R5 5600 İcin Sogutucu ve Termal Macun Onerisi

Ziraél26

80+
Reaksiyon skoru
107
Bütçe
900
Ikisi icin toplam 900TL butcem var aklimda Strong M4 12X-PRO alip icinden cikan termal macununu kullanmak veya A2120TRA ile MX-7 almak var. Sizin oneriniz ne olurdu?

4 bakır borulu olan modeli tercih etmenizi öneririm. İdarelik bir termal macunla ilk kurulumu yapıp ileride iyi bir termal macun alırsınız.

Deepcool AK 400 soğutucu ve MX4 ile 5600 işlemciyi uzun süre kullandım.

Boşta 29-33 derece arası yük altında 65-70 arası değerlerde çalışıyordu. Düzgün bir 4 bakır borulu model ile ortalama bir termal macun yeterli.

4 bakır borulu olan modeli tercih etmenizi öneririm. İdarelik bir termal macunla ilk kurulumu yapıp ileride iyi bir termal macun alırsınız.

Oyle yapacagim muhtemelen. Zaten R5 5600'u A2120TRA bile rahat sogutur ama almisken ileride yukseltme ihtimaline karsi 7500F sogutabilecek bir sogutucu alayim diyorum daha fazlasina gerek yok.

Oyle yapacagim muhtemelen. Zaten R5 5600'u A2120TRA bile rahat sogutur ama almisken ileride yukseltme ihtimaline karsi 7500F sogutabilecek bir sogutucu alayim diyorum daha fazlasina gerek yok.
Dediğin soğutucu rahat soğutamaz hocam. 9cm ve 2 bakır borusu var. Normal oyun yükünde sorun olmaz ama biraz daha işlemci odaklı oyunda sıkıntı çıkabilir ve ses yapar. Alacaksan minimum 12 cm 4 bakır borulu al.

Görüntü olarak kasada daha güzel dursun diyorsanız Dark Freezer X120 DKCCX120 veya RGB'li ve çok şık duran Ocypus Delta A40 da tercih edebilirsiniz. Ancak arkadaşın yukarıda attığı Fazeon A5 120TRA modeli 6 bakır borulu olması sebebiyle ileride de değiştireceğin çoğu işlemciyi sorunsuz soğutacaktır.

Son düzenleme:
Ikisi icin toplam 900TL butcem var aklimda Strong M4 12X-PRO alip icinden cikan termal macununu kullanmak veya A2120TRA ile MX-7 almak var. Sizin oneriniz ne olurdu?
sadece thermalright assasin king ve varyasyonları var

Thermalright al içinden çıkan macun seni baya baya götürür ve ekstra masraftan kurtarır

Dediğin soğutucu rahat soğutamaz hocam. 9cm ve 2 bakır borusu var. Normal oyun yükünde sorun olmaz ama biraz daha işlemci odaklı oyunda sıkıntı çıkabilir ve ses yapar. Alacaksan minimum 12 cm 4 bakır borulu al.

Rahat sogutur. R5 5600'u ne ile karistiriyorsunuz cozemedim. Stok fan bile yeterliydi termal macun bitene kadar.

Görüntü olarak kasada daha güzel dursun diyorsanız Dark Freezer X120 DKCCX120 veya RGB'li ve çok şık duran Ocypus Delta A40 da tercih edebilirsiniz. Ancak arkadaşın yukarıda attığı Fazeon A5 120TRA modeli 6 bakır borulu olması sebebiyle ileride de değiştireceğin çoğu işlemciyi sorunsuz soğutacaktır.

Goruntu su an umrumda degil. Strong modelini alip gececegim. A5120TRA modelini biliyorum ama R5 5600 icin gerek yok buna. 250TL'ye onun yerine zurna yerim.

Mesajları okumadım kusur bakma üşendim. Bütçeni 1500 TL'ye çıkartabilirsen DARK'ın 240 mm sıvı soğutucusu indirimde şu an. Bütçeni artıramıyorsan arkadaşın attığı Fazeon'u öneririm.

Stok fan falan yetmez sen yettigini sanarsın. Pbo ayarına göre 100w üstü güç tüketebilir.

Kullanmadan konusmak kolay. 3 ay once Expedition 33'de 75 derecede rahat oynuyordum su an 90 derecelere ciktigi icin degistiriyorum. R5 5600'u 7800X3D falan sanman komik.

Geri