Kasa Fanları Dönmüyor

N0CHEZIN

80+
Reaksiyon skoru
1
selamlar ekran kartı ve sıvı soğutmanın fanları donuyor fakat diğer 7 fan dönmüyor ama ışıkları yanıyor neden kaynaklanıyor olabilir bilgisayarı tamamen söktüm herhangi bir çıkmış soket falan bulamadım

Fanların RGB ve pwm olarak iki ayrı kabloya sahipse, rgb takılıdır ama pwmden güç alamadığı için dönmez. Ya takılı değil ya da bağlantıda sorun var ya da dediğin gibi direk bozulmuş olabilir

Fanların RGB ve pwm olarak iki ayrı kabloya sahipse, rgb takılıdır ama pwmden güç alamadığı için dönmez. Ya takılı değil ya da bağlantıda sorun var ya da dediğin gibi direk bozulmuş olabilir
evet rgb kablosunu buldum fakat kasa fanlarının pwm kablosunu bulamadım ama sıvı soğutmanın pwm kablosunu gördüm fanlarınkı nerde olabilir acaba

Fandan takip etmen daha doğru olur. Veya anakartın modelini yaz, sitesinden kullanım kılavuzu indir, 4 pin(fan) socketlerin yerini bul, fotoğraflı nerede olduğunu gösteriyorlar, sonra kendi anakartından bul, takılı olan onlarındır.

Fandan takip etmen daha doğru olur. Veya anakartın modelini yaz, sitesinden kullanım kılavuzu indir, 4 pin(fan) socketlerin yerini bul, takılı olan onlarındır.
tamamdır teşşekür ederim yardımınız için. Bahsettiğiniz şey bu sanırım değil mi ?
1790058250343.webp

4 pin soketlerinin nasıl veya nerede olduğunu bilmediğini düşünürekten yazdım, biliyorsan direk bul😂
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Birde biz pwm diyoruz ama sistem hazır bir şey ise kasa fanlarının belki 4 pin kabloları yoktur, kontrolcüye bağlanmış olabilir. Oradan da sadece 1 tane kablo geliyor olabilir. Öyleyse cpunun sağ tarafındaki kablolardan birisidir.

Rgb çalışıyorsa sata takılıdır herhalde? Güç kaynağından çıkan başka sata varsa onu deniyebilirsin. Çıkık kablo fln yoksa başka soketler deneyebilirsin.

Geri