Neler Yeni

İnsanın evrimsel sürecinde ortaya çıkan anatomik hatalar

X SHADOW X

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
244
İsim
Oğuzhan
Demek ki anlayamamışsın. Moleküller bir araya gelerek periyodik tablodaki tüm kompleks elementleri, hatta bu elementler de su gibi kompleks bileşikleri oluşturabiliyor ama sen milyonlarca yıl içerisinde amino asitlerin ve nükleotit gibi bileşiklerin oluşmasını, bu bileşiklerin de ilkel hücreleri oluşturmasını "tesadüf" olarak görüyorsun.

Sen okumayı ve araştırmayı sevmediğin için onlarca makale ve kitap ile anlatılan şeyleri sana 5 satırda anlatmaya çalıştım çünkü müslümanların çoğu gibi sen de okumayı ve araştırmayı, kendi kendine bilgi sahibi olmayı hiç sevmiyorsun. Detaylara hakim olmadığın için tesadüfi olduğunu zannediyorsun ki tesadüfi olduğunu zannetmen için hiçbir sebep yok.

Neyse dostum sen neye inanıyorsan ona inanmaya devam et ve asla bir şeyler hakkında okuyup bilgi sahibi olma, tamam mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostum öncelikle bu attığın linkteki bulgu Amerikan Fizik Cemiyeti'nde sunulan ve hakemli bir dergide yayınlanmamış bir ön bulgu. APS toplantıları, genellikle erken aşamadaki araştırmaların tartışıldığı platformlardır. Müller hücrelerinin ışığı fotoreseptörlere odaklayan bir "fiber optik" işlevi görebileceği şekilde evrimleşmiş olması modelleme ve deneysel verilerle destekleniyor ama kesin kanıt için daha fazla çalışma gerekiyor. Konuda da zaten sadece göz üzerine eleştiri yapmadım. Cımbızla bir tanesini çekip tüm argümanlarımı çürüttüğünü zannetmişsin.

Ve "evrimin bu kadar rastgele gözükmesine rağmen düzenli oluşu müslüman olmamda etkili" demişsin. Yahu zaten evrim doğaya adapte şekilde gelişir. Yani tamamen rastgele ve başarısız, allak bullak bir süreç olduğunu söylemiyoruz zaten. Ama bu süreç kör olduğu için ve bir tanrı tarafından yönetilmediği için konuda saydığım hatalar ve handikaplar meydana geliyor. Bu durumda da evrime tanrının müdahale etmediğini rahatlıkla anlayabiliyoruz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet dostum sana cevap veremiyorum ya çok zekisin maşaallah yazdıklarından bilim akıyor vallahi.
"Of kanki evrimi araştırıyorum bunun hakkında hiçbir şey bilmememe rağmen bilmişlik taslamak için hakaret seçeneğini seçiyorum havaliyim anlarsın ya" Evrime inanan birisiyim ama senin kadar evrime inanıp sırf bunu müslümanları ayrıştırmak için kullanan cahil birisi görmedim birkaç kişi cehaletini yüzüne vurmuş zaten

penthaL

80+
Hocam sen nerden biliyorsun bunların birer kusur olduğunu yav insanlar arasında bile herhangi bir şeyin iyiliği, kötülüğü, eksikliği veya başka bir özelliği sınıflandıralamamışken senin düşüncelerinin veya insanlığın düşüncelerinin gerçekten mutlak doğru olabilme şansı var mı?

Şöyle düşün elektrik devresinde anahtarın görevi nedir gerektiğin akımın iletimi tamamlamak eğer sen anahtarı kapatmana rağmen akım iletilemiyorsa bu anahtar "kusurlu"dur.
Aynı şekilde evrimin doğadaki görevi nedir türün ve canlının hayatta kalmasını sağlamak ve şu an sen ben bunları yazıyorsak tam olarak evrimdeki "kusur" nedir?

Sen istiyorsun ki evrim bizi fiziksel ve zihinsel olarak hep en en üst noktaya getirsin ama öyle bir şey yok evrim zaten öyle bir şey değil. Bakış açını azıcık genişlet hocam tek gerçek tek temel neden evrim değil. Allahı ve sıfatlarını arayacaksanda sadece evrimin içinde değil tüm evrende arayacaksın neden sadece evrimin basamaklarını alıp tüm evren oymuş gibi davranıyorsun? Belli ki bulamamışsın basamaklarında çünkü bakmakla görmek bir değil her baktığın şeyi görüp anlayamazsın senin insan olarak bir sınırın var.

Ve son olarak evrime müdahale edemiyecek seviyede aciz demişsin orda da şu sorun çıkıyor evrim zaten allah yaratmasından geliyor ben başta demedim mi evrimin bu kadar düzensiz görünmesine rağmen evrimin bütünsel olarak düzeni beni dine yöneltti diye kastım buydu.

Eğer hala sunduklarımın basit geçersiz argümanlar olduğunu düşünüyorsan kendimi sana iyi şekilde ifade edememişimdir.
Kusur ile hata arasındaki farkı bir türlü öğrenemediniz. Kusur estetikseldir ama hata hayatı etkiler. Ben de diyorum ki evrim hayatta kalmamız için yeterince iyi olan özellikler sunarken bunun yanında çok fazla handikap getiriyor, bu da evrime bir tanrı'nın müdahale etmediğini gösteriyor.

Ben evrimin bizi fiziksel ve zihinsel olarak en üst noktaya getirmesini hiçbir zaman istemedim. Söylediklerimi çarpıtıyorsun. Ama sen diyorsun ki "Tanrı, insanların ve diğer çoğu hayvanın doğum sürecinde hunharca acı çekmesini hatta ölmesini istemiştir." Sen evrimin böyle bir doğum sürecine yol açmasını ancak bu şekilde savunabilirsin. Zira insan da dahil olmak üzere çoğu hayvanda doğum sürecinin hem yavru hem de anne için bu denli acılı olması için bir tane mantıklı sebep yok. Sırtlanlarda doğum sırasında ölüm oranının %60 olmasına karşılık olarak sunabileceğin hiçbir teistik argüman yok. Sırtlanların bu şekilde 48 saatlere kadar çıkabilen ölüm dolu bir doğum sürecine tabi tutulmasının hiçbir mantıklı açıklaması OLAMAZ. Kuran'da da yapılan cehennem tasviri acı ile doludur. Acı üzerine inşa edilmiştir. Yani Kuran'a göre 'acı' tanrının ahlakına terstir. Bu sebepten dolayı da tanrı acıyı istiyor olamaz.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Tekin Ayber
Güzel ve çirkin arasındaki farkı anlayamamışsın, güzellikleri göremeyen her şeyi çirkin veya kusurlu sayar. Yine okumadım tüm yazdıklarını, ciddiye almıyorum sadece ilk cümleni okudum, yetti. :)

Montofteam

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
757
İsim
Eren
Kusur ile hata arasındaki farkı bir türlü öğrenemediniz. Kusur estetikseldir ama hata hayatı etkiler. Ben de diyorum ki evrim hayatta kalmamız için yeterince iyi olan özellikler sunarken bunun yanında çok fazla handikap getiriyor, bu da evrime bir tanrı'nın müdahale etmediğini gösteriyor.

Ben evrimin bizi fiziksel ve zihinsel olarak en üst noktaya getirmesini hiçbir zaman istemedim. Söylediklerimi çarpıtıyorsun. Ama sen diyorsun ki "Tanrı, insanların ve diğer çoğu hayvanın doğum sürecinde hunharca acı çekmesini hatta ölmesini istemiştir." Sen evrimin böyle bir doğum sürecine yol açmasını ancak bu şekilde savunabilirsin. Zira insan da dahil olmak üzere çoğu hayvanda doğum sürecinin hem yavru hem de anne için bu denli acılı olması için bir tane mantıklı sebep yok. Sırtlanlarda doğum sırasında ölüm oranının %60 olmasına karşılık olarak sunabileceğin hiçbir teistik argüman yok. Sırtlanların bu şekilde 48 saatlere kadar çıkabilen ölüm dolu bir doğum sürecine tabi tutulmasının hiçbir mantıklı açıklaması OLAMAZ. Kuran'da da yapılan cehennem tasviri acı ile doludur. Acı üzerine inşa edilmiştir. Yani Kuran'a göre 'acı' tanrının ahlakına terstir. Bu sebepten dolayı da tanrı acıyı istiyor olamaz.
Bana diyorsun sözlerimi çarpıtıyorsun hemen peşine söylemediğim bir şeyi açmadığım bir konu hakkında yorumumu tahmin ediyorsun sakin ol burada kimse senin düşmanın değil tartışma ortamı oluşturuyoruz. Kendine iyi bak konuşma saçmalaşmadan ben konuşmayı bitieiyorum umarım bakış açını genişletirsin

qBedirhanq

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
bedirhan
ya sen varya kendini aştın iyice. okudum hepsini üşenmeden. Şu en son yazdığına kendin bile inanmıyorsundur kesin. Dünyanın erken döneminde.... falan filan. hepsi rasgele oldu demi. Daha pıhtılaşan kan üretilemiyor, yıl 2025 olan kandan yapay et yapılmaya başlanmış. sen 4 milyar yıl önceki olayı bir dizi olayı tesadüfe adadın.

yaaa o kadar prof. göze bakıp islamı seçmiş sen hata diyorsun. lütfen donanım arşivini terk et. senin yerin technopat
forumları karıştırmayın bari :D

penthaL

80+
Bana diyorsun sözlerimi çarpıtıyorsun hemen peşine söylemediğim bir şeyi açmadığım bir konu hakkında yorumumu tahmin ediyorsun sakin ol burada kimse senin düşmanın değil tartışma ortamı oluşturuyoruz. Kendine iyi bak konuşma saçmalaşmadan ben konuşmayı bitieiyorum umarım bakış açını genişletirsin
Ne oldu niye cevap veremedin? Söyleyeceğin şeyi tahmin etmiyorum, verebileceğin tek cevabı söylüyorum sana. Verebileceğin başka bir cevap varsa buyur, ama görünüşe göre kaçıyorsun, demek ki yok.

Montofteam

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
757
İsim
Eren
Ne oldu niye cevap veremedin? Söyleyeceğin şeyi tahmin etmiyorum, verebileceğin tek cevabı söylüyorum sana. Verebileceğin başka bir cevap varsa buyur, ama görünüşe göre kaçıyorsun, demek ki yok.
Komiksin uzatma, sana bin kere anlatsam yine almayacaksın kendini şartladırmışsın bir de şu her şeyi bilmiş tavrını kes.

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
İnsan vücudu, evrimsel sürecin kör ve kademeli doğasını yansıtan hatalar taşır (Not: Bu saydığım tüm tasarım hataları evrimin doğal ve kaçınılmaz sonuçlarıdır. Hepsinin evrimsel süreçte neden yaşandığıyla ilgili bilimsel açıklamalar mevcuttur.):
Ters Retina: Gözdeki fotoreseptörler, sinirlerin arkasında kalır ve kör noktaya sebebiyet verir. Karaya geçişin yarattığı bir hatadır. Balıklarda tamamen doğru bir dizilim vardır. Miyop ve astigmatı anlatmaya gerek yok herhalde.
Varis ve Fıtık: İki ayaklılığa geçişin bedelidir. Toplardamar kapakçıkları ve karın kasları yetersiz kalır.
20'lik Dişler: Atalarımızın çenesi daha genişti ve sert bitkileri çiğnemeye uygundu. Ateşin keşfiyle besinler yumuşadı, çene kasları küçüldü, çene kemikleri daraldı ancak diş sayısı aynı kaldı. Dolayısıyla 20'lik dişlere yer kalmadı. Ve bu fazlalık olan dişler çenede sıkışıp diş eti altında kalır, diş dizilimini bozar, ağrı yapar, ve hatta tam çıkamayan bir yirmilik diş, bakteri yuvası olur. Bu evrimin bir sonucudur. Bazı insanlarda hiç çıkmaması, evrimin bu dişleri eleme sürecinde olduğunu gösterir.
Apandis: Atalarımızda selüloz sindirimi yapan organ, insanda işlevsizleşmiştir. Ve insanda işlevsiz olmasına rağmen patlama riski vardır.
Omurga: Dört ayak üzerinde yürüyen atalarımızdan miras kaldığı için iki ayağa kalkmaya pek uygun değildir. Bu yüzden bel ağrısı kaçınılmazdır, çünkü omurga aslında ağırlığı taşımak için değil, dört ayak üzerinde durmak için evrimleşmiştir. Fıtık ve disk kaymaları yaygındır, çünkü omurlar üst üste dizildiğinde fazla baskıya maruz kalır. Skolyoz ve kamburluk sık görülür, çünkü omurga dik durmaya tam adapte olamamıştır. Ne kadar da mükemmel bir tasarım, değil mi?
Diz eklemleri: Tanrı bize "Diz eklemlerini en zayıf şekilde birleştireyim, menisküs yırtılsın, ACL koparılsın. Sporcular ömrünü ameliyatla geçirsin." demiş resmen. Asıl sebebi ise basit, atalarımız dört ayak üzerinde yürürken dizler daha az yük taşıyordu. İki ayak üzerinde dik durunca diz eklemi aşırı yüke maruz kaldı. Ancak evrim bu yeni duruma tam uyum sağlayamadı.
Ölüm, acı ve travma içeren insan doğumu: İnsan doğumu, memeliler arasında en acılı ve ölümlü olanlardan biridir. Bunun temel nedeni, insanın dört ayaklıdan iki ayaklıya evrimleşirken daralmış olan pelvis yapısıdır. Sırf bu yüzden bebeğin başı annenin pelvisine sığmayabilir bu da sezaryen gerektirir. Son 300 bin yıldır milyonlarca anne ve bebek sırf bu sebepten dolayı öldü. Ve insan yavruları, diğer primatlara kıyasla daha sık ters pozisyonda doğar, bu da komplikasyon riskini artırır. Süper bir tasarım gerçekten. Ha eğer saçma bir şekilde "imtihan dünyası" falan diyecek olursanız, aynı durum köpeklerde de mevcut. Hatta en trajik olan doğum süreci sırtlanlara aittir, %60 ölüm riski vardır. Köpekler ve sırtlanlar da mı imtihandan geçiyor o zaman? :D
Farengiyal Yarıklar: İnsan embriyosunda, balıklardaki solungaç yarıklarının homolog yapıları geçici olarak oluşur.
Kuyruk Sokumu: Ortak atalarımızın denge ve iletişim için kullandıkları kuyruklar iki ayaklılığa geçişte işlevsizleşti ve köreldi. Bu bölge düşme sonucu kırılabilir, kronik ağrı yapabilir. Embriyo döneminde insan embriyosu 4-5. haftada gerçek bir kuyruk geliştirir, sonra gerileyerek körelir. Ortak atalarımızdan mirastır.
Nefes ve yemek borusu: Tanrı bize "Nefes borusu ile yemek borusunu aynı yere koydum, kim ölürse ölsün." demiş resmen. İnsan anatomisinin en büyük tasarım facialarından biri, nefes borusu ve yemek borusunun aynı girişi paylaşması. Bu durum gereksiz yere boğulma riskini artırır, yutkunma mekanizmasını karmaşıklaştırır ve hatta ölümcül kazalara yol açabilir.
Çöp DNA (Pseudogenler): İnsanda işlevsiz olan GULO geni (C vitamini sentezleyen gen) diğer primatlarla aynı mutasyonu paylaşır. Bu gen tamamen gereksizdir ve ortak atadan miras kaldığı kanıtlıdır.
Endojen Retrovirüsler (ERV'ler): Viral DNA parçaları, türlerin genomlarına rastgele bulaşır. İnsan ve şempanze genomlarında aynı ERV'lerin aynı pozisyonda bulunması ortak atadan geldiğimizi gösterir. Eğer insan özel yaratıldıysa, neden genlerimizde şempanzelerle ortak viral enfeksiyonların izleri var? Tanrı bize virüs bulaştırmış olabilir mi? Ve HERV-K104, insan ve şempanzede tamamen aynı lokasyondadır. Yani yalnızca bizim türümüzün tanrı tarafından yaratılmış olması ve bunların tesadüfen benzer olmuş olma olasılığı sıfıra yakındır.

Bu hatalar "Allah'ın akıllı tasarımı" iddiasıyla bağdaşmaz, ancak evrimle mükemmel uyumludur. Bu özellikler evrimsel sürecin mirasıdır ve insanın "özel" yaratıldığı iddiasıyla çelişir. Ve eğer insan özel olarak yaratılmadıysa ve tanrı evrimsel sürece dahi müdahalede bulunmuyorsa, işte o zaman tanrı ya yoktur ya da bizi umursamıyordur.
Önceki konuya uzun bir cevap verip yanıt alamamıştım o yüzden uzun bir yanıt yazmıyorum islamda Allah'ın sizi kusursuz yarattım diye hiçbir beyanı yok kutsal kitapta, saydığın 20lik diş omurga tarzı şeyler doğru ancak böyle olsa bile islam diniyle alakalı hiçbir yargıya varamazsın çünkü islam evrimle çelişmez

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,228
İsim
Mehmetcan
Komiksin uzatma, sana bin kere anlatsam yine almayacaksın kendini şartladırmışsın bir de şu her şeyi bilmiş tavrını kes.
Ya Knk Kb ama suç sende böyle biriyle Niye tartışıyorsun ki gerek yok Ben ve bir arkadaşta anlattık ama Beyfendi Hiç Sorularımıza cevap vermiyor gidiyor onun tüm yazısına cevap verdiğimiz metinlerden Cımbız gibi 1 şeyi alıp cevaplıyor Sonra Kendi ekstra konularını ekliyor Sanki Düzgünce tüm söylediklerimize Cevap vermiş gibi yansıtıyor ve düzgünce konuşmamıza Rağmen hakeret ederek cevap veriyor

Mesela Ben Dahil Bir kaç kişi bu Konuda Ona şunu Sormuş
" Tanrı Bizi Kusursuz Yaratmak Zorunda mı ? Yani Kuran'da sizi kusursuz,hatasız Yarattık Diyor mu ki ? "
Ama beyfendi'nin o koca metinlerin birinde bile bu soruya cevap verdiğini görmedim şahsen

Ayrıca Zaten İslam Evrimi Yalanlamıyor ki ?

Ya Adım Kadar Eminim Bu şahıs Bizim Yanıtları kopylayıp yapay zeka'ya yapıştırıyor Sonra bizim söylediklerimizi Yalanlayacak sekilde Karşı Bir yanıt vermesini istiyor sonra yanıtı ordan kopyalayıp buraya yapıştırıyor ardından yazıyı gözden geçirip duruma göre 1-2 şeyi düzeltip Bize sunuyor

Yazıyı Aİ'ın Yazdığı ve Arada bir 2 yeri kendisi degiştirdiği Çok ama Çok belli oluyor Aİ olduğu, yani Aİ ile işi olmayan Bile yazım kurallarının Gereğinden fazla doğru olduğunu Ama
1-2 yerde cümlede nedense Yazım kuralı hatası yapıldığını rahatlıkla fark edebilir

Son düzenleme:

sontoxic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
327
İsim
Semih
Instagram
son.toxic
Demek ki anlayamamışsın. Moleküller bir araya gelerek periyodik tablodaki tüm kompleks elementleri, hatta bu elementler de su gibi kompleks bileşikleri oluşturabiliyor ama sen milyonlarca yıl içerisinde amino asitlerin ve nükleotit gibi bileşiklerin oluşmasını, bu bileşiklerin de ilkel hücreleri oluşturmasını "tesadüf" olarak görüyorsun.

Sen okumayı ve araştırmayı sevmediğin için onlarca makale ve kitap ile anlatılan şeyleri sana 5 satırda anlatmaya çalıştım çünkü müslümanların çoğu gibi sen de okumayı ve araştırmayı, kendi kendine bilgi sahibi olmayı hiç sevmiyorsun. Detaylara hakim olmadığın için tesadüfi olduğunu zannediyorsun ki tesadüfi olduğunu zannetmen için hiçbir sebep yok.

Neyse dostum sen neye inanıyorsan ona inanmaya devam et ve asla bir şeyler hakkında okuyup bilgi sahibi olma, tamam mı?
çok tuhaf bu kadar araştırma yapan okuyan adam sadece birşeyi sorgulayan birine daha müslüman olduğunu belirtmeden müslüman damgası vurdu ve bilgisiz okumayan biri olduğunu vurguladı bu kadar basit biri misin yani?

okuduğun şeyleri sırf birilerini aşağılamak, gülmek ve başkalarından daha bilgili olduğunu kanıtlamak için mi yaptın? gerçekten bir konuda kanıtlanmak sana zevk mi veriyor

e peki bu basit zihniyetinde sana başarılar diliyorum.

Montofteam

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
757
İsim
Eren
Ya Knk Kb ama suç sende böyle biriyle Niye tartışıyorsun ki gerek yok Ben ve bir arkadaşta anlattık ama Beyfendi Hiç Sorularımıza cevap vermiyor gidiyor onun tüm yazısına cevap verdiğimiz metinlerden Cımbız gibi 1 şeyi alıp cevaplıyor Sonra Kendi ekstra konularını ekliyor Sanki Düzgünce tüm söylediklerimize Cevap vermiş gibi yansıtıyor ve düzgünce konuşmamıza Rağmen hakeret ederek cevap veriyor

Mesela Ben Dahil Bir kaç kişi bu Konuda Ona şunu Sormuş
" Tanrı Bizi Kusursuz Yaratmak Zorunda mı ? Yani Kuran'da sizi kusursuz,hatasız Yarattık Diyor mu ki ? "
Ama beyfendi'nin o koca metinlerin birinde bile bu soruya cevap verdiğini görmedim şahsen

Ayrıca Zaten İslam Evrimi Yalanlamıyor ki ?

Ya Adım Kadar Eminim Bu şahıs Bizim Yanıtları kopylayıp yapay zeka'ya yapıştırıyor Sonra bizim söylediklerimizi Yalanlayacak sekilde Karşı Bir yanıt vermesini istiyor sonra yanıtı ordan kopyalayıp buraya yapıştırıyor ardından yazıyı gözden geçirip duruma göre 1-2 şeyi düzeltip Bize sunuyor

Yazıyı Aİ'ın Yazdığı ve Arada bir 2 yeri kendisi degiştirdiği Çok ama Çok belli oluyor Aİ yani Aİ ile işi olmayan Bile yazım kurallarına Uygun olduğunu Ama
1-2 yerde Yazım kuralı hatası yapıldığına bakarasa anlar zaten
Haklısın hocam da dedim hani konuşayım belki bi işe yarar daha neyse sağlık olsun

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,228
İsim
Mehmetcan
çok tuhaf bu kadar araştırma yapan okuyan adam sadece birşeyi sorgulayan birine daha müslüman olduğunu belirtmeden müslüman damgası vurdu ve bilgisiz okumayan biri olduğunu vurguladı bu kadar basit biri misin yani?

okuduğun şeyleri sırf birilerini aşağılamak, gülmek ve başkalarından daha bilgili olduğunu kanıtlamak için mi yaptın? gerçekten bir konuda kanıtlanmak sana zevk mi veriyor

Ya Cidden Onun Bu kadar okuyup ,araştırıp bilgi sahibi Olduğuna İnanıyormusun 😂

Hocam Aİ olduğu çok belli Direk Cevaplarınızı Aİ Atıp anti cevap vermesini istiyor yani Aİ ile alakanız yoksa Bile yazılara bakarak çok rahat anlayabilirsiniz Nedense beyfendi'nin Çok fazla Bilim insanı ve tezlerinden ve Bilimsel şeylerden bahsettiği cevaplarda Genel Olarak Yazım kuralları Çok Düzgün İken o yazıların arasında Millete salladığı veya hakaret ettiği kısımlarda Hatalar var😂

Dediğim gibi Tüm Yazıları Aİ değil Daha çok, çok uzun olan ve çok fazla Bilimsel bilgi içeren cevapların olduğu kısımlar Aİ

penthaL

80+
Ya Cidden Onun Bu kadar okuyup ,araştırıp bilgi sahibi Olduğuna İnanıyormusun 😂

Hocam Aİ olduğu çok belli Direk Cevaplarınızı Aİ Atıp anti cevap vermesini istiyor yani Aİ ile alakanız yoksa Bile yazılara bakarak çok rahat anlayabilirsiniz Nedense beyfendi'nin Çok fazla Bilim insanı ve tezlerinden ve Bilimsel şeylerden bahsettiği cevaplarda Genel Olarak Yazım kuralları Çok Düzgün İken o yazıların arasında Millete salladığı veya hakaret ettiği kısımlarda Hatalar var😂

Dediğim gibi Tüm Yazıları Aİ değil Daha çok, çok uzun olan ve çok fazla Bilimsel bilgi içeren cevapların olduğu kısımlar Aİ
Ahahahaha, "böyük oyunu" görmüş. Bayağı derinsin ha. :p Ayrıca hiçbir yazımda hata göremezsin. Hepsini kurallara uygun şekilde yazıyorum çünkü mükemmelliyetçi bir insanım ve OKB hastalığım var. Cevaplarıma "AI" diyor olman da benim için bir iltifat, teşekkürler.
Haklısın hocam da dedim hani konuşayım belki bi işe yarar daha neyse sağlık olsun
Tartışmayı kaybedince "anlatsam da anlamayacaksın, boşver" diyip kaçıyorsun. Klasik müslüman, şaşırtmadı. Dediğim gibi insan da dahil olmak üzere çoğu hayvanda doğum sürecinin hem yavru hem de anne için bu denli acılı olması için bir tane mantıklı sebep yok. Sırtlanlarda doğum sırasında ölüm oranının %60 olmasına karşılık olarak sunabileceğin hiçbir teistik argüman yok. Sırtlanların bu şekilde 48 saatlere kadar çıkabilen ölüm dolu bir doğum sürecine tabi tutulmasının hiçbir mantıklı açıklaması OLAMAZ. Kuran'da da yapılan cehennem tasviri acı ile doludur. Acı üzerine inşa edilmiştir. Yani Kuran'a göre 'acı' tanrının ahlakına terstir. Bu sebepten dolayı da tanrı veya allah acıyı istiyor OLAMAZ. Bu kadar basit. Hiçbir karşıt argüman sunamazsın, ki sunamayacaksın da.

Biyolojinin en temel konularından biri olan evrimi bilmiyorsun. Sonra da birileri bilmediğini vurgulayınca, okumayan biri olduğunu vurgulayınca zoruna gitti öyle mi? Madem okumayan, bir şey bilmeyen biri olmayı sevmiyorsun neden okumuyorsun dostum? Biyolojinin yapıtaşı olan evrimi bilmiyorsun, ötesi mi var?

Son düzenleme:
Top Bottom