Neler Yeni

Pişman olmak istemiyorum hangisini alayım?

macelian

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
İsmail
Aklımda 7900gre ve 4070ti super var neredeyse performansları yakın. 7900gre biraz daha ucuz olduğundan bana cazip geliyor bilmiyorum

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,574
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih, Teknoloji, Müzik, Psikoloji, Felsefe
Instagram
@haris4era
Twitter
lrearis
Discord
aster4era
Aklımda 7900gre ve 4070ti super var neredeyse performansları yakın. 7900gre biraz daha ucuz olduğundan bana cazip geliyor bilmiyorum
Kullanım amacına bağlı sadece oyun oynayacaksan amd üzmez ama oyun dışında yapacağın her işte nvidia daha iyi olacak ona göre tercihini yapabilirsin

• Beğen
Reaksiyonlar: Tive

BBSQ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Savaş Talha
Aslında oyunlarda ne aradığına ve bütçene bağlı. AMD tarafında FSR2'nin görüntü kalitesi kalite modunda bile native götüntüye göre çoğunlukla belli bir derecede kötü görünüyorken DLSS için kalite modunda çok yakın görüntüler elde edilebiliyor, ikiside native görüntüye göre kıyaslandığında DLSS büyük çoğunlukla daha iyi bir görüntü veriyor, FPS olarak kıyaslandığında da yine DLSS çoğunlukla daha iyi sonuç veriyor. DLSS FG ve AMD'nin FG teknolojisi kıyaslandığında yine bariz bir şekilde "şu an için" görüntü kalitesi olarak Nvidia daha önde, FPS olarak ise AMD nispeten FG ile oyundan oyuna direkt aldığın FPS in iki katını verdiğinden daha iyi performans gösterebiliyor ancak Cyberpunk gibi bazı oyunlarda FG'nin AMD tarafında yüksek FPS olarak görünse görüntünün takılarak ilerlediği bir kaç videoya rastlamıştım, son güncellemelerde düzelip düzelmediğini bilmiyorum fakat yeni çıkan oyunların daha büyük çoğunluğu Nvidia ile uyumlu olarak çıkıyor. Oyun harici de yapay zeka vs. programlar yine Nvidia ile çoğunlukla daha iyi çalışıyor. Bunların dışında çok optimize olmasa da ve bayağı FPS kaybettirse de Ray Tracing ile bazı oyunlarda gerçekten çok güzel görüntüler elde edilebiliyor ancak AMD ile Ray Tracing Nvidia'ya kıyasla yarısı kadar FPS bile vermediğinden AMD için Ray Tracing söz konusu bile değil. Bütün bunlar göz önüne alındığında objektif olarak 4070ti super daha iyi bir seçim gibi görünüyor.

Şahsen yorumumu soracak olursanız açıkçası 4070ti super kesinlikle bariz bir şekilde benim tercihim olurdu ki şu anki piyasada benim almak istediğim tek ekran kartı, ama 5070'in (veya 5070 Ti'nin) çıkmasını beklemeyi tercih ediyorum çünkü 4000 serisine göre performans artışı olacağından 5070'in 4070 Ti Super'e kıyasla nasıl bir performans vereceğini görmek ve fiyat anlamında bana daha avantajlı geleni seçmeyi düşünüyorum. 4K 60 FPS+ Path tracing ile Cyberpunk'u en üst kalitede oynamak gibi bir hayalim var açıkçası, DLSS ve FG ile şu an 4060 Ti 16 Gb de bile 4070 Ti Superin neredeyse yarı fiyatına bu teknolojiler sayesinde hayalime yakın performans elde etmek mümkün. Yazılım anlamında bu açıdan sunduklarıyla Nvidia bariz bir şekilde bana çok daha mantıklı geliyor.

Son düzenleme:

MrHakkı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Hakkı Demir
hocam bi ara 7900gre hellhound 22.5k idi o zaman almak mantıklı olurdu ama şu an 4070 ti super almak daha mantıklı. 7900gre 4070 superle eşit, 4070 ti super'den güçsüz. dlss cart curt deyince ben nvidia seçerdim ki ileride de seçeceğim 4070 super alıcam :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,057
Üyeler
166,685
Son üye
Azizcan Yıldız
Top Bottom