Yardım Ekran Kartı Bakımıyla İlgili “Etik” Sorusu

Agronomist

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,066
Bir tanıdığımın elinde etiketi üzerinde X bir markanın 3090’ı var karta bakım yapılmasını istiyor ve ortak bir arkadaşımız aynı markanın teknik servisinde teknisyen olarak çalışıyor. Dolayısıyla bakım onarım vs her konuda çok bilgili ve donanımlı. Bakımı bu arkadaşa yaptırmayı ama servis kaydı oluşturmamayı düşünüyor.

Şimdi konu şu bakımı teknisyen arkadaşa yaptırdıktan sonra güvenlik etiketini yeniden yerleştirmek ve kartı hiç açılmamış termal değerleri çok iyi bir 3090 olarak satmayı planlıyor.

Açıkçası bana çok etik bir hareket gibi gelmedi ama aynı zamanda bir dolandırıcılık durumu gibi de gelmedi, bakımı yetkili teknik servis yapacak sonuçta.

Siz bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Bu etik açısından uygun mu yoksa uygunsuz bir durum mu?

Bu arada bakımı ben yapayım diye teklifte bulundum ama etiket işini ben yapamayacağım için kabul etmedi. 3090 gibi bir kartta ne gibi bir fark yaratır bilemediğim için ısrar etmedim

Dostum 6 yıllık karta bakım yapmak etiketi olsun olmasın fark etmez anlaşılır zaten. Bende bütün kartlarımın etiketi üzerinde bakımını yaptım garanti durumundan korumak için ama satarken etiketini bozmadığımı ama açtığımı söyledim. Etik olarak satılan kartınaçıldığını söylemesi lazım elbet. Zaten mantıklı bir alıcı da dediğim gibi durumu anlar.

Zaten bakımı yapılması gereken bir kart, açılıp bakımı yapıldı demek daha doğru olur.

Dostum 6 yıllık karta bakım yapmak etiketi olsun olmasın fark etmez anlaşılır zaten. Bende bütün kartlarımın etiketi üzerinde bakımını yaptım garanti durumundan korumak için ama satarken etiketini bozmadığımı ama açtığımı söyledim. Etik olarak satılan kartınaçıldığını söylemesi lazım elbet. Zaten mantıklı bir alıcı da dediğim gibi durumu anlar.
Hocam ben garantisi geçmiş kartımın etiketini düzgünce naldırmayı denedim ama mümkün değildi en son girdimd irekt tornavidayla garantisi olmadığı için. Nasıl temiz şekilde söktünüz siz.

Zaten bakımı yapılması gereken bir kart, açılıp bakımı yapıldı demek daha doğru olur.
Bence de anlar ama açılan kart işlem görmüş olabilir düşüncesinin oluşmasını istemiyor galiba. Öyle ya da böyle bana çok etik gelmiyor durum.

Bence de anlar ama açılan kart işlem görmüş olabilir düşüncesinin oluşmasını istemiyor galiba. Öyle ya da böyle bana çok etik gelmiyor durum.
Valla bilmiyorum dostum piyasa garip. Dürüst söyleyen satıcı da alıcı da pek kalmadığı için herkes kendini güvenceye almaya çalışıyor. Evet belki etik değil ama şartların adil olmadığı bir yerde adil dövüşte olmaz. Garip bir durum, insan doğası.

Arkadaşın umarım ölür.
Abart 😂 Vrami çipi işlem görmüş karta açılmamış demiyor, teknik servisin kurallarına göre bakım yapılan karta açılmadı demek istiyor sadece. Bunun için ölmesin bence yazık

Satarken serviste bakım yapıldı denilerek satış yapılabilir. Servisin açıp bakım yapıp kapatmasına kimse kötü gözle bakmaz aksine artı gözle bakar hem hak da yememiş olursunuz.

Abart 😂 Vrami çipi işlem görmüş karta açılmamış demiyor, teknik servisin kurallarına göre bakım yapılan karta açılmadı demek istiyor sadece. Bunun için ölmesin bence yazık

O yıllarda üretilmiş kartın bakım görmemesi zaten alıcıyı cezbetmez. Aksine açılıp güvenlik etiketide boşverilip herşeyi tam bakım yapıldıysa furmarktada iyiyse daha mantıklı alınır

Benim 3080 i hem uygun fiyata hemde bakımları tam şekilde verdim ve bunu söyledim. Üstelik ben o vidadaki güvenlik etiketini bile komple söküp attım bi sıkıntı çıkmadı

Mal iyiyse arkasındaysan alıcı her türlü güvenle alır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,244,562
Üyeler
204,465
Son üye
ebovbatalü
Geri