Herkese Selamlar. Gerçek kullanıcı deneyimi yazayım.
9700x ve 9070xt sahibiyim. 2k 240 hz samsung oled monitörüm var.
Hikayeli oyunlarda, yeni çıkanlardan bahsedeyim, onimusha, blood of dawnwalker, resident evil requiem, 007 first light gibi oyunlar, hep 4k’ da oynuyorum.
Amd yazılımında bulunan Virtual Super Resolution ayarını açınca oyunlardaki display menüsünde 4k 3840 2160 çözünürlük seçilebiliyor. Bu sayede görüntü upscale edilip 2k ya göre daha temiz bir görüntü ortaya çıkıyor. Hud küçülüyor, Anti alasing daha iyileşiyor. 2k native artık yetersiz geliyor. Fsr kalite moduna alıyorum.
Yani 4k ultra ayarlar ve fsr kalitede 80 90 fps alabiliyorum. Artık 60fps nin yeterince akıcı olmadığını düşüyorum hikayeli oyunlar için.
Eğer fazla lag yapmazsa frame geni de açabilirsiniz ama ben çok tercih etmiyorum. Kolla oynadığım için biraz lag yapıyor.