Eşinin üzerine alması, banka hesabına sürekli farklı hesaplardan para girişi varsa; bunun tespitini zorlaştırmak için.
Soyadlar aynı ise, güven verici.
Bilmiyorum, ben de ne alırsam alayım önce para gönderirim, sonra kargo çıkılır. PG falan çok riskli geliyor. Satarken de önce parayı alırım. Bazen babama destek olmak istediğim zamanlarda parayı direkt babamın hesabına attırdığım da olmuştur 4-5 kere.
Ama geçen günlerde dalgınlığıma geldi. Çok kelepir fiyata sarı sitede bir iPad Mini 6 buldum, 6 bin lira; sağlam, temiz. Normalde fiyatı 10 bin.
Sahibinden'deki ad soyad farklı, whatsapp için kullandığı telefon hattı sahibi ad soyad farklı ve havale için verdiği IBAN ad soyad farklı.
Normalde çok temkinliyimdir ama attım 6 bini. O gün kargo yok, sonraki gün işte iş çıkışı vericem şöyle böyle. Ertesi gün yine yok. 3. günde oturup derin bir internet kazısı yapıp; kişinin gerçek ad soyadını öğrenip; savcı olduğumu, söyleyerek; gerçek ad soyadını verdim. Ev adresini de yazarım buraya ama hukuk dışı olur. Verdiğin parayı aynen gönder ya da sabaha annen babanla önümde adliyede hesap verirsin dedim.
10 dakikada falan iade etti. Dolandırcıymış hakketen çocuk. Binbir özür diledi, bir daha yapmayacağına yemin falan etti. Tekrar yapar tabii. Bu onu 1 hafta korkutur en fazla.
Bir ara geçerken polise uğrayıp, elimdeki tüm dosyayı vereceğim çocukla ilgili.