Kediyi Napayım

Vallahi müstakil de olsa cesaret edip salamazdım sanırım ya. Hastalık falan kapar diğer kedilerden
Hocam ben salmiyorum kendi kaçıp gidiyor 😀 yazın mecbur pencere açmak zorundayız.Kisin da kapıyı açmamızi koklayıp siyrilip gidiyor direkt.Ama adam napsin dışarda sürekli başka bir dişinin üstünde görüyorum 🤣
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Para ev sorun değil de özel sebeplerden çok bakamam ya yoksa alasım geldi hava bı tık serin diye yılıştı muhtemelen
Mama içecek falan al diyorsaniz alayım açık yer varsa
Site burası bu arada aç kalacağını sanmam dolu kedi var mama koyan var
Alıntıyı görüntüle
Yazık yaa

Bizim sitede 30 kedi vardır yani güvenli yer dert etmeyin her bina önünde mama su da var sadece üşür de zarar gelir mi onu merak ettim sabah özel mama falan varsa onu da yazarsanız alır veririm parası sorun değil
1000009015.webp

Küçüğün son hal sanki küstü gibi bakiyor

Marketten bebe maması al 0-3 aylık. Migros olur bim olur 101 olur karfur olur
Teşekkürler hocam yarın sabah vereceğim

Son düzenleme:
Bizim sitede 30 kedi vardır yani güvenli yer dert etmeyin her bina önünde mama su da var sadece üşür de zarar gelir mi onu merak ettim sabah özel mama falan varsa onu da yazarsanız alır veririm parası sorun değilAlıntıyı görüntüle
Gizli çektim son hali

Teşekkürler hocam
Rica ederim, kedi mamalarının fotosunu bi atarsın markette

hiç olmazsa sivilce sıkacağının linkini at bari.
Meraktan çatladım
Onu hayatımın en iyi kararlarından biri yapan şey aldıktan sonra bir daha hiç görmemiş olmam zaten de yarın markasını yazayım buraya. Şimdi nerede olduğunu bilmiyorum :D

16 derece olan yer neresi, onu çok merak ettim. Yanıyorum ben.

Sokaktan kedi sahiplenmek herhalde 34 yıllık hayatımda yaptığım en doğru 3 şeyden biriydi. Mamasını, suyunu ver, kumunu değiştir o kadar. Sokağa çıkarma derdin yok bir şey yok ama balkona kedi filesi, camlara da kediler için özel sineklik taktıracaksın. Kedilerin derinlik ve yükseklik algısı çok iyi değil, aşağı atlıyorlar.

Kedi bakımı kuş bakmaktan daha kolay bu arada, kendi kendine oynar. Zaten yavruyken 18 saat civarı uyur, o sırada çocuğun gibi hissetmeye başlarsın
Kuşu bi salayım desen ortalığı mayın tarlası yapıyor ama bence duyguları daha iyi anlıyorlar bir tane papağan vardı mesela sadece moralim bozuksa omzuma gelip operdi yoksa asla kendi kendine gelmezdi :)
16 derece olan yer neresi, onu çok merak ettim. Yanıyorum ben.

Düzce... Hele merkezi berbat bir yer neyse ki 1 haftalık geldim
Ankara İstanbul a yakın olsun diye geliyorsanız ya gelmeyin ya da dağdan ev alın çukur olduğundan hava dönmüyor, bu sebepten havası pis nemi de adana ile yarışıyor

Son düzenleme:
Kuşu bi salayım desen ortalığı mayın tarlası yapıyor ama bence duyguları daha iyi anlıyorlar bir tane papağan vardı mesela sadece moralim bozuksa omzuma gelip operdi yoksa asla kendi kendine gelmezdi :)

Düzce... Hele merkezi berbat bir yer neyse ki geçici burdayım
Benim kedim dişi, dişiler biraz nazlı olur canı isterse sokulur sevgiye doyunca kalkar gider. Bir ara büyük bir depresyon yaşadım, yanımdan ayrılmadı. Şimdi eşimin kedisi bizimle olduğu için ve benim kedim başka kedilerle geçinemediği için ailemde kalıyor, babamın dişi apse yapmış ve ateşlenmiş yattığı yerden kalkamaz olmuş, o kendini ağırdan satan canı istemedikçe kimseye yanaşmayan kedi başında nöbet tutmuş babamın. Kediler gerçekten ilginç canlılar, keşke özel durumun müsade etseydi de deneyimleyebilseydin.

Bu arada ben de kuş besledim, cidden duyguları yoğun canlılar onlar da.

• Beğen
Reaksiyonlar: Ascl
Gece gece konuyu görünce dayanamadım, ben de içimi dökmek istedim . Biz bu oturduğumuz eve geçeli 8-9 sene oldu, öncesinde hiç öyle kedi sevdamız falan yoktu. Apartmanın salondan arka bahçeye açılan kapısı var. Eskiden cama gelen bir iki can olunca yiyecek verir gönderirdik. Sonra o 1 kedi oldu 2, 2 oldu 3... Zamanla sayıları gittikçe arttı, kıyamayıp içeriye aldık ve hepsi canımız ciğerimiz oldu.

Şu an hem evdekiler hem bahçedekiler derken neredeyse 20-30 tane cana bakıyoruz. Her gün karınlarını doyuruyoruz ciğeri olsun tavuğu olsun yaş mamaları olsun kuru mamaları olsun, yatacak sıcak yerlerini hazırlıyoruz. İnan paranın bile dayanmadığı zamanlar oluyor ama elimizden geldiğince helaliyle bakmaya çalışıyoruz. Keşke bir yerlerden bir destek veya yardım gelse elbette hayır demeyiz ama umarım onun da zamanı gelir. Bir parçalık tüylerine zarar gelse kahroluyorum. Çocukken bakkaldan bir şeyler yürütür, her türlü yaramazlığı yapardık ama şu an bir sineği bile öldüremeyecek hassasiyette bir insana dönüştüm.

Bu işin arkasında o kadar derin, hem çok güzel hem çok acı hikayeler var ki... Kaybolanı var, hastalananı var. Hatta daha son bir haftadır moralim altüst durumda; baktığımız 9 yavrudan 5 tanesini gençlik hastalığından kaybettik. Onları o halde alıp götürürken içim parçalandı, ruhum söküldü sanki. Zaten Covid döneminden beri yıllardır eve hapsolduğum, dışarı bile çıkamadığım zorlu bir cilt sorunuyla uğraşıyorum. Şu hayatta beni gerçekten mutlu eden tek şey bu kedilerim ve bilgisayarım. Onların kaybı beni ruhen çok yıpratıyor ama yine de ayağa kalkıp kalanlara bakmak zorundayız.

O yüzden o bulduğun canı görünce içim cız etti. Senin gibi insanların olduğunu bilmek güzel. O canı benim için de güzelce sev, gözümüzü arkada bırakma Allaha Emanet Ol.

Geri