Kanka bizler bu işin profesyonelleri veya direkt bu işi yapan insanlar değiliz. Takviye kullanmayan doğal kesimden olduğumuz için kendimizi 4 günden fazla yormamıza aslında o kadar da gerek yok. 5 gün gitmek yerine 4 gün gitsen çok bir şey kaybetmezsin hatta daha rahat dinleceğin için kazanma ihtimalin bile var. Benim önerim: Göğüs-arka kol, sırt-ön kol, bacak, bacak, illa 5 gideceğim diyorsan da 5. güne kardiyo yap ve karın çalış. Son 2 gün dinlen hiçbir şey olmaz. Eskiden ben de haftada 5-6 gün gidiyordum fakat açıkçası ne düzgün uyudum ne düzgün beslendim bir boka yaramadı.
Göğüs ve sırtına üçer hareket, omzuna birer itiş, yana ve arkaya açış + trapez (yani 4 hareket), ön-arka kollarına ikişer hareket, bacağa 2 ön 2 arka 1 kalf şeklinde 5 hareket yap. Valla hangi hareketleri koymak istersin bilmem fakat programında kesinlikle incline dumbell/machine chest press, lat pulldown, row machine (salondaki makinen iyiyse), shoulder overhead press (makine de olur, barbell da olur), triceps overhead extension (varyasyonları da olur), squat gibi kilit hareketleri ekle. Bu saydıklarımı gerekirse çalıştığın bölgelerin ilk hareketi olarak yap ve tüm gücünü neredeyse bunlara yükle. Böyle dedim diye yanlış anlama; amacın set sonu tükenişe gitmek değil, antrenman sonu tükenişe gitmek. Bazı durumlarda cepte bilerek 1-2 tekrar tutarak setlerini sonlandır. Bir de 4x10, 4x12 gibi şeyleri bennnnce yapma. Bu saydığım kol hareketleri haricinde diğer hareketlerde 8 tekrarı geçebileceğin ama 10 tekrara ulaşamayacağın ağırlıklarla uğraş. Bir de hiç denedim mi bilmem ama atıyorum bir hareketi 4 set yapacaksak; mesela ilk set hafif ve 10 tekrar, sonra biraz artırıp 8 tekrar falan filan diye gider ya. Öyle değil de bir de ilk 2 setini falan ağır girip son setini biraz hafifletip gir, çok çok daha iyi hissedersin. Yani tekrar olarak 10-8-6-6 gibi gitmek yerine 6-6-8-8 gibi falan git. Kafanı karıştıran bir yer varsa söyle çünkü yazdığım şey anlık olarak aklıma gelen şeylerden oluştu. Cümlelerde bozukluk yaratmış olabilirim, anlaşılır yazamamışsam söyle düzelteyim.