Kendim Ahşap Kasa Yapabilir Miyim?

E şablon hazır mis gibi. Neden yaptıramayasın hocam? Hocam bu millet kendi başına elektro gitar bile yapabiliyor ağacı işçiliği vs. Neden yapamayasınız kasa dediğin kübik bişey yani daha kolay olur
daha önce hiç böyle bişe yapmadığım için bilemiyorum

fsp cmt212a kullanıyorum ben bu kasadan gerekli parçaları çıkarıp kendim ölçüp biçtirğim ahşaplarla fotoğraftaki gibi bir pc yapmak istiyorum. sizce bu yapılabilir ve ekonomik bişey mi halihazırda lian li nin 6000tl ye ahşap kasası var kendi kasamı satıp totalde 4000 4500 tl ye kapatabilirim bunu ama buradaki asıl mesele ben kendi kasamı kendim yapmak istiyorum. ne kadar bi maaliyet çıkabilir aşağı yukarı, AI yardımı ve forum yardımı ile yapabileceğim bir şey mi bu BENİ AYDINLATIN . fsp cmt212a dan fanları anakart yuvası filtre gibi şeyler alabilirim ama yinede ek ihtiyac olacaktır belki temperli camı bile alabilirm
Önce 3d modelle daha sonra marangoza söyle senin için kessin. Birleştirme zımpara işini sen yaparsın

Önce 3d modelle daha sonra marangoza söyle senin için kessin. Birleştirme zımpara işini sen yaparsın
3d modelleme ile ilgili hiçbirşey bilmiyorum yapabilirmiyim bunu

3d modelleme çok zor bir şey değil hem öğrenmiş de olursun
Öbür türlü odunu al kes çok zor olur baştan elinde ölçülü taslak olması lazım
chatgptnin yazdığını ilk mesajın devamına sabitlesem mi 19 madde şey yazdı orada ölçüler falan var her şey var

Elin yatkınsa yaparsın. Bende kendim yapmayı seviyorum bölye şeyleri. İlk önce kafamdaki projeyi taslak olarak oluşturuyorum sonra detaylı modelliyorum (vida deliklerinden hangi somun kullanılacağına kadar). Geriye sadece parçaları kestirmek ve birleştirmek kalıyor. Sadece ahşap kullanacağın için bence yapabilirsin yeterki kervan yolda düzülür diyerek yola çıkma. Başta planlamanı tam yap sonra o doğrultuda ilerle.
Servis_Arabas_2022-Aug-21_01-40-37AM-000_CustomizedView8275066298.webp
Valide hanıma bir servis arabası gerekiyordu onun ihtiyaçlarına göre modellemiştim bunu.

Elin yatkınsa yaparsın. Bende kendim yapmayı seviyorum bölye şeyleri. İlk önce kafamdaki projeyi taslak olarak oluşturuyorum sonra detaylı modelliyorum (vida deliklerinden hangi somun kullanılacağına kadar). Geriye sadece parçaları kestirmek ve birleştirmek kalıyor. Sadece ahşap kullanacağın için bence yapabilirsin yeterki kervan yolda düzülür diyerek yola çıkma. Başta planlamanı tam yap sonra o doğrultuda ilerle. Alıntıyı görüntüleValide hanıma bir servis arabası gerekiyordu onun ihtiyaçlarına göre modellemiştim bunu.
inşallah birgün yapıcam bunu

Kasanın üzerinde pek fonksiyon olmayacak ve tasarımına günler dökmeyeceksen (hazırı varsa bilemem olmadığını varsayıyorum) kullanışlı bir kasa olmayacak. Ama sonuçta elinle yaptığın için göz bebeğin olacak o kesin. Kasa yapısı gereği çok detay barındıracak, hassas kesilmesi gereken noktalar olacak. Yapacağın kasayı en ince ayrıntısına kadar modelleyip bazı kısımlarını cnc ile çıkarman tavsiyemdir. Dayanıklılık konusunda sert bir ağaç bulup güzel bir işçilikle işlersen dayanıklılık açısından problem olacağını sanmıyorum. Kısaca yapılabilir ama uğraştırır.

onu etiketleme silersen iyi olur sevmiyorum o şahsı engelli zaten
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kasanın üzerinde pek fonksiyon olmayacak ve tasarımına günler dökmeyeceksen (hazırı varsa bilemem olmadığını varsayıyorum) kullanışlı bir kasa olmayacak. Ama sonuçta elinle yaptığın için göz bebeğin olacak o kesin. Kasa yapısı gereği çok detay barındıracak, hassas kesilmesi gereken noktalar olacak. Yapacağın kasayı en ince ayrıntısına kadar modelleyip bazı kısımlarını cnc ile çıkarman tavsiyemdir. Dayanıklılık konusunda sert bir ağaç bulup güzel bir işçilikle işlersen dayanıklılık açısından problem olacağını sanmıyorum. Kısaca yapılabilir ama uğraştırır.
chatpgt bayağı bayağı bişe yazdı ve iyi duruyor3d modelleme sonrası bakıcam

Tamamen ahşaptan oluşacak bir kasa ısı ve elektrik kısmında sorun yaratabilir dikkat etmek lazım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,244,709
Üyeler
204,508
Son üye
Cer-yancı
Geri