❌İndirim Bitti! Asus Rog XG27AQDMG Oled Monitör 25.149₺!

Tabii ki canım her üründe olduğu gibi OLED monitör konusunda daha bebek adımlarında bence. Fakat ben Dell AW27DF almış ve beğenmeyip iade etmiş birisiyim. O yüzden belki bu gelecek olanı da beğenirim :D Bu Asus'u da çok istiyodum ama monitörde çok fazla bug varmış diye duydum, en basitinden yeşil forumdan çıkıp, mavi forumu kurmuş kişi baya yaşamıştı sorunları. O kadar donanım bilgisiyle hala şikayet edip, üstesinden gelmekte zorlanıyorsa, ben bu bilgisizliğimle öyle sorunlarda nasıl aksiyon alacağım hiç bilmiyorum. (XG27AQ modelini kullanıyorum şuan ve renk gamutu muazzam bir IPS)
Aldığın modelde sorun olabiliyor, redditte postu var, ipsden kötü çamur gibi duruyor.

Aldığın modelde sorun olabiliyor, redditte postu var, ipsden kötü çamur gibi duruyor.
Nasıl bir çamurluktan bahsediyoruz? Ürün bende var gayette iyi gözüküyor. Öznel yorumumu kenara bırakırsak profesyonel incelemecilerin yorumlarına bakalım diyeceğim onlarda da bir sorun yok. Aydınlatır mısınız? Hayır bir tane olumsuz inceleme yok, kendi malımı övmek gibi bir niyetimde yok fakat İPS'e göre kötü veya çamur gibi olduğunu iddia ediyorsunuz. Haliyle merak ettim bu düşüncenizin sebebi nedir?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu monitör çamur mu şimdi? @Ashandarei
IMG_3500.webp

IMG_3499.webp

IMG_3501.webp

IMG_3507.webp

IMG_3498.webp

IMG_2940.webp

IMG_3085.webp

IMG_2939.webp

Son düzenleme:
Nasıl bir çamurluktan bahsediyoruz? Ürün bende var gayette iyi gözüküyor. Öznel yorumumu kenara bırakırsak profesyonel incelemecilerin yorumlarına bakalım diyeceğim onlarda da bir sorun yok. Aydınlatır mısınız? Hayır bir tane olumsuz inceleme yok, kendi malımı övmek gibi bir niyetimde yok fakat İPS'e göre kötü veya çamur gibi olduğunu iddia ediyorsunuz. Haliyle merak ettim bu düşüncenizin sebebi nedir?

Bu monitör çamur mu şimdi? @Ashandarei
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Olabiliyor dedim hepsinde var hepsi kötü demedim. Dün redditte gezerken gördüm postu, adam ekran görüntüsü koymuş ve harbiden de kötü gözüküyordu. Kalibrasyonla mı ne alakalı bazısında varmış o sorun, postun altında çözümünü paylaşan da vardı.

Benim için çamurluk bir durum yoktu, hatta fazlasıyla beğenmiştim açıkçası ama benim IPS monitörün renk gamutu OLED'ten farksız. Monitör çok akıcı ve iyiydi fakat siyahlar dışında bir fark göremedim + paneldeki akıcılık, benim için 33 binlik bir deneyim değildi yani. parlaklık çok düşüktü o beni yordu.

Olabiliyor dedim hepsinde var hepsi kötü demedim. Dün redditte gezerken gördüm postu, adam ekran görüntüsü koymuş ve harbiden de kötü gözüküyordu. Kalibrasyonla mı ne alakalı bazısında varmış o sorun, postun altında çözümünü paylaşan da vardı.
Üniteyle alakalı bir sorundur, bu modelle alakalı sadece 2 tane eksi gördüm. Gammanın 2.2'ye çok iyi ayarlanmamış olması ve düşük parlaklık, ki renk doğruluğu açısından en iyi çıkan modellerden birisi. Mesela XG27AQDMG 10 bitte bantlama, biraz grenlik vb sıkıntıları var yinede on numara monitör.

Benim için çamurluk bir durum yoktu, hatta fazlasıyla beğenmiştim açıkçası ama benim IPS monitörün renk gamutu OLED'ten farksız. Monitör çok akıcı ve iyiydi fakat siyahlar dışında bir fark göremedim + paneldeki akıcılık, benim için 33 binlik bir deneyim değildi yani. parlaklık çok düşüktü o beni yordu.
Aynı durumu yaşadınız zannettim. Bende de miniled var, 2000 üzeri zone var.

Aynı durumu yaşadınız zannettim. Bende de miniled var, 2000 üzeri zone var.
Yok hocam 33 bin TL'lik deneyim vermedi sadece. Ama gerçekten ekrandaki akıcılık çok iyiydi fakat hem renk hem de parlaklık olarak baya bi rahatsız etti beni. Renk gamutu benim IPS ile çok farksızdı, parlaklık ise çok düşüktü maalesef. Bu monitörümü bile 100'de kullanıyorum 400 cd mi 450 cd mi ne. O yüzden baya sorun oldu. Ama biraz daha teknoloji gelişince kesinlikle 1 seneye geçiş yapmayı düşünüyorum gelen Samsung 16.799T'lik OLED'i beğenmezsem :D

Yok hocam 33 bin TL'lik deneyim vermedi sadece. Ama gerçekten ekrandaki akıcılık çok iyiydi fakat hem renk hem de parlaklık olarak baya bi rahatsız etti beni. Renk gamutu benim IPS ile çok farksızdı, parlaklık ise çok düşüktü maalesef. Bu monitörümü bile 100'de kullanıyorum 400 cd mi 450 cd mi ne. O yüzden baya sorun oldu. Ama biraz daha teknoloji gelişince kesinlikle 1 seneye geçiş yapmayı düşünüyorum gelen Samsung 16.799T'lik OLED'i beğenmezsem :D
G6 oled 25-30nit daha parlak, ayrıca mat kaplamadan ötürü yansıma işlemesi çok daha iyi. Bu açıdan ekranı görmek daha kolay olacak ama İPS monitörde bile %100 parlaklıkta kullanırken oled sizi nasıl tatmin edecek merak ediyorum doğrusu. Nedense G6'yı dell'e göre beğeniceksiniz gibi geliyor.

G6 oled 25-30nit daha parlak, ayrıca mat kaplamadan ötürü yansıma işlemesi çok daha iyi. Bu açıdan ekranı görmek daha kolay olacak ama İPS monitörde bile %100 parlaklıkta kullanırken oled sizi nasıl tatmin edecek merak ediyorum doğrusu. Nedense G6'yı beğeniceksiniz gibi geliyor.
Umarım beğenirim hocam, sizle de konuşmuştuk zaten ben o monitörü alırken ama maalesef aynı gece 1 saat deneyip iade ettim. Şuan bu muhabbet geçerken farkettim, 100 parlaklıkta kullanıyordum ve çok parlaktı ama şuan 50'ye çektim gözüm rahatladı biraz :D

Kontrastım'da 80'deymiş, kontrast tam olarak ne işe yarıyor bilmiyorum ama o da parlaklık veriyormuş baya.

Umarım beğenirim hocam, sizle de konuşmuştuk zaten ben o monitörü alırken ama maalesef aynı gece 1 saat deneyip iade ettim. Şuan bu muhabbet geçerken farkettim, 100 parlaklıkta kullanıyordum ve çok parlaktı ama şuan 50'ye çektim gözüm rahatladı biraz :D

Kontrastım'da 80'deymiş, kontrast tam olarak ne işe yarıyor bilmiyorum ama o da parlaklık veriyormuş baya.
Bence yansıma işleme + ekstra parlaklıktan ötürü biraz daha beğeniceksin, ayrıca fiyatı da neredeyse yarısı olduğu için f/p olarak beğenip kullanıcaksın gibime geliyor. Umarım beğenirsiniz.

Her monitör için ayar değişir fakat G6 için ayar videosu atarım, beğenirseniz uygularsınız.

Srgb oranı %155 olan MSI dan roga olede geçtim. Onunda srg oranı %140 idi. Sana şöyle söylüyüm arada dağlar var. IPS niye kullanmışım diyorsun.

Eski monitörüm;

bende şuan bunu kullanıyorum açıkçası ilk aldığım monitör bu benim bir sıkıntım yok ama elime para geçmesi için satmayı düşünüyorum.

MSI G274QPF-QD Monitör

Bence yansıma işleme + ekstra parlaklıktan ötürü biraz daha beğeniceksin, ayrıca fiyatı da neredeyse yarısı olduğu için f/p olarak beğenip kullanıcaksın gibime geliyor. Umarım beğenirsiniz.

Her monitör için ayar değişir fakat G6 için ayar videosu atarım, beğenirseniz uygularsınız.
Hocam özellikle monitörlerde baya destek oluyorsunuz, çok teşekkür ederim gerçekten. Dilerseniz paylaşın gelince ben bakayım ona da. Umarım beğenirim ya dediğiniz gibi 31.2K ödeyip, acaba mı dedirttiği için belki de biraz hayal kırıklığı oldu.

Srgb oranı %155 olan MSI dan roga olede geçtim. Onunda srg oranı %140 idi. Sana şöyle söylüyüm arada dağlar var. IPS niye kullanmışım diyorsun.

Eski monitörüm;

Asus Woledten mi bahsettik hocam budada.

Hocam özellikle monitörlerde baya destek oluyorsunuz, çok teşekkür ederim gerçekten. Dilerseniz paylaşın gelince ben bakayım ona da. Umarım beğenirim ya dediğiniz gibi 31.2K ödeyip, acaba mı dedirttiği için belki de biraz hayal kırıklığı oldu.

Asus Woledten mi bahsettik hocam budada.
Elinizdeki model üst seviye, 31.2k verince pişman olmanızı anlıyorum. Ben alırken G6 indirimde değildi diye hatırlıyorum, zaten öğrenci tanıdığımda yoktu. İndirimden yararlanabiliyor olsam ve ilk defa oled alıyor olsam düşünmeden G6 yapışırdım. Zaten şu fiyatları görünce kazıklandığımı hissediyorum. 25k'ya msi'ın 240hz oledi falanda var. Aradaki 6k fiyat farkına sadece 360hz farkı oluyor. Zaten hepsi benzer performans gösterdikleri için fiyat farkına gerek yok. G6'yı 24k bandındayken almama sebebim satıcısının n11 de rastgele birisi olmasıydı. Ayrıca 2 yıl yanma garantisi, coil whine şikayetleri ve yazılımsal sorunlarda o sıralar biraz gündemdeydi. Sonradan toparladılar, samsungta uyguna düştü falan bende pişman olmadım değil yani.

Bu 360hz versiyonu ama aynı panel, arka aydınlatma zaten yok vs kalibrasyonda çok farklı değildir diyerekten bunu uygulamanızı öneririm. Ayrıca her ikiside samsung monitörü ve aynı sene içinde çıkmış.

Geri