Oyun İndirirken Disk Kullanımı Düşüyor

TBW değeri bayağı aşılmış ancak hala vadettiği hızları veriyor ve çalışıyor. Daha fazla veriye bakarak test etmek lazım. Ama zaten ssd çok eski, bir problem olması muhtemel. Sağlam olsa bile sata veri yolunu kullanıyor teknoloji çok eski. Bilgisayar da aynı oranda eski değilse tutmanın bir anlamı yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada 2k rs hayırlı olsun.
Şimdi pg ile satılan dramli ssd lere baktım fiyatlar saçmalık.

Test sonucunu çok kurcalamadım ama şunu hatırlatayım mb eşit değildir mbps. Mbps cinsinden indirme hızını 8e bölerek kabaca indirilen veri miktarını mb cinsinden elde edebilirsiniz. Benim diyeceğim şey bu ssd'ye nasıl bu kadar veri yazmayı başardınız ben 7 yıl kullandığım ssdmde 120 tb gibi bir noktaya kadar gelebilmiştim ve hunharca kullanmıştım yani helal olsun. Hızı kademe kademe düşürün çakılmalar nerede bitiyorsa o noktada kalsın. Ayrıca yeni bir ssd almanın zamanı gelmiş olabilir.
pc toplamaydı çoğu parçasıda iyi bu arada ekran kartı 3070 işlemci 5600x 2x16 gb ram 750 watt psu var fakat altyapı bu zamana kadar olmadığı için ssd yi hiç upgrade etmedim açıkçası yetiyodu da oyunlarda falan ama şimdi bir upgrade zamanı geldi zorunlu olarak

Merhaba.

Geçenlerde evime fiber altyapı bağlandı fakat Steam'de oyun indirmeye çalıştığımda disk kullanımı yüksekken bir anda düşüyor. Bu da indirme hızına etki ediyor; tam performansta kullanamıyorum. İndirme sunucusu değiştirmeyi denedim, önbelleği temizlemeyi denedim, aklıma başka bir çözüm yöntemi gelmiyor. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Teşekkürler.

“Yazma önbelleğini devre dışı bırak”

Hangi win sürümündesin bilmiyorum bunu yapay zekaya yaz devre dışı bırak sorunun çözülür. Benim açıkken disk kullanımı çok dalgalıydı sonra devre dışı bıraktım ip gibi indiriyor artık

Çok normal bu hızları verememesi eğer bu hızlar ile indirme yapmak istoyorsan yeni bir m2 al yoksa steamden indirme hızını sabitle ama daha düsük hız alırsın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben samsung ssd ye geçince cözülmüstü dramli ssd ler çözüyor durumu kesin.
ucuzluktan aldığım Silicon Power US70 ile sorun yaşamadım hiç. sanırım drame sahip.

Sata ssd nin bu hızlara yetişmesinin maalesef ihtimali yok. Sana en aşağı nvmi gen 3-4 ssd lazım ki fiberin nimetlerinden rahat rahat faydalanabilesin. Bende gen 3 ssd varken bende aynı sorunu yaşıyordum, 1000 mbps hızdan faydalanabilmek için gen 4 ssd aldım.
Peki 5bin tl bütçeye 2.elide baz alarak ssd önerebilir misiniz? anakartım Gigabyte B450M S2H

Selam bu sorunu bende yaşıyordum çözümü sana çok güzel açıklayabilirim.

Kaç adet disk takılı suanki sisteminde

Peki 5bin tl bütçeye 2.elide baz alarak ssd önerebilir misiniz? anakartım Gigabyte B450M S2H
Ben alalı bayağı oldu, piyasayı hiç bilmiyorum şu anda. Bunun için ayrı bi konu açarsan daha bilgili kişiler yardımcı olacaktır.

Geri