X SHADOW X
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 244
- İsim
- Oğuzhan
"Of kanki evrimi araştırıyorum bunun hakkında hiçbir şey bilmememe rağmen bilmişlik taslamak için hakaret seçeneğini seçiyorum havaliyim anlarsın ya" Evrime inanan birisiyim ama senin kadar evrime inanıp sırf bunu müslümanları ayrıştırmak için kullanan cahil birisi görmedim birkaç kişi cehaletini yüzüne vurmuş zatenDemek ki anlayamamışsın. Moleküller bir araya gelerek periyodik tablodaki tüm kompleks elementleri, hatta bu elementler de su gibi kompleks bileşikleri oluşturabiliyor ama sen milyonlarca yıl içerisinde amino asitlerin ve nükleotit gibi bileşiklerin oluşmasını, bu bileşiklerin de ilkel hücreleri oluşturmasını "tesadüf" olarak görüyorsun.
Sen okumayı ve araştırmayı sevmediğin için onlarca makale ve kitap ile anlatılan şeyleri sana 5 satırda anlatmaya çalıştım çünkü müslümanların çoğu gibi sen de okumayı ve araştırmayı, kendi kendine bilgi sahibi olmayı hiç sevmiyorsun. Detaylara hakim olmadığın için tesadüfi olduğunu zannediyorsun ki tesadüfi olduğunu zannetmen için hiçbir sebep yok.
Neyse dostum sen neye inanıyorsan ona inanmaya devam et ve asla bir şeyler hakkında okuyup bilgi sahibi olma, tamam mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Dostum öncelikle bu attığın linkteki bulgu Amerikan Fizik Cemiyeti'nde sunulan ve hakemli bir dergide yayınlanmamış bir ön bulgu. APS toplantıları, genellikle erken aşamadaki araştırmaların tartışıldığı platformlardır. Müller hücrelerinin ışığı fotoreseptörlere odaklayan bir "fiber optik" işlevi görebileceği şekilde evrimleşmiş olması modelleme ve deneysel verilerle destekleniyor ama kesin kanıt için daha fazla çalışma gerekiyor. Konuda da zaten sadece göz üzerine eleştiri yapmadım. Cımbızla bir tanesini çekip tüm argümanlarımı çürüttüğünü zannetmişsin.
Ve "evrimin bu kadar rastgele gözükmesine rağmen düzenli oluşu müslüman olmamda etkili" demişsin. Yahu zaten evrim doğaya adapte şekilde gelişir. Yani tamamen rastgele ve başarısız, allak bullak bir süreç olduğunu söylemiyoruz zaten. Ama bu süreç kör olduğu için ve bir tanrı tarafından yönetilmediği için konuda saydığım hatalar ve handikaplar meydana geliyor. Bu durumda da evrime tanrının müdahale etmediğini rahatlıkla anlayabiliyoruz.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Evet dostum sana cevap veremiyorum ya çok zekisin maşaallah yazdıklarından bilim akıyor vallahi.