Yardım Anakart Seçemiyorum Yardım

Oyun performansı için en kritik parçalar: GPU > CPU > RAM > Depolama > Anakart

Anakart tercih ederken neye dikkat etmelisin?

1-) VRM Kalitesi (Kullanacağın CPU'ya göre günü de kurtarabilirsin, geleceğe de yatırım yapabilirsin)
2-) Bios Kalitesi (Bir çok ürün yazılımsal olarak yeterince olgun değil ve sayısız hata ile çile haline geliyor)
3-) Genişleme Yuvaları (2x M.2 yuvası şuan içi ideal, ileride 4 SSD takmayacaksanız, ekstra slot bütçeyi boşa harcar)
4-) PCIe 5.0 Desteği (Çok hızlı okuma yazmalı (10.000 civarı) SSD'ler kullanacak iseniz tam verim almak için önemli. Kullanmayacaksanız gereksiz. Ama 4 yıl içerisinde çıkacak ultra hızlı SSD’lerden tam verim alırsınız. PCIe 4.0x16 slotu 9070 XT için performans kaybı yaşatmaz)
4-) Ram Slotu ve Bellek Hızı(4 slot; 2x16 GB ile başlarsınız, ileride 2x16 daha ekleyebilirsiniz bütçenize göre) (Min 6000 en fazla 8400Mhz Bellek hızları 5-6 yıl boyunca çok ideal)
5-) I/O ve Bağlantılar (İhtiyaç yoksa Wi-Fi/USB4/Thunderbolt’a para vermeyin. 2.5 GbE LAN ve ihtiyacınız kadar USB port olsun yeterli)

R5 7600 (65 W TDP) ve RX 9070 XT için yüksek güç veren VRM’lere ihtiyacınız yok, orta segment bir B650 ya da B670 kart fazlasıyla yeter. İleriye dönük CPU, SSD, Ram yatırımı yapmak istiyorsanız B850'ler 10bin civarlarına düşüyor.)
Çok sağ ol hocam bilgi için.SSD anlamında çok kaygılı değilim 2 tane yeter ve aşırı hızlı bır seye de ıhtıyacım yok.Sadece şunu merak ediyorum.Anakart bakarken habire sormayayım.VRM faz sayısının kaç olması lazım ya da başka bir şeye de bakmalı mıyım VRM için?7600 için x VRM faz sayısı yeterliyken 7800x3d için y faz sayısı olmalı minimum diyebiliyor muyuz?

Çok sağ ol hocam bilgi için.SSD anlamında çok kaygılı değilim 2 tane yeter ve aşırı hızlı bır seye de ıhtıyacım yok.Sadece şunu merak ediyorum.Anakart bakarken habire sormayayım.VRM faz sayısının kaç olması lazım ya da başka bir şeye de bakmalı mıyım VRM için?7600 için x VRM faz sayısı yeterliyken 7800x3d için y faz sayısı olmalı minimum diyebiliyor muyuz?

Rica ederim. x3D işlemciler TDP (üst limit) limitlerinden çok daha az akım çekiyor. 9800x3D bile alsanız B650, 10 fazlı bir anakart yeterli olacaktır.

Gerçek güç tüketimleri bu CPU'ların 65-80W aralığında. Bu sayede bütçe dostu anakart ve işlemci soğutucu takma imkânınız oluyor.

İleride yükseltme düşünmüyorsan b650m k tercih edebilirsin. Yükseltme yapmayı düşünüyorsan b650 gaming plus wifi tercih edebilirsin.
Merhaba ben 7500 f ile COLORFUL BATTLE-AX B650M-PLUS WiFi V15 bu anakartı kullanıyorum. İleride 7800x3d tarzı bir işlemciye geçsem sorun yaşar mıyım

Merhaba ben 7500 f ile COLORFUL BATTLE-AX B650M-PLUS WiFi V15 bu anakartı kullanıyorum. İleride 7800x3d tarzı bir işlemciye geçsem sorun yaşar mıyım
yaşamazsınız hocam yeterli bir anakart

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,647
Üyeler
186,761
Son üye
ytbx
Geri