@Matt Murdock, geçen dediğim şeyi anladın umarım. Şu konuya gelen yorumlar ve Recep'in kendisi reaksiyonerliğin kanlı canlı örneği mesela. "Müslümanlarının karşısında olan herkes dostumdur braa.
" Değişik tipler.
Hocam o tarafı anladım zaten. Burada veya farklı platformlarda yorum yapıp trollük yapmaları çok da önemli değil çünkü adı sanları bile belli değil. Sırf bunu bildikleri için bilerek yazıyorlar. Elbette ülkedeki Müslüman kısmın yaptığı saçma şeylerin de etkisi var. Bunları yanlış buldukları için böyle muhalif olmaya çalışıyorlar. Bizim ülkemizdeki fikirler öyle karmaşık ki her türlü şeyi savunan her türlü insan var. Normal bir ülke değiliz. Bu sadece Recep Baltaş gibiler için değil herkes için geçerli. Benim anlattığım kısım da buydu zaten fakat her iki taraf da bunları söyleyince laf atıyor halbuki benim dediklerim her zaman orta yol.
Kola içme protesto et ama içen insanlara da saygılı ol.
Protesto etmiyorsan da oradaki çocuklara saygılı ol.
Madem protesto etmiyorsun girip de ''Saygım Arttı'' ''Şu an içiyorum'' ''En güzel kan tadı'' binlerce örneği var.
Madem protesto ediyorsun girip de ''İçen bebek katili'' vb.
Şimdi böyle iki tarafı da eleştirince siz mecburen kendi tarafınız açısından beni de yanlış bir insan olarak algılıyorsunuz fakat iki tarafın da yanlış anlamaması için olabileceğim bir taraf olmuyor çünkü insanlara göre nötr düşüncede olabilmek mümkün değil. Bir kesime anlatmaya çalışınca, ha tamam anlaşıldı demek ki sen de o taraftasın diye algılanıyor, diğer kesim yine aynısın algılıyor.
Evet indirim konularına falan gelip yazanlara yorum yapıyorum bazen ama sadece o tarafa karşı olduğum için değil. Bu kesimdekiler de zaten ayrı kafa, yazsan onun üzerinden yine troll yapacaklar.
Benim geçen anlatmaya çalıştığım da aynı şeylerdi fakat samimiyetine güvenmiyorum demiştin. Dediğim gibi dinlere karşı zaten değilim çünkü bana göre Avrupalı insanlar Müslümanlara göre çok daha ön yargılı ve ırkçı. Konu da direkt bu zaten. Hangi tarafı tutarsan karşı tarafın ırkçısı oluyorsun her zaman.