Havale Sonrası Kargo ile Ürün Almak Güvenilir mi

Pyeongher

80+
Reaksiyon skoru
2
Şimdi bir adamla konuştum, Denizli’den esnaf kartı alacağım. Fakat bana IBAN olarak eşinin hesabını attı ve ödeme açıklamasına da herhangi bir şey yazmamı istemedi. Ürünü de kargoyla gönderecek. Açıkçası bu durum bana pek güven vermedi. Sizce bu şekilde alışveriş yapmak riskli olur mu?

Facebook referansli üye harici öyle birilerine havale yapmam.Kaldı ki başkasının adının ibanına hiçbir açıklama yapma demek dolandıracağm demek.

Facebook referansli üye harici öyle birilerine havale yapmam.Kaldı ki başkasının adının ibanına hiçbir açıklama yapma demek dolandıracağm demek.
Engelledim satıcıyı direkt bir kuruş pazarlık da yapmadı kargo ücretine kadar benden alacaktı bir de

Forumdan falan olsa eyvallah da böylesi zor, sahibinden profili var mı adamın

Şimdi bir adamla konuştum, Denizli’den esnaf kartı alacağım. Fakat bana IBAN olarak eşinin hesabını attı ve ödeme açıklamasına da herhangi bir şey yazmamı istemedi. Ürünü de kargoyla gönderecek. Açıkçası bu durum bana pek güven vermedi. Sizce bu şekilde alışveriş yapmak riskli olur mu?
açıklama yazmanı istememesi daha kötü yazmazsan kanıtın olmaz

ben bir aydir 2. el 9060 xt 16 gb icin enaz 50 kisiye yazdim dolap letgo sahibinden komisyon kesiyor ona ragmen herkes havale sonrasi kargo diyor hala alamadim 2. elde tek yol elden almak dunde biri almis forumda yqzmis adam testte dusuk frekans calistirmis arkadas alinca testte sıcaklıklar tavan yapmis saticida macun degis falan diye oyalamis 2 gun doluncada alan iade edememis

Sarı siteden bir ürün satmıştım. Kendi ibanımı verdim ve detaylı açıklama yazmasını istedim. Alıcıyla konuşurken kargo eline ulaştığında ödeme yapması üzerine anlaştık. Fakat alıcı konuşmamız biter bitmez direk ödemeyi attı. O gün çok yoğundum ürünü kargoya veremezdim ama ödemeyi attığından dolayı bir an önce ona ulaşsın diye boşluk yaratıp kargoya verdim. Karşı taraf bana güvenmeseydi bu şekilde davranmazdı. Bu işler birazda ahlaklı insanlarla denk gelmeye bakıyor. Önlem alabilirsin ama karşı taraf kötü niyetliyse gene uğraştırır. Senin durumunda karşı tarafın tavrı bana güven vermedi.

Eşinin üzerine alması, banka hesabına sürekli farklı hesaplardan para girişi varsa; bunun tespitini zorlaştırmak için.

Soyadlar aynı ise, güven verici.

Bilmiyorum, ben de ne alırsam alayım önce para gönderirim, sonra kargo çıkılır. PG falan çok riskli geliyor. Satarken de önce parayı alırım. Bazen babama destek olmak istediğim zamanlarda parayı direkt babamın hesabına attırdığım da olmuştur 4-5 kere.

Ama geçen günlerde dalgınlığıma geldi. Çok kelepir fiyata sarı sitede bir iPad Mini 6 buldum, 6 bin lira; sağlam, temiz. Normalde fiyatı 10 bin.

Sahibinden'deki ad soyad farklı, whatsapp için kullandığı telefon hattı sahibi ad soyad farklı ve havale için verdiği IBAN ad soyad farklı.

Normalde çok temkinliyimdir ama attım 6 bini. O gün kargo yok, sonraki gün işte iş çıkışı vericem şöyle böyle. Ertesi gün yine yok. 3. günde oturup derin bir internet kazısı yapıp; kişinin gerçek ad soyadını öğrenip; savcı olduğumu, söyleyerek; gerçek ad soyadını verdim. Ev adresini de yazarım buraya ama hukuk dışı olur. Verdiğin parayı aynen gönder ya da sabaha annen babanla önümde adliyede hesap verirsin dedim.

10 dakikada falan iade etti. Dolandırcıymış hakketen çocuk. Binbir özür diledi, bir daha yapmayacağına yemin falan etti. Tekrar yapar tabii. Bu onu 1 hafta korkutur en fazla.

Bir ara geçerken polise uğrayıp, elimdeki tüm dosyayı vereceğim çocukla ilgili.

Geri