Şu anda baktığım özellikler:
- OLED / QD-OLED / Tandem OLED
- 165 Hz ve üzeri (240–280 Hz şart değil)
- 1 ms ve altı tepki süresi
- G-SYNC Compatible / Adaptive-Sync
- İyi HDR
- Tercihen HDMI 2.1 + DisplayPort
- Burn-in konusunda mümkünse 3 yıl garantili
- 26.5–27" → 2560×1440 QHD
- 34" → 3440×1440 ultrawide
- 31.5–32" → 3840×2160 4K
Şu an özellikle AOC Q27G4ZD gibi 27" QHD QD-OLED modellere bakıyorum; ancak 2 yıl sonra sistemi yükselteceğim için 32" 4K OLED veya 34" 3440×1440 OLED'e çıkmanın daha mantıklı olup olmadığı konusunda kararsızım.
Bütçe/fiyat-performans açısından hangi modelleri önerirsiniz? Özellikle uzun süre OLED kullananların burn-in ve garanti deneyimleri de önemli.
Aşırı uç monitörlere gerek yok. Genel olarak 40K yı geçmezse fiyat olarak tercihimdir. Ama aşırı gerekliyse. Yoksa asıl isteğim 20-30k barajında olmasıdır. Aynı zamanda genel olarak indirimler falan oluyorsa "Şu zaman diliminde al iyi fiyata bulursun" gibi önerileriniz var ise bunları da belirtiniz. Teşekkürler.
Son düzenleme: