Neler Yeni

Evrim Bilimsel Bir Gerçektir

penthaL

80+
Ad hominem yaparak direkt şahsa saldıran cahil cühelaların beni sindirebileceğini sanması gümletti.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sen kaynak göster peki evrimin bizim yorumlarımızı ve Allah ın varlığını reddettiğini kanıtla mantıken bizim yorumlarınızı reddettiğini kanıtlarsan kendinle çelişirsin çünkü biz evrim yok demiyoruz

Hem denisovaların hem de neandertallerin genomları hakemli ve uluslararası çapta doğrulanmış science ve nature dergilerinde 10-15 sene önce yayımlandı. Bunlar tek başına senin "modelini" çürütür. Hadi yallah.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,553
İsim
Muhammed efe
Ulan evrim teorisi zaten EVRİMİN kendisinin nasıl gerçekleştiğini açıklayan bilimsel modele deniyor. Evrim teorisi ile evrim aslında aynı şeyin parçaları. Tek bir evrim teorisi vardır. Sen hala bilimsel teorinin ne olduğunu google'lamak yerine gelmişsin herkesin kendi evrim teorisi vardır diyorsun. Yazık kafana senin. Bir de caps lock açmış özgüvenli şekilde yazıyor. Ülkenin özetisin.
Zaten kendin diyorsun TEORİ diye olm şaka mısın sen 'teori'. Teori denen şey zaten kişiden kişiye değişebilen bir olgu. Her teorisi olanın kendi evrim ilkeleri vardır. Lamarck'ın kendi teorisi var, Darwin'in kendi evrim teorisi var, Neo-darwinizm teorisi var, Punktualizm teorisi var, Nötr evrim teorisi var, Gen-odaklı evrim teorisi var, Simbiyogenez teorisi var. Gerçekten bu kadar azimli saçmalayan çok az insan görmüştüm hayatımda. Bir ilki yaşattın saol. Birde ülkemi olmayan bilgi birikimin ile kendince kötülemeye çalışıpta kendini dahada gülüç duruma sokma. Tek bir evrim teorisi var dedi sdfsdnmflksdfhsdlkfhns. İyi afferim artık chatgpt den direkt kopyalamıyorsun önce oraya sorup sonra buraya yazıyorsun gelişme var ama npc ye laf anlatma gibi derdim yok iyi güldüm saol bu arada.

TayyarCR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
yolcu arslan
1740232772508.png

Tesadüf demek yok rastlaşma diyeceksünüz.
İşte bunlarda hep tesadüf kaydet lazım olur.

1740232898967.png

1740232909556.png

1740232923083.png

1740232937551.png

• Fussilet Suresi, 53. ayet: Biz ayetlerimizi hem afakta, hem kendi nefislerinde onlara göstereceğiz; öyle ki, şüphesiz onun hak olduğu kendilerine açıkça belli olsun. Herşeyin üzerinde Rabbinin şahid olması yetmez mi?

Mustafa Kemal Atatürk:

“Din, insanların gıdasıdır. Dinsiz adam, boş bir eve benzer. İnsana hüzün verir. Mutlaka bir şeye inanacağız. Bu dinlerin en sonuncusu, elbette en mükemmelidir. İslâm dini, hepsinden üstündür
Banoğlu, Nükte ve fıkralarıyla Atatürk, s. 707″.

kaşmerli oguz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
978
İsim
oguz
İlgilendiği Kategoriler
pc toplama. hazır sistemler
Discord
kaan8765
Ad hominem yaparak direkt şahsa saldıran cahil cühelaların beni sindirebileceğini sanması gümletti.

Hem denisovaların hem de neandertallerin genomları hakemli ve uluslararası çapta doğrulanmış science ve nature dergilerinde 10-15 sene önce yayımlandı. Bunlar tek başına senin "modelini" çürütür. Hadi yallah.
Evrim modellenemez lafını reddediyorsan evrimi de reddediyorsun süper zeka anlamıyor musun

TahinPekmez

80+ Silver
En basitinden gidin ChatGPT'ye "Evrim gerçek mi" diye sorun.
sen bu uygulamayi gerçekten bir bilinçe sahip zeka mi sandın. senin dediklerin le örtüşen bilgileri netten toplayan bir programdir kendisi.
herkes okulu biraksin o zaman ordan öğrenelim hayati.

penthaL

80+
Zaten kendin diyorsun TEORİ diye olm şaka mısın sen 'teori'. Teori denen şey zaten kişiden kişiye değişebilen bir olgu. Her teorisi olanın kendi evrim ilkeleri vardır. Lamarck'ın kendi teorisi var, Darwin'in kendi evrim teorisi var, Neo-darwinizm teorisi var, Punktualizm teorisi var, Nötr evrim teorisi var, Gen-odaklı evrim teorisi var, Simbiyogenez teorisi var. Gerçekten bu kadar azimli saçmalayan çok az insan görmüştüm hayatımda. Bir ilki yaşattın saol. Birde ülkemi olmayan bilgi birikimin ile kendince kötülemeye çalışıpta kendini dahada gülüç duruma sokma.
"Teori denen şey zaten kişiden kişiye değişebilen bir olgu."
Ulan olgunun kelime anlamı 'gerçek' demek zaten. Bunların cahillik inanılmaz düzeyde. Buradaki teori günlük hayatta kullandığınız anlamın dışında diyorum hala gelmiş adı üstünde 'teori' diyor bana. Ulan google'a "bilimsel teori nedir" yazmak bu kadar zor olmamalı ya. Hani chatgpt'ye yazmıyorsun onu anladık da bari google'a yaz karşına çıksın. Cahilliğinizden midem bulandı.

SerdarT35

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
385
İsim
Serdar Totuzbeş
Ulan 'yaratmak' fiilini geçtim
Onu geçeceksin tabii ki, yaratmak derken ne kadar sürede olduğu belli olmaz. Allah istediği sürede yaratabilir.
sadece iki kişiden insanları türettiğini iddaa etmek zaten başlı başına evrimle çelişiyor.
Kur'an'da Adem ve Havva'nın fiziksel veya biyolojik özelliklerine dair doğrudan bir açıklama yer almaz. Dolayısıyla, Adem ve Havva'nın "Homo sapiens" yani modern insan olup olmadığı konusu, Kur'an'da net bir şekilde belirtilmiş değildir.
Sen evrimin nasıl bir süreç olduğunu zannediyorsun da bu ayetin evrimle çelişmediğini düşünüyorsun?
Evrim hakkında o kadar bilgili değilim. İstersen bilinen tüm her şeyi anlatabilirsin, yeni şeyler öğrenmiş olurum. Ama bunu ateist bir açıyla değil tarafsız bir açıyla anlat.

penthaL

80+
Evrim modellenemez lafını reddediyorsan evrimi de reddediyorsun süper zeka anlamıyor musun
Ulan senin "modellemekten" kastın eğer evrimi baştan kafana göre uydurmaksa modellenemez birader. Kaynak istedin yolladım kaynağa cevap vermek yerine niye konuyu saptırıyorsun? :D

Onu geçeceksin tabii ki, yaratmak derken ne kadar sürede olduğu belli olmaz. Allah istediği sürede yaratabilir.

Kur'an'da Adem ve Havva'nın fiziksel veya biyolojik özelliklerine dair doğrudan bir açıklama yer almaz. Dolayısıyla, Adem ve Havva'nın "Homo sapiens" yani modern insan olup olmadığı konusu, Kur'an'da net bir şekilde belirtilmiş değildir.

Evrim hakkında o kadar bilgili değilim. İstersen bilinen tüm her şeyi anlatabilirsin, yeni şeyler öğrenmiş olurum. Ama bunu ateist bir açıyla değil tarafsız bir açıyla anlat.
İki kişi üzerinden türemiş olmak hangi tür üzerinden olursa olsun evrimle çelişir. Evrimde First Universal Common Ancestor (FUCA) dışında hiçbir keskin başlangıç noktası yoktur.

TayyarCR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
yolcu arslan
Kur'an'da Adem ve Havva'nın fiziksel veya biyolojik özelliklerine dair doğrudan bir açıklama yer almaz. Dolayısıyla, Adem ve Havva'nın "Homo sapiens" yani modern insan olup olmadığı konusu, Kur'an'da net bir şekilde belirtilmiş değildir.t.

Bir yanlışlık var sanırım:

• Meryem Suresi, 58. ayet: İşte bunlar; kendilerine Allah'ın nimet verdiği peygamberlerdendir; Adem'in soyundan, Nuh ile birlikte taşıdıklarımız (insan nesillerin)den, İbrahim ve İsrail (Yakup)in soyundan, doğru yola eriştirdiklerimizden ve seçtiklerimizdendirler. Onlara Rahman (olan Allah')ın ayetleri okunduğunda, ağlayarak secdeye kapanırlar.

• Al-i İmran Suresi, 59. ayet: Şüphesiz, Allah Katında İsa'nın durumu, Adem'in durumu gibidir. Onu topraktan yarattı, sonra ona "ol" demesiyle o da hemen oluverdi.

Şahıs olarak ve insan oldukları belirtiliyor. Yaratılışı adım adım anlatıyor zaten ayetler.

• Mü'minun Suresi, 14. ayet: Sonra o su damlasını bir alak (embriyo) olarak yarattık; ardından o alak'ı (hücre topluluğu) bir çiğnem et parçası olarak yarattık; daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik; sonra bir başka yaratışla onu inşa ettik. Yaratıcıların en güzeli olan Allah, ne Yücedir.
Kambriyen dönemi canlıları bundan 540 milyon yıl önce ANİDEN ortaya çıkmışlardır.

Bilimsel oalrak canlılar aniden çıktığına göre insanlarda aniden çıkabilir.

kaşmerli oguz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
978
İsim
oguz
İlgilendiği Kategoriler
Discord
kaan8765
Ulan senin "modellemekten" kastın eğer evrimi baştan kafana göre uydurmaksa modellenemez birader. Kaynak istedin yolladım kaynağa cevap vermek yerine niye konuyu saptırıyorsun? :D
Konuyu saptıran sensin attığın kaynaklar evrim asla değişemez ben ne diyorsam bu demiyor zaten ama sen asla modellenemeyeceğini düşünüyorsun aynı zamanda modellemenin küçük veya büyük olması önemli değil asıl evrimin kökenine yani ''biz direk insan yaratılmadık, canlıların ortak ataları var" gibi kalıp şeylere bağlı olarak istediğim gibi yorumlarım

penthaL

80+
Konuyu saptıran sensin attığın kaynaklar evrim asla değişemez ben ne diyorsam bu demiyor zaten ama sen asla modellenemeyeceğini düşünüyorsun aynı zamanda modellemenin küçük veya büyük olması önemli değil asıl evrimin kökenine yani ''biz direk insan yaratılmadık, canlıların ortak ataları var" gibi kalıp şeylere bağlı olarak istediğim gibi yorumlarım
Hangi anlamda "modellemek"? Neyi modelliyorsun dostum sen? Bir açık açık kaynaklı şekilde anlatsana ne demek istediğini? Sen buraya kendi önemsiz düşüncelerini mi yazıyorsun veya bir kaynağa göre mi konuşuyorsun? Hangi kaynak yolla da bilelim?

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
238
İsim
efe araci
sadece fikrimi belirtmiştim 2-3 kişi daha belirtip konu kapanır demiştim pc yi bir açtım 5 sayfa tartışma bir tık gereksiz uzamamış mı sanki ?

kaşmerli oguz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
978
İsim
oguz
İlgilendiği Kategoriler
Discord
kaan8765
Hangi anlamda "modellemek"? Neyi modelliyorsun dostum sen? Bir açık açık kaynaklı şekilde anlatsana ne demek istediğini? Sen buraya kendi önemsiz düşüncelerini mi yazıyorsun veya bir kaynağa göre mi konuşuyorsun? Hangi kaynak yolla da bilelim?
Peki kaynak kaynak diyorsun ya ben sana soruyorum senin kaynağının kaynakları ne peki illa en sonunda kaynak bi tane adamın kafası olacak ve benim kaynağımda benim düşüncelerim mesela darwinin kaynağı da kendi düşünceleriydi eğer öyle olmasaydı ondan önce başkaları söylerdi bunu

Top Bottom