Samet99
80+
- Reaksiyon skoru
- 10
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 1 hafta önce sıfır ayarında ikinci el bi pc aldım. Ekran kartı sıfırdı kutusundan kendim çıkardım ve diğer sistem bileşenleri satan kişi sadece test amaçlı 1 hafta kullandığını söyledi. Gerçekten öyle görünüyordu ve sistemi aldım. Üzerinde 500w psu vardı satıcı bana 650 vereceğini söylemişti ve 650w psu'da aldım. Daha sonra bir bilgisayarcı abim ile psu'yu sorunsuz montajladık. Anakartta 4 ram slotu vardı 2x8gb ram satın aldığım adam eklemişti bende kendi pcmden 2x8gb ram ve 2. m2ssd'yi kurdum bilgisayarı formatladık ve sistem takırında çalışıyordu ta ki 2-3 gündür sürekli kendini resleyesiye kadar. Açtıktan sonra kafasına göre bazen 1 dakika bazen yarım saat sonra birden kendini kapatıyor ve kendini tekrar açıyor sistem. Sıcaklık olarak kontrol sağladığımda aşırı ısınma gibi bir problem mevcut değil. Güç kablosunu değiştirmeme rağmen hala aynı problemi yaşamaktayım. Biraz bu durumdan sıkıldım ve bilgisayar alacağıma pişman oldum. Sebepleri ne olabilir? Donanımsal veyahut yazılımsal hiç bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Sistem Bileşenleri
Asus ROG RX6650XT 8GB EKRAN KARTI
INTEL I5 12400F İŞLEMCİ
MSİ B760MP ANAKART
2x M2 SSD
2x A marka RAM 2x B marka RAM toplam 32gb.
650w psu
Sistem Bileşenleri
Asus ROG RX6650XT 8GB EKRAN KARTI
INTEL I5 12400F İŞLEMCİ
MSİ B760MP ANAKART
2x M2 SSD
2x A marka RAM 2x B marka RAM toplam 32gb.
650w psu