KRAL YENİDEN SATIŞTA Thermalright Frost Commander 140 1.799

hocam o oyunlar için zaten sistem bayağı yüksek :ROFLMAO:
Öyle de gene de akıcı olsun diyorum ya oyun sonları 100-120 fps görünce akıcılık gidiyor oyunda o can sıkıyor ama tabii ki dediğim gibi yeni nesil oyunlarda oynayacağım zaten. BG3 özellikle başlamayı düşünüyorum.

Noctua da biniyor illa. Ram üzeri olmayan birkaç model var çift kuleli onlar da TR'de yok diye biliyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kaynak paylaşırsanız daha iyi olur çünkü bu video dediğinizle gram uyuşmuyor.
tom's hardware.

Hocam benim ram XPG Lancer CL30 6000mhz olacak, onlara sıkıntı mı yaratacak yani şimdi ? illa düşünmüşlerdir bu durumu ya sorunsuz kullanamıyor muyumdur ? Bi şüphe düşürdünüz. Pekte anlamıyorum işlerden.
Hocam ben de aynı ramleri kullanıyorum. Görseldeki gibi 1-2 cm yüksekte kalıyor değmiyor. Bu arada Ramleri de ısıtmıyor bu durum. Anakartım ATX. Sizin anakartın boyutuna göre de ram konumları farklılık gösterebilir belki.

Ekler

• 1000024893.webp
    1000024893.webp
    616.5 KB · Hit: 41
Hocam ben de aynı ramleri kullanıyorum. Görseldeki gibi 1-2 cm yüksekte kalıyor değmiyor. Bu arada Ramleri de ısıtmıyor bu durum. Anakartım ATX. Sizin anakartın boyutuna göre de ram konumları farklılık gösterebilir belki.
Ramlerim XPG Lancer RGB olanlar ama sizinki de RGB modeli mi acaba ? Bir de kasam Dark Maxima V20, sanırım destekleyecek ama monte etmeden bilemeyeceğiz gibi.

Gelecek içinde almış olurum mantığı ile düşünmüştüm kasamı kapalı bir alanda kullanıyorum o yüzden ısılar artıyor. Stokta da olmayan bir soğutucu olduğu için uzun zamandır o yüzden düşünmüştüm.
Gelecek için soğutucu almayın gelecekte yeni soketler çıkacak eski soğutucularla uyumlu olacağının garantisi yok

Ramlerim XPG Lancer RGB olanlar ama sizinki de RGB modeli mi acaba ? Bir de kasam Dark Maxima V20, sanırım destekleyecek ama monte etmeden bilemeyeceğiz gibi.
Benim ramler RGB değil. Kasanızın soğutucu desteği 165mm. Frost commander yüksekliği 158mm denmiş. Sığacaktır büyük ihtimalle.

Gelecek için soğutucu almayın gelecekte yeni soketler çıkacak eski soğutucularla uyumlu olacağının garantisi yok
Am5 için alanlar o soketle uzun süre işini görecektir. Intel için diyorsanız onlar için de aparatlar çıkarabilirler, geçmişte örnekleri var.

Benim ramler RGB değil. Kasanızın soğutucu desteği 165mm. Frost commander yüksekliği 158mm denmiş. Sığacaktır büyük ihtimalle.
Sağolun hocam yardımınız için, denemeden bilemeyeceğiz anlaşılan :D Gerekirse dediğiniz gibi 1-2mm kaldırılarak hafif boşluk bırakılsa yeter herhalde.

Gelecekten kastım 9700x yada 10000 serisi AMD işlemciler için aslında tabii o zamana kadar AM6 çıkar mı bilmem ama. Seneye AM5'e geçmeyi düşünüyorum.

Am5 için alanlar o soketle uzun süre işini görecektir. Intel için diyorsanız onlar için de aparatlar çıkarabilirler, geçmişte örnekleri var.
AM5 zaten geriye yönelik AM4 ile uyumlu idi. Yeter bu kadar deyip AM6'da değişikliğe gitme ihtimali var.
AM2/AM3 aynıydı ama AM4'te hiç bir gerekçesi olmadığı halde deliklerin yerini 1-2 mm değiştirip vidalı montaj olan soğutucuları uyumsuz hale gelmişti mesela. (mandallılarda sorun yaşanmadı)
AM5'te aslında gerçekten değiştirmeleri gerekiyordu (işlemcinin pinsiz olmasının yol açtığı yükseklik farkından dolayı) ancak daha AM4'te yeni değiştirmiş oldukları için ısı dağıtıcıyı kalınlaştırarak termallerden feda ederek uyumluluğu korudular.
Aynı yapıyı AM6'da da korurlar korumazlar orasını bilemem ama şu anda optimal bir yapıda değil o belli.

Intel zaten sık sık değiştiriyor.

Aparatlar da çıkıyor ama aparata güvenmeyin geçmişteki örneklerin geleceğe faydası yok:

1. sizin kullandığınız soğutucuya uygun aparat çıkması lazım (Assassin X ile Peerless assassin'in bile braketleri birbirinden farklı )
2. Aparatın ulaşılabilir olması lazım (amerikada 1-2 dolara satılan aparatı burada hiç kimse getirip satmayabilir ya da kendi imkanlarıyla getirtmiş olan bazı kişiler anlamsız şekilde yeni soğutucu parasına ilan açıp satmaya kalkabilir)

Gelecekten kastım 9700x yada 10000 serisi AMD işlemciler için aslında tabii o zamana kadar AM6 çıkar mı bilmem ama. Seneye AM5'e geçmeyi düşünüyorum.
Daha en az birkaç yıl daha AM6 çıkmaz
Seneye AM5'e geçecekseniz için soğutucuyu şimdiden almak sizin bileceğiniz iş

Son düzenleme:
Geri