Neler Yeni

❌İndirim Bitti! COLORFUL BATTLE-AX B650M-WHITE WIFI 4.999 TL

Ürünü aldım 7800x3d ile kullanıcam büyük ihtimalle sorun çıkarsa çözümlerle ilgili konu açarım anakart underwolt oc gibi bütün ayarlarımı paylaşırım çok mantıklı söylediğin şey 2022 çıkışlı anakartın 2025 ocakta güncelleme alması çok iyi bir şey. Bende almıcaktım 15 fazlı bu kadar aşırı F/P ürün olduğu için almaya karar verdim. Sıkıntı yaşayacağınızı düşünmeyin sitede hala siyahı uygun fiyata.
Bu anakartın ilk bios tarihi 19/03/2024
Mesaj otomatik birleştirildi:

5 senedir Asus tuf b450 pro gaming kullanıyorum. İlk bios 28/09/2018, Son bios güncelleme 14/11/2024 de geldi.
Colorfull b450 son güncelleme 06/06/2023 de gelmiş. Diğer b450 kartların biosları daha eski tarihli.

Özellikleri iyi hoş ama bios tarafı düşündürücü.

Anakart eski bios ile geliyorsa bios güncellemesi yapılmadan 9000 serisi çalışmaz.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Berkay Şenocak
İlgilendiği Kategoriler
Monitör, Ekran kartı, Overclock, Undervolt
Bu anakartın ilk bios tarihi 19/03/2024

5 senedir Asus tuf b450 pro gaming kullanıyorum. İlk bios 28/09/2018, Son bios güncelleme 14/11/2024 de geldi.
Colorfull b450 son güncelleme 06/06/2023 de gelmiş. Diğer b450 kartların biosları daha eski tarihli.

Özellikleri iyi hoş ama bios tarafı düşündürücü.

Anakart eski bios ile geliyorsa bios güncellemesi yapılmadan 9000 serisi çalışmaz.
Burdaki kafadaki sorun colorful markasının güncelleme atmaması öbür markalar sürekli güncellediğini biliyoruz zaten. Biosda sorun çıkmaz umarım çıkarsa da çözümlerini paylaşırım

Burdaki kafadaki sorun colorful markasının güncelleme atmaması öbür markalar sürekli güncellediğini biliyoruz zaten. Biosda sorun çıkmaz umarım çıkarsa da çözümlerini paylaşırım
Aynen bende ondan bahsetmiştim zaten. Umarım sorun çıkmaz. Bende am5 geçeceğim ama tercihimi başka marka b850 den yana kullanmayı düşünüyorum.

kayracid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Yiğit Kayra Kalaycı
Tam bir f/p anakart beyazını bekliyordum gelmiş stoklara yapıştırdım bi tane .
https://www.incehesap.com/colorful-...-matx-am5-gaming-oyuncu-anakart-fiyati-76553/
bu anakartla beraber xpg beyaz rgbli ram aldım kontrol edebilir miyim

Gaming gecesinde indirime düştü ve beyaz modeli olduğu için fiyat bence makul verdiği özelliklere göre.
ne kadara düştü fiyatı söyleyebilir misiniz

Bende de B650M-Plus WiFi v15 modeli var.
Bios update yaparken bir zorluk yaşamadım.
2x16 GB patriot 6000cl30 ramlerden bir tanesi 6000mhzde çalışmadı. Ram bozuktur diye servise gönderdim. Onlar 6000mhzde sorunsuz çalıştırmış. Yani iki ram aynı olmasına rağmen biri anakartla uyumsuz çıktı.
Anakartta fanlar için dc kontrolcü yok. Yani 3 pinli fanların hız ayarı yapılamıyor, hep tam yükte çalışıyor. Beni yeni kasa fani ve işlemci soğutucu masrafına da soktu.
Bunlara dikkat ederek alın 😅
rgb kontrolcü var mı peki ramler için

Son düzenleme:

dakika91

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Selami kaplan
bu anakartla beraber xpg beyaz rgbli ram aldım kontrol edebilir miyim

ne kadara düştü fiyatı söyleyebilir misiniz

rgb kontrolcü var mı peki ramler için
Rami sorunsuz çalıştırsin yeterli,

kayracid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Yiğit Kayra Kalaycı
Rami sorunsuz çalıştırsin yeterli,
haydaa o kadar mı diyorsun hocam iade ediyim ramleri o zaman açmamıştım daha aynı fiyata daha performanslı rgbsiz alayım sitesinde rgb için arayüzü olduğu yazıyordu ramler dahil değil galiba

dakika91

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Selami kaplan
haydaa o kadar mı diyorsun hocam iade ediyim ramleri o zaman açmamıştım daha aynı fiyata daha performanslı rgbsiz alayım sitesinde rgb için arayüzü olduğu yazıyordu ramler dahil değil galiba

Valla arkadaş yazmisti buraya, 3 pin fanlar için voltaj kontrolü bile yokmuş anakartta.

Ben de esonic anakarta vardı intel 3.nesil, onda bile voltaj kontrolü vardi

hassector

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
ahmet
ben de rgbli ram alıcam hocam 1 ay içinde
deneyen arkadaşlar olduysa yazarlarsa güzel olur

xFxem

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
333
İsim
Cem
beyaz sistem yapasım var fiyatta ara ara düşer cok bişey artmamış zatende 5600x+6800xtli sistemde dizi film izliyom sadece yav,
rgb kontrolü yokmuş dikkat etmek lazım.

kayracid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Yiğit Kayra Kalaycı
ben de rgbli ram alıcam hocam 1 ay içinde
deneyen arkadaşlar olduysa yazarlarsa güzel olur
Ben xpg aldım kendi programı varmış msi asus asrock gigabyte anakartlarının rgb programlarını görüyormuş colorful alanlar gariban kaldı

dakika91

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Selami kaplan
anakart olarak ne aldınız
Yanlış anlaşılma olmasın.
RGB kontrolü yok demedim.

Ama anakartina 3 pin fanlar için voltaj kontrolü koymayan, yazılım olarak sorunlu bir firma, RGB yazılımına ne kadar önem verir muamma.

Siz yine de RGB kontrolü yokmuş gibi davranın.

Edit: Sitesinde RGB kontrolü olduğu yazıyor yazılımın bilginiz olsun.

Top Bottom