Doktora Görünmeli Miyim ?

bahtsızkarakter

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,831
Yıl içerisinde neredeyse her gün terliyorum yaz kış farketmiyor , kışın soğuktan donarken de terliyorum hiçbir şey yapmayıp otursam da terliyorum bazen sadece boxer ile oturuyorum durum yine aynı ama benden çok daha kilolu olan arkadaşım her sabah terlemeden bir yürüyüş yapabiliyor ben terleme yüzünden neredeyse 9 aydır dışarı çıkmadım (forumda doktor olmadığını biliyorum sadece bu durumu yaşayan var mı diye bilmek istedim)

aynı sorun bende de var pandemiden önce zayıftım yine terliyodum şimdi 106 kiloyum (vermeye çalışıyorum) yine terliyorum oturduğum yerde terliyorum oturmasam terliyorum yatıyorum terliyorum kalkıyorum terliyorum klima açıkken vs terlemiyorum o kadar değil ama
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bakalım kilo verdikten sonra devam ederse fazla ter bezlerini aldırmayı düşünüyorum yaşanmaz yoksa böyle parfüm şişesini üstüme döksemde koku gitmez

aynı sorun bende de var pandemiden önce zayıftım yine terliyodum şimdi 106 kiloyum (vermeye çalışıyorum) yine terliyorum oturduğum yerde terliyorum oturmasam terliyorum yatıyorum terliyorum kalkıyorum terliyorum klima açıkken vs terlemiyorum o kadar değil ama
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bakalım kilo verdikten sonra devam ederse fazla ter bezlerini aldırmayı düşünüyorum yaşanmaz yoksa böyle parfüm şişesini üstüme döksemde koku gitmez
Sanırsam bu kiloyla alakalı değil başka bir şey var

Sanırsam bu kiloyla alakalı değil başka bir şey var
gerçi o dönemleri yarım yamalak hatırlıyorum ne kadar terlediğimi hatırlamıyorum ama dediğim gibi kilo verdikten sonra yine terlemeye devam edersem ter bezlerini imha edeceğim

Bende felaket terliyorum ama bende kilo var normal yani litre litre su atıyorum denizden çıkmışsa dönüyorum 😃

Doktora git bence kullan tatmin etmezse bırakırsın. Etkilerini sor hemen etki ediyorsa ve bir anda bırakınca sıkıntı yapmayacak bir ilaçsa sadece dışarı çıkacağın günler atarsın falan bir zararı olmaz.

Yıl içerisinde neredeyse her gün terliyorum yaz kış farketmiyor , kışın soğuktan donarken de terliyorum hiçbir şey yapmayıp otursam da terliyorum bazen sadece boxer ile oturuyorum durum yine aynı ama benden çok daha kilolu olan arkadaşım her sabah terlemeden bir yürüyüş yapabiliyor ben terleme yüzünden neredeyse 9 aydır dışarı çıkmadım (forumda doktor olmadığını biliyorum sadece bu durumu yaşayan var mı diye bilmek istedim)
terleme genetik olabilen bir şey ; anam , kuzenim , teyzem terden ölürken ben onlardan daha rahatım . Ama kışın otururken terlemen anormal git görün istersen

terleme genetik olabilen bir şey ; anam , kuzenim , teyzem terden ölürken ben onlardan daha rahatım . Ama kışın otururken terlemen anormal git görün istersen
Yakın zamanda doktora gitmeye karar verdim çünkü fazla anormal 120kg olan adam terlemiyor 80kg olan ben bardaktan boşalır gibi terliyorum 5dk dışarı çıksam kıyafet terden renk değiştiriyor

En yakın zamanda bir iç hastalıkları uzmanına danışmanı tavsiye ederim.

"Aşırı terlemenin en önemli nedenleri, menopoz, hipertiroidizm, diyabet, enfeksiyon, kan şekeri düşmesi, böbrek üstü bezlerde sorun ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlıklardır. Terleme normalde vücut sıcaklığını düzenlemeye yardımcı olan bedensel bir işlevdir."

Geri