Şimdi dediğiniz gibi 9800X3D alırsam, sıvı soğutucu + kasamda üstte 360 desteklemediği için yeni kasa almam gerekecek. 9700X ile 14.5K harcayacakken +kule soğutucuyla, onu alırsam 30K'yı geçecek o yüzden 9800X3D şimdilik rafa kaldırayım o zaman. X3D'den yararlanacağım zaman zaman PUBG oynuyorum sadece, cs valo Tarkov gibi oyunlar oynamıyorum. Belki BG3 oynarım, sanırım onda da X3D iş yapıyor onun haricinde X3D'lik ihtiyacım yok gibi duruyor.Şimdi 7800x3d ile 9800x3d arasında ki performans farkı çok az o yüzden o performans farkını hissedebilir misin bilemem ama bence hissedilmez 7800x3d iyi gibi gözüküyor ek olarak 7800x3d daha az ısınıyor mesela boştayken 40 45 derecede ama 9800x3d boştayken 55-60 derecede oluyor bu da belki 420mmlik sıvı soğutucu ile soğutulabileceği anlamına geliyor 7800x3d hava soğutucu ile soğutabilirken 9800x3d soğutabileceğini düşünmüyorum ben de yeni 7800x3d aldım ek olarak Arctic Liquid Freezer III - 360 A-RGB Intel/AMD Uyumlu, 360mm Radyatörlü, 3x12cm P12 PWM Fanlı, Sıvı İşlemci Soğutucu Siyah (AR-ACFRE00144A) aldım arkadaşım da 7800x3d aldı o da işlemcisini hava soğutucu ile soğutuyor bence mantıklı olan 7800x3d
Hazır kullanıcısıyken sorayım, 105W için sadece biostan update ediyoruz değil mi ? Yani hiç anlamam çünkü el ile oc'den felan. Eğer basitse OC yapmak 9700X alayım uğraşmayıp.Hocam bilgim kadarını yazayım belki işinize yarar. 9700x ve kule tipi deepcool ak620 digital kullandım. Kule tipi yetmiyor. işlemci 65w modundayken yetiyor ama biostan 105w falan yapınca kesinlikle yetmiyor.
sadece biostan 65w ve 105w seçeneğini değiştirmen yetiyor baist bir işlem detaylı oc ye ihtiyaç bence yok. 105w modu gayet yeterli performansta. Ben b850 tuf biosu ile kolayca yaptım. gerisini pek bilmiyorum.Şimdi dediğiniz gibi 9800X3D alırsam, sıvı soğutucu + kasamda üstte 360 desteklemediği için yeni kasa almam gerekecek. 9700X ile 14.5K harcayacakken +kule soğutucuyla, onu alırsam 30K'yı geçecek o yüzden 9800X3D şimdilik rafa kaldırayım o zaman. X3D'den yararlanacağım zaman zaman PUBG oynuyorum sadece, cs valo Tarkov gibi oyunlar oynamıyorum. Belki BG3 oynarım, sanırım onda da X3D iş yapıyor onun haricinde X3D'lik ihtiyacım yok gibi duruyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hazır kullanıcısıyken sorayım, 105W için sadece biostan update ediyoruz değil mi ? Yani hiç anlamam çünkü el ile oc'den felan. Eğer basitse OC yapmak 9700X alayım uğraşmayıp.
Bence almışken bir kere al iyisini al uzun süreli kullan her şeyde kullanırsın geleceği de var(7800x3d)Şimdi dediğiniz gibi 9800X3D alırsam, sıvı soğutucu + kasamda üstte 360 desteklemediği için yeni kasa almam gerekecek. 9700X ile 14.5K harcayacakken +kule soğutucuyla, onu alırsam 30K'yı geçecek o yüzden 9800X3D şimdilik rafa kaldırayım o zaman. X3D'den yararlanacağım zaman zaman PUBG oynuyorum sadece, cs valo Tarkov gibi oyunlar oynamıyorum. Belki BG3 oynarım, sanırım onda da X3D iş yapıyor onun haricinde X3D'lik ihtiyacım yok gibi duruyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hazır kullanıcısıyken sorayım, 105W için sadece biostan update ediyoruz değil mi ? Yani hiç anlamam çünkü el ile oc'den felan. Eğer basitse OC yapmak 9700X alayım uğraşmayıp.
Onu düşünüyorum da işte bu aşamada kendimi çok sıkıştırıyor olacağım o yüzden aslında bu kadar düşünmem. Ayrıca 9700X genel oyun performansı olarak 7800X3D'den çok geride gözükmüyor bazı belli oyunlar hariç o yüzden de rakip ve daha ucuz olarak onu düşünüyorum.Bence almışken bir kere al iyisini al uzun süreli kullan her şeyde kullanırsın geleceği de var(7800x3d)
Neden hocam sebebimiz var mı amacım aslında konuyu tartışıp, fikir ve bilgiler almak lakin sadece "X" ürünü denmesi benim bir karara varmama yardımcı olmuyor maalesef9700X.
105w açarsan kule tipi yetersiz kalır. 9700x'i 65w kullanmak daha mantıklı. İşlemciye, overclock yerine undervolt yaparsanız hem performans kaybı olmaz hem de daha düşük sıcaklıklarda çalışır.9700X içinde TDP açmak yeterli mi yoksa usta işçilik felan mı gerekiyor bu boost olayı için. O durumlara da hiç hakim değilim.
phantom spirit vardı 1400tl'ye o da soğutur. Ben kendim 7800x3d kullanıyorum. 9800x3d'ye göre daha zor soğuyan bir işlemci doğru ancak 9800x3d 80w çekerken bu 40w çekiyor. Bu da önemli bir faktor o yüzden ısı dereceleri birbirlerinden çok da uzak değil.7800X3D sıcaklık olarak çok stabil gözükmüyor, o biraz düşündürüyor. Kule tipiyle soğutulabilir mi sorun yaşamak istemiyorum çünkü.
2kda o karta fazlasına gerek yok. Ben bile 5070le 1080p oynuyorum darboğaz yapmıyorOnu düşünüyorum da işte bu aşamada kendimi çok sıkıştırıyor olacağım o yüzden aslında bu kadar düşünmem. Ayrıca 9700X genel oyun performansı olarak 7800X3D'den çok geride gözükmüyor bazı belli oyunlar hariç o yüzden de rakip ve daha ucuz olarak onu düşünüyorum.
Neden hocam sebebimiz var mı amacım aslında konuyu tartışıp, fikir ve bilgiler almak lakin sadece "X" ürünü denmesi benim bir karara varmama yardımcı olmuyor maalesef![]()