AMD Ryzen 7800x3d mi AMD Ryzen 7 9800x3d mi

Aslında genelde çok pc parçası değiştiren biri değilim ama egerki 9800x3d düşünürsem yüksek ihtimalle bütçede bir sıkıntı çıkacaktır gibime geliyor. Azda olsa eksikler olacaktır bütçede. Eksik olursa 7800x3d düşünüyorum zaten eksik olan parçalar ram işlemci şuan için bakalım
Eğer bütçe sıkıntısı çekeceğini düşünüyorsan bile Alma Çünkü O Anakart ve işlemci fiyatını ödemeye değecek fark yok Cs valorant gibi Oyunlarda 100 fps gibi bi Fark görürsün ki 7800x3d nin sana vereceği fps 500-700 filan üstüne gerek yok Anlayacağın

Ağır oyunlarda 20 Fps anca fark eder 2k 4k Hiç etkilemez
Yani Kısacası zorlayacaksa alma değmez

Merhaba arkadaşlar. İkisinden birini düşünüyorum. Kararımı veriyorum ancak fiyat farkı fazla ve buna değermi bilmiyorum. Bütçemi biraz zorlarsam 9800x3d alabiliyorum. Ancak 7800x3d mi 9800x3dmi kararsızım. Bana güzelce açıklayabilirmisiniz? Sadece oyun oynuyorum iş falan yok pc için oyun sadece.
Çok aham şaham 6k lık bir fark yok bence iki işlemci arasında 1080p de oyunlarda %10-%13 lük bir fark var 2k ve 4k da zaten yük ekran kartına bindiği için fark kalmıyor denecek kadar azalıyor yine tercih meselesi

Aslında genelde çok pc parçası değiştiren biri değilim ama egerki 9800x3d düşünürsem yüksek ihtimalle bütçede bir sıkıntı çıkacaktır gibime geliyor. Azda olsa eksikler olacaktır bütçede. Eksik olursa 7800x3d düşünüyorum zaten eksik olan parçalar ram işlemci şuan için bakalım.
Ram eksiğin varmış daha kesinlikle 7800x3d'den devam et. Elinde kalan 6k'yı da ram bütçene ekle ki 16 gb yerine 32 gb ram yapabilesin ya da en kötü ihtimalle psu'ya yatırırsın ki gece rahat uyuyabil.

Şöyle diyeyim iki işlemci arasında özellikle 1080p'de performans farkı var ama hissedilmiyor, 2k ve 4k'da da fark azalıyor zaten. Hikayeli oyunlarda 60 fps üstü lüzumsuz. FPS oyunlarında da monitörün 500-600 hz olmadıktan sonra o gördüğün fpsler bir şey ifade etmiyor.

Para varsa 9800x3d alınır bütçe sıkıntıysa 7800x3d hiç üzmez

Eğer bütçe sıkıntısı çekeceğini düşünüyorsan bile Alma Çünkü O Anakart ve işlemci fiyatını ödemeye değecek fark yok Cs valorant gibi Oyunlarda 100 fps gibi bi Fark görürsün ki 7800x3d nin sana vereceği fps 500-700 filan üstüne gerek yok Anlayacağın

Ağır oyunlarda 20 Fps anca fark eder 2k 4k Hiç etkilemez
Yani Kısacası zorlayacaksa alma değmez
Valla bütçede sıkıntı çıkabilir diye düşünüyorum o yüzden 7800x3d gibi geliyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ram eksiğin varmış daha kesinlikle 7800x3d'den devam et. Elinde kalan 6k'yı da ram bütçene ekle ki 16 gb yerine 32 gb ram yapabilesin ya da en kötü ihtimalle psu'ya yatırırsın ki gece rahat uyuyabil.

Şöyle diyeyim iki işlemci arasında özellikle 1080p'de performans farkı var ama hissedilmiyor, 2k ve 4k'da da fark azalıyor zaten. Hikayeli oyunlarda 60 fps üstü lüzumsuz. FPS oyunlarında da monitörün 500-600 hz olmadıktan sonra o gördüğün fpsler bir şey ifade etmiyor.
Evet daha ram almadım 32 zor gibi çünkü 9800x3d alsaydım para azıcık eksik kalıyor ama 7800x3d alırsam bütçe aşırı rahatlıyor. Sağolun hocam tavsiyeniz için.

Para varsa 9800x3d alınır bütçe sıkıntıysa 7800x3d hiç üzmez
Bütçe azıcık sıkıntılı gibi.

Çok aham şaham 6k lık bir fark yok bence iki işlemci arasında 1080p de oyunlarda %10-%13 lük bir fark var 2k ve 4k da zaten yük ekran kartına bindiği için fark kalmıyor denecek kadar azalıyor yine tercih meselesi
Sağolun hocam tavsiyeniz için o 6 bin TL çok işime yaracak çünkü.

Valla bütçede sıkıntı çıkabilir diye düşünüyorum o yüzden 7800x3d gibi geliyor.

Evet daha ram almadım 32 zor gibi çünkü 9800x3d alsaydım para azıcık eksik kalıyor ama 7800x3d alırsam bütçe aşırı rahatlıyor. Sağolun hocam tavsiyeniz için.

Bütçe azıcık sıkıntılı gibi.

Sağolun hocam tavsiyeniz için o 6 bin TL çok işime yaracak çünkü.
4K AAA oynayacaksan 9700x ile 9800x3d arasında bile fark olmuyor bir seviyeden sonra, en büyük fark fps oynayacaksan olur onun için de 500-600 hz monitör lazım. Bir de 9800x3d mimari sayesinde biraz daha soğuk çalışıyordu, 7800x3d biraz daha sıcak.

4K AAA oynayacaksan 9700x ile 9800x3d arasında bile fark olmuyor bir seviyeden sonra, en büyük fark fps oynayacaksan olur onun için de 500-600 hz monitör lazım. Bir de 9800x3d mimari sayesinde biraz daha soğuk çalışıyordu, 7800x3d biraz daha sıcak.
valla ben 2k da kullanıyorum 65 derece üstünü görmedim Gta V olsun ghost of tsushima olsun RDR2 olsun 2k ultrada oynuyom hepsini max taş çatlasın 70-75 gördüm onuda cyberpunkta gördüm bitane kule tipi soğutucum var yetiyor valla 7800x3d kullanıyorum

Reis bende aynı senin gibi ikilemde kaldım onu mu alsam bunu mu diye 9800 aldım çokda memnunum arada %15 20 fark var çok araştırdım hemde daha uzun ömürlü olur senin için ileride o 6 k farkına gram üzülmessin çok zorlamicaksa çek bence 9800ü

9800x3d kağıt üzerinde çok önde ancak pratikte sağlıklı bir insanın algılayamayacağı farklar var. 7800x3d alarak tasarruf ettiğiniz parayla başka bir parçanızı yükseltin daha mutlu olursunuz.

Reis bende aynı senin gibi ikilemde kaldım onu mu alsam bunu mu diye 9800 aldım çokda memnunum arada %15 20 fark var çok araştırdım hemde daha uzun ömürlü olur senin için ileride o 6 k farkına gram üzülmessin çok zorlamicaksa çek bence 9800ü
Valla hocam aklınızı çekmek gibi olmasın arada bir parça farkı var birde bende bir bütçe farki var biraz

9800x3d kağıt üzerinde çok önde ancak pratikte sağlıklı bir insanın algılayamayacağı farklar var. 7800x3d alarak tasarruf ettiğiniz parayla başka bir parçanızı yükseltin daha mutlu olursunuz.
Çok sağolun hocam tavsiyeniz için.

Kankam bende 16gb ram var 7800x3d ve rx9070xt CS2 de ultra 2k da 400-450 arası alıyorum 500 e çıktığı oluyor. Bence gayet yeterli son tercih senin dual ram in olsa daha çok fps alirsin

Kankam bende 16gb ram var 7800x3d ve rx9070xt CS2 de ultra 2k da 400-450 arası alıyorum 500 e çıktığı oluyor. Bence gayet yeterli son tercih senin dual ram in olsa daha çok fps alirsin
Hocam şimdi ben sonradan dual Rama ceviririmde memnunmusunuz oyun performanslari nasıl değermi fiyat farkına düşüncelerinizi alabilir miyim?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,245,217
Üyeler
204,646
Son üye
roronoanebi
Geri