❌İndirim Bitti! Asus Rog XG27AQDMG Oled Monitör 25.149₺!

Bence yansıma işleme + ekstra parlaklıktan ötürü biraz daha beğeniceksin, ayrıca fiyatı da neredeyse yarısı olduğu için f/p olarak beğenip kullanıcaksın gibime geliyor. Umarım beğenirsiniz.

Her monitör için ayar değişir fakat G6 için ayar videosu atarım, beğenirseniz uygularsınız.
Selamlar, benim arkadaşa da 27" alienware oled aldık, biraz internette, redditde falan araştırdım günlük kullanım ve oyun/film için en ideal ayarlar pek bir şey bulamadım. Siz hangi ayarlarda kullanıyosunuz monitörü zahmet olmazsa paylaşabilir misiniz?

Selamlar, benim arkadaşa da 27" alienware oled aldık, biraz internette, redditde falan araştırdım günlük kullanım ve oyun/film için en ideal ayarlar pek bir şey bulamadım. Siz hangi ayarlarda kullanıyosunuz monitörü zahmet olmazsa paylaşabilir misiniz?
Github'dan colorcontrol uygulamasını indirip gammayı srgb 2.2 olarak değiştirdim.

Burada bir kaç tane icc profili var. Ayrıca Dell'in kendi sitesinde de İCC profili mevcut.

OSD menüsünde de Creator>SRGB> gamma 2.2 olarak kullanıyorum. Dizi, film, youtube vs böyle kullanıyorum. Oyun oynarken ise standart modunu kullanıyorum. Monitörün parlaklığını %85 yapmak gözle görülür fark oluşturuyor bu arada, biraz soluk gelirse biraz parlaklığı yükseltsin.

HDR içinde Microsoft store üzerinden HDR calibration indirip kendi zevkime göre ayarladım. Displayhdr 400 olarak seçili OSD menüsünde. Monitörü 10 bit olarak ayarladım fakat, şu ayar ikide bir devreye giriyor onu kontrol etmenizi öneririm.

Son düzenleme:
Github'dan colorcontrol uygulamasını indirip gammayı srgb 2.2 olarak değiştirdim.

Burada bir kaç tane icc profili var. Ayrıca Dell'in kendi sitesinde de İCC profili mevcut.

OSD menüsünde de Creator>SRGB> gamma 2.2 olarak kullanıyorum. Dizi, film, youtube vs böyle kullanıyorum. Oyun oynarken ise standart modunu kullanıyorum.

HDR içinde Microsoft store üzerinden HDR calibration indirip kendi zevkime göre ayarladım. Displayhdr 400 olarak seçili OSD menüsünde. Monitörü 10 bit olarak ayarladım fakat, şu ayar ikide bir devreye giriyor onu kontrol etmenizi öneririm.
Teşekkür ederim detaylı bilgi için

Forumda 22 bin mesajim var. Bunun 7 bini Woled monitör ile yazdım.
Saatlerde forumda kalma sürem var.
Bu sebeple insanlara her zaman şunu öneririm. Kullandıktan sonra yorum yapmalari.
1.5 sene Woled kullandım 1 kere bile yazılar kötü mü demedim.
Senin gözlerinin hassaslığı, yaşadığın deneyim benimkinden farklı olamaz mı? 32 inç fhd ekran kullanan var, her şey temiz görünüyor diyor. Ben lafımın arkasındayım, senin gözlerin seçemiyosa benim sorunum değil.

Senin gözlerinin hassaslığı, yaşadığın deneyim benimkinden farklı olamaz mı? 32 inç fhd ekran kullanan var, her şey temiz görünüyor diyor. Ben lafımın arkasındayım, senin gözlerin seçemiyosa benim sorunum değil.
Dediğin gibi aslında, biraz da kişisel mesele özellikle bu tarz bir teknoloji. Teknik tarafı farklı olabilir ama ben mesela herkesin hayranlıkla övdüğü ve fiyatı da bir hayli kallavi olan 31.500 TL'ye Dell OLED almıştım, evet çok iyi monitör ama ben parlaklığa alıştığım ve elimdeki monitörle renk farklılığı pek olmamasından dolayı iade etmek zorunda kaldım. Kaldı ki beğenmeyen çok az kişi var Dell monitörünü.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,195
Üyeler
185,690
Son üye
Wakamela
Geri