Alınmayacak Gaming Laptoplar

İsterseniz 200K'ya laptop alın. Güçlü işlemcisi varsa gene ısınır. Belirli bir dereceye kadar kafaya takılmamalı. Ben insanların çok abarttığını düşünüyorum.

@vada uygunsuz davranışların, uygunsuz üslupler kullanmak, insanları kendinden daha da uzaklaştırmak yerine "Acaba ben hatalı mıyım da insanlar beni sürekli uyarıp duruyor?" şeklinde düşünmeye davet ediyorum. Ben seni sadece iki forumda gördüm. Geçmişte bir Telegram kanalındaki durumundan haberim oldu. Bu ikisi forum olmak üzere üç platformda da insanları kendinden uzaklaştırıyorsun. Böyle yapma artık güzel kardeşim. Her şeyi doğru bileceksin diye bir kayıt yok.

Victus hall sensörü konusuna gelince arkadaşlar. Tahminen bir ay sonra aynı teknoloji kanalına başka bir konu hakkında konuk olacağım. Kesin değil ama belki üstünden geçerek son açıklamamı yaparım. Ama artık bu konuyu salmak istiyorum. Çok yordu beni. HP bu kadar yorumlamıştır.

İnternette sorunu yaşayan herkesin mesajlarını yine analiz ettim. Ve maalesef S1 ve R1 modellerinde de "diğerlerine nazaran daha az" yaşanıyor. Ancak şöyle üzücü bir haber vereyim, S1 ve R1 anakarta tümleşik sensör kartına sahip. O yüzden servis bunu BGA makinesi ile tamir ediyor veya anakartı değiştiriyor. Ancak S0 ve R0 modellerinde ayrı parça olarak durduğu için son kullanıcı gerekli parçayı bulursa rahatlıkla değiştirebilir.

Arızanın ısıya veya yüke bağlı olmadığından da emin olduk. Biz artık bunu "Tasarım hatası" olarak nitelendiriyoruz. HP maalesef konuyu umursamadı.Omen serilerinde ise tüm Victus modellerinden daha az arıza gerçekleşiyor.

"Bende var yahu, 2 yıldır kullanıyorum tık yok!" veya "Şu bu sitede şikayet yok" şeklindeki tüm düşünceler inanılmaz seviyede saçma. Evet bendeki S0 cihazında da arıza yok. Ama kronik sorunlu olduğunu biliyorum. Yaşayanları görüyoruz. "Bendeki cihazda sorun yoksa diğer tüm cihazlarda sorun yoktur." şeklindeki saçma düşünceyi bir an önce bırakmalısınız.

İyi forumlar arkadaşlar.
Ssler kaynaklar ne oldu, nereye kadar gecistireceksin.Elimde veriler var aciklarsam ortalık karışır diyen Davutoğlu gibisin.
%95 s0 %4 r0 var.%1 sana ayırdım.Birileri komisyon kazanacak diye olmayan şeyleri var gosteriyolar sen de atlıyosun sazan gibi.Simdi de kaldin ortada.Anakarta bütünleşik olsa dahi kablosunu çektiğin zaman 45 watta idare edilir.45 watta emin ol zamaninda satilan 12700hlı rakiplerinden yüksek performans gösterir.45watt limit ile karsilastirabiliriz isteyen birisi çıkarsa.
@TyShame Gel ben 45w limitte olucam sen limitsiz nitronla gel aynı oyun ayni grafik ayarında 5dklik kayıt alalım degerler ne alemde bakalım.
@hasanmerkit Sen naptin s1ini fişini mi çektin servise mi verdin?

Son düzenleme:
@vada benden cevap istiyorsan üslubunu düzelt. "Sazan" gibi kelimeleri kullanmaya devam edip bana sürekli yalancı muamelesi yapıyor, Cihaz.TV'ye hakaret ediyorsun.

Bulunmuş olduğun bu forumun da kuralları var. Kurallara uymayacağım dersen çık git forumdan.

Techolay profilime bakarsan aynı anda birçok iş ile uğraştığımı görebilir ve hayatımın sadece Victus sorunlarını toplamaktan ibaret olmadığını anlarsın.

S1'in fişini çektim ve gereksiz ısınıyor. Öyle kullanmak zorundayım. Özel servisime göstermeyi düşünüyorum.

Paylaşımları da bu Pazar günü yapacağım. Ancak kullanmış olduğun bu uygunsuz üsluplere devam etme durumunda maalesef yazdıklarını arşivlemeye başlamak zorunda kalacağım bilgin olsun.

Mesajını da bu forum yetkililerinin görmesi için raporluyorum.

Son düzenleme:
Uygunsuz davranış
@vada benden cevap istiyorsan üslubunu düzelt. "Sazan" gibi kelimeleri kullanmaya devam edip bana sürekli yalancı muamelesi yapıyor, Cihaz.TV'ye hakaret ediyorsun.

Bulunmuş olduğun bu forumun da kuralları var. Kurallara uymayacağım dersen çık git forumdan.

Techolay profilime bakarsan aynı anda birçok iş ile uğraştığımı görebilir ve hayatımın sadece Victus sorunlarını toplamaktan ibaret olmadığını anlarsın.

S1'in fişini çektim ve gereksiz ısınıyor. Öyle kullanmak zorundayım. Özel servisime göstermeyi düşünüyorum.

Paylaşımları da bu Pazar günü yapacağım. Ancak kullanmış olduğun bu uygunsuz üsluplere devam etme durumunda maalesef yazdıklarını arşivlemeye başlamak zorunda kalacağım bilgin olsun.

Mesajını da bu forum yetkililerinin görmesi için raporluyorum.
Elindeki dmleri şuraya atman 1 dakikanı almaz.Bu boş mesajları yazana kadar çoktan atardın elinde bir şey olsaydı. Ara ara bulursun belki.15 gün olacak Ali abini darla bulur uydurur bişeler. Kaç bin kişilik grupta yok mu ya tüh.
Başkasının ipiyle kuyuya inersen; bilip bilmeden iddia ortaya atarsan bu tatlı balıktan olursun.
Mesajlarımı hangi amaçla arşivlicen çerçeveletip duvara mı asıcan bu resmi de as.
Ekran görüntüsü 2025-07-08 124120.webp

Müddei iddiasını açıklamakla mükelleftir, çıkar göster.
1751969442269.webp

Elinde gösterecek şey olmayınca siyasi görüşüme, favori aktrisime profil resmime saldırman beni susturup banlatma çaban takdire değer.

Son düzenleme:
Arkadaşlar, HP duyuru yaptı. Duyuruyu araştırarak bulabilirsiniz.

Eğer HP Victus 16 R1, S1, R0, S0 ve Omen cihazınız diğer mağdurların cihazları gibi Hall sensör sorununa neden oluyorsa hemen garantiye başvurun. HP teknik servislere talimatlar gönderdi. Sorunun giderilmesi için sorunu yaşadığınızı belirtmeyi unutmayın.

Örneğin, "HP Victus 16 R1 cihazım, rastgele ekranı ve klavyeyi kilitliyor. Araştırdım ve Hall sensör sorunu olduğunu anladım." şeklinde not bırakabilirsiniz. 🙏

S1 cihazımı garantiye göndermeyi karar verdim.

Herkese geçmiş olsun.

İnternette sorunu yaşayan herkesin mesajlarını yine analiz ettim. Ve maalesef S1 ve R1 modellerinde de "diğerlerine nazaran daha az" yaşanıyor. Ancak şöyle üzücü bir haber vereyim, S1 ve R1 anakarta tümleşik sensör kartına sahip. O yüzden servis bunu BGA makinesi ile tamir ediyor veya anakartı değiştiriyor. Ancak S0 ve R0 modellerinde ayrı parça olarak durduğu için son kullanıcı gerekli parçayı bulursa rahatlıkla değiştirebilir.
Hocam bunlarda hall sensörün anakarta lehimli olduğundan emin misiniz? HP PartSurfer'da (cihazda kullanılan parçaların görüntülenebildiği HP websitesi) hem R1 (9J254EA-r1052nt) hem de S1 (A05N6EA-s1002nt) cihaz için aynı model ve ayrık ''IR Sensor'' görünüyor. Bu ''IR Sensor'' malum hall sensörü oluyor, heatsink'in üstündeki malum girişe takılıyor.
Ekran görüntüsü 2025-07-08 212150.webpEkran görüntüsü 2025-07-08 212228.webp
IMG_20231120_131314.webp

Peki hocam hangi marka ve modelleri tavsiye edersiniz

Hocam bunlarda hall sensörün anakarta lehimli olduğundan emin misiniz? HP PartSurfer'da (cihazda kullanılan parçaların görüntülenebildiği HP websitesi) hem R1 (9J254EA-r1052nt) hem de S1 (A05N6EA-s1002nt) cihaz için aynı model ve ayrık ''IR Sensor'' görünüyor. Bu ''IR Sensor'' malum hall sensörü oluyor, heatsink'in üstündeki malum girişe takılıyor.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
R serisi için kesin bir şey diyemiyorum ama S serisi için kesin konuşabiliyorum çünkü S0 ve S1 cihazlarım var. İkisini de defalarca söktüm. S1'de maalesef tümleşik. Ben araştırdığımda R1 de tümleşik olarak görünüyordu.

Zaten Victus'ları da sorunlarından bahsederek takaslamaya karar verdim. S1 cihazın kafasına göre CMOS clear çekmeye başladı. BIOS pili de yok.

Sıkıldım bunaldım artık HP'den. Yıllardır düzeltmemişler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Peki hocam hangi marka ve modelleri tavsiye edersiniz
En iyisi Asus Tuf Gaming A15 ile devam. Onu da dikkatli kullandık mı güzel bir cihaz. Diğerlerinin hepsinden bir arıza çıkıyor.

Ya Acer Nitro 16 ya da Asus Tuf Gaming A15 alacağım bende. HP'den de R1'i olan fanı da çok yordu. Artık hayatımızdan kalitesiz ürünleri çıkarma vakti geldi. 🙏

HP'yi ben kara listeme alıyorum.

Son düzenleme:
R serisi için kesin bir şey diyemiyorum ama S serisi için kesin konuşabiliyorum çünkü S0 ve S1 cihazlarım var. İkisini de defalarca söktüm. S1'de maalesef tümleşik. Ben araştırdığımda R1 de tümleşik olarak görünüyordu.

Zaten Victus'ları da sorunlarından bahsederek takaslamaya karar verdim. S1 cihazın kafasına göre CMOS clear çekmeye başladı. BIOS pili de yok.

En iyisi Asus Tuf Gaming A15 ile devam. Onu da dikkatli kullandık mı güzel bir cihaz. Diğerlerinin hepsinden bir arıza çıkıyor.

Ya Acer Nitro 16 ya da Asus Tuf Gaming A15 alacağım bende. HP'den de R1'i olan fanı da çok yordu. Artık hayatımızdan kalitesiz ürünleri çıkarma vakti geldi. 🙏

Hocam peki bana 45-50bin arasında ve 30-35bin ₺ arasında 2 laptop önerebilir misiniz?

Nasılsınız beyler iyi misiniz, Techolay bana haksız bir ban attığından buraya oradaki rehberimi paylaşıyorum. Uzatmadan listeye göz atabilirsiniz.

Alınmayacak Modeller:
-HP: Victus 15 serisi, 2023 Victus 16 modelleri, Intel HX model Omen 16'lar
-MSI: Thin/Cyborg serisi, fiyatı şişirilmiş Katana modelleri
-Acer: Nitro V15-16 serisi
-Dell: G15-16 serisi
-Asus: TUF serisi ve fiyatı şişirilmiş ROG G16 serisi
-Casper: Tüm modelleri
-Monster: Clevo kasa kullanan modeller ve fiyatı şişirilmiş diğer modeller
-Erazer(Lenovo'nun alt şirketi): Clevo kasa kullanan modeller
-Gigabyte: Clevo kasa kullanan modeller

HP:

Victus 15 serisi:

-İşlemci ve ekran kartı limitli. Tam performans gösteremiyor.
-Thottle yapıyor, cihaz limitli olmasına rağmen ısınıyor.

2023 Victus 16 modelleri:

-Intel modelleri (R0XXXNT) ısınıyor ve throttle yapıyor.
-Hem Intel hem de Ryzen modellerde sensör sorunu görülebiliyor.
DİPNOT: @YüzbaşıJohnPrice Ryzen modellerdeki sorunun bilinçsiz kullanılmasından ötürü ısınıp sensörün bozulduğunu söylüyor. Şahsen bana da mantıklı geldi, Ryzen modeller 80 dereceyi geçmediğinden hafif şüpheli bir durum var ortada. Yine de şimdilik zor durumda kalınmadığı sürece önermiyorum.

Intel HX model Omen 16'lar:

-(2023-2024 modellerden bahsediyorum.) Sensör sorunu çok yaygın.

MSI:

Thin/Cyborg:

-Ekran kartları limitli (40 serisi için bu limit 45W gibi aşırı düşük bir seviye.) Bu yüzden 4060 modelleri klasik bir 4050 modelin gerisinde kalıyor.
-Tek fanlı, ondan dolayı ısınıyor.
-Fiyatları klasik limitsiz modellerle aynı ancak 1 model düşük seviye performans verdiğinden pahalı da sayılırlar.
-Battery Drain yapıyor.

Fiyatı Şişirilmiş Katana'lar:

-Klasik giriş seviyesi bir laptop ancak fiyatları üst segment cihazlara daha yakın.
-Ayrıca diğer giriş seviyesi cihazlara göre ısınıyor.

Acer:

Nitro V15-16:

-Soğutma sistemleri Aspire 7'nin makyajlı hali. Ofis laptopu soğutması bu cihaza yetmiyor.
-İşlemci ve ekran kartı limitli ki işlemci olması gerekenin çok aşağısına limitli.

Dell:

G15-16:

-Anakart sorunları var.
-İşlemcisi aşırı ısınıyor.
-GPU kendisine rastgele 30W limit atıyor.

Asus:

TUF Serisi:

-Özellikle Intel işlemcili modeller ısınıyor.

Fiyatı Şişirilmiş ROG G16'lar:

-Coil Whine yapıyor.
-Fiyatları kalitesinin çok üstünde.

Casper:

Bu markanın ne kadar rezil olduğunu çok uzun anlatmak isterdim ancak kısa bir şekilde anlatacağım.
Kendi ürünlerini alan kullanıcıyı indirimde ucuz fiyata aldı diye dava ettiler.
Yüzsüz gibi içerik üreticilerine para verip kendi ürünlerini övdürdüler.
Çoğu televizyon kanalında her 10 reklamdan 3-4'ü Casper reklamı yani reklamlarla kalitesizliklerini kapatmaya çalışıyorlar.
Neyse modellerin sorunlarına geçelim.
-Çok ısınıyor.
-Çok fazla arızalanıyor.
-Fanları resmen uçak motoru.
-Servisi berbat.

Monster:

Clevo kasa modeller:

-Çok ısınıyor.
-Fan sesleri çok yüksek.

Fiyatları şişirilmiş diğer modeller:

-Giriş seviyesi olmasına rağmen çok pahalılar.
-Bazı Tongfang modeller 90 dereceyi görebiliyor.

Erazer:

Clevo kasa modeller (4060 ve 4070 modelleri genelde):

-Çok ısınıyor.
-İşlemcide çok feci limit var, performansı %5-10 azaltıyor.

Gigabyte:

Clevo kasa modeller (Gigabyte G5 ve G7):

-Çok mu çok ısınıyor.
-Ekran kartları limitli.

Rehber bu kadardı, okuduğunuz için teşekkürler.
Techolay kadar kötü bir forum yok neymiş noktalama işareti kullanmamışım adam anlıyormu anlıyor rezalet forum cidden

s1 sensör resmi çektin mi tümleşik nasıl merak ettim

Techolay kadar kötü bir forum yok neymiş noktalama işareti kullanmamışım adam anlıyormu anlıyor rezalet forum cidden
saçma aga forumda tdk kesilip youtube videosunda componenttir zart zurt türkçenin arasına inglizce kelime sokuşturarak havalı olunduğunu falan sanıyolar. perhiz lahana turşusu hesabı.noktadan sonra boşluk bırakmazsan uyarı alıyosun.forum ortamlarını sevdiğim için hepsinde takılıyorum benim için farksız ama boş kurallar yani

Geri