PC SÜREKLİ KENDİNİ RESLEMESİ

Samet99

80+
Reaksiyon skoru
10
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 1 hafta önce sıfır ayarında ikinci el bi pc aldım. Ekran kartı sıfırdı kutusundan kendim çıkardım ve diğer sistem bileşenleri satan kişi sadece test amaçlı 1 hafta kullandığını söyledi. Gerçekten öyle görünüyordu ve sistemi aldım. Üzerinde 500w psu vardı satıcı bana 650 vereceğini söylemişti ve 650w psu'da aldım. Daha sonra bir bilgisayarcı abim ile psu'yu sorunsuz montajladık. Anakartta 4 ram slotu vardı 2x8gb ram satın aldığım adam eklemişti bende kendi pcmden 2x8gb ram ve 2. m2ssd'yi kurdum bilgisayarı formatladık ve sistem takırında çalışıyordu ta ki 2-3 gündür sürekli kendini resleyesiye kadar. Açtıktan sonra kafasına göre bazen 1 dakika bazen yarım saat sonra birden kendini kapatıyor ve kendini tekrar açıyor sistem. Sıcaklık olarak kontrol sağladığımda aşırı ısınma gibi bir problem mevcut değil. Güç kablosunu değiştirmeme rağmen hala aynı problemi yaşamaktayım. Biraz bu durumdan sıkıldım ve bilgisayar alacağıma pişman oldum. Sebepleri ne olabilir? Donanımsal veyahut yazılımsal hiç bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Sistem Bileşenleri
Asus ROG RX6650XT 8GB EKRAN KARTI
INTEL I5 12400F İŞLEMCİ
MSİ B760MP ANAKART
2x M2 SSD
2x A marka RAM 2x B marka RAM toplam 32gb.
650w psu

Merhaba Samet, OCCT ile bi power testi yapar mısın? PSU dan kaynaklı bir sorun gibi duruyor...

Merhaba Samet, OCCT ile bi power testi yapar mısın? PSU dan kaynaklı bir sorun gibi duruyor...
Farklı bir konusunda söyledim arkadaşa aynısını şuan başlatmış 15 dakika sonra atacak görselleri.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kullandığı psu buymuş

Ekler

• OCCT-20250529-192706-PowerSupply.webp
    OCCT-20250529-192706-PowerSupply.webp
    33.8 KB · Hit: 20
Bu değil de normal test ekranında totalde kaç watt çekti sistem?

Test sırasında herhangi bir kapanma, resetlenme gibi bir durum olmadı değil mi?

Normal test yapmamıştım direk psu testine başladım. Test sırasında herhangi bir kapanma resetlenme durumu olmadı. Ekran kartı max 74 derece İşlemci ise 89 dereceyi gördü.

Normal test seçeneği yok sistem bileşenleri yazmakta acaba nasıl yapacağım normal testi?

Ekler

• 1.webp
    1.webp
    46.8 KB · Hit: 11
Anladım, sisteminde öyle aman aman güç çekecek bir bileşende yok, 400W-450W bir PSU da çok rahat işini görür.

PC'de reset veya kapanma gibi durumlar genelde PSU kaynaklı olur. Teste sorun çıkmamış olabilir ama yerinde olsam işimi sağlama alır farklı bir PSU ile sistemimi kullanıp test ederdim. Biraz daha kaliteli PSU lar tercih et.

Anladım, sisteminde öyle aman aman bir güç çekecek bir bileşende yok, 400W-450W bir PSU da çok rahat işini görür.

PC'de reset veya kapanma gibi durumlar genelde PSU kaynaklı olur. Teste sorun çıkmamış olabilir ama yerinde olsam işimi sağlama alır farklı bir PSU ile sistemimi kullanıp test ederdim. Biraz daha kaliteli PSU lar tercih et.
Bundan önceki sistemimde fan hızı oc falan denedim psu'yu yaktım daha sonra yeni bi psu aldım arkadaştan 400w o iş görüyordu ancak bu sisteme yeterli olmaz diye tahmin ediyorum. Ve psu montajından gerçekten nefret ederim. Eğer sorunun kaynağı kesinlikle psu ise psu'da problem olduğuna emin olursam yeni bir psu geçmekte fayda var. Ve ilk kez intel işlemci kullanıyorum 90 dereceleri görmek garip hissettirdi.

Bu sistem için oc yapmak gibi fantazilerin yoksa 400W iş görür. Elinin altındaysa takıp bir süre kullan bakalım, aynı sorunu yaşayacak mısın?

Son düzenleme:
Ramlere teker teker dokunup dener misin reset atıyor mu

Normal test yapmamıştım direk psu testine başladım. Test sırasında herhangi bir kapanma resetlenme durumu olmadı. Ekran kartı max 74 derece İşlemci ise 89 dereceyi gördü.

Normal test seçeneği yok sistem bileşenleri yazmakta acaba nasıl yapacağım normal testi?
sağ tarafta mavi ekran olması lazım voltajların vs yazdığı orda 12v kaç çıktı test sonucunda 11.5 altına düştü mü

sağ tarafta mavi ekran olması lazım voltajların vs yazdığı orda 12v kaç çıktı test sonucunda 11.5 altına düştü mü

Göremedim hocam

Ramlere teker teker dokunup dener misin reset atıyor mu
Denemedim ama 2 saat tlou oynadım problem yok 1 el cs attım gene problem yok cs'yi yarım ekrandan tam ekrana aldım direk reslemeye başladı

Geri