Pc 60 saniye sürüyor açılması eskiden 9 saniyeydi

Zangetsuu

80+
Reaksiyon skoru
40
ana kart değiştirdim pc eskiden 9 11 saniyede açılıoyrdu şimdi 60 120 saniye sürüyor sebebi nedir düzelir mi

ana kart değiştirdim pc eskiden 9 11 saniyede açılıoyrdu şimdi 60 120 saniye sürüyor sebebi nedir düzelir mi
bios ayarlarını yap düzelir biraz araştır ayarın adını unuttum şimdi speed boot muydu quick boot muydu öyle bir şeydi.

BIOS guncelle ve Power Down Enable ile Memory Context Restore ayarlarini biostan enabled yap. Klasik DDR5 sorunsali :D

istege bagli FastBoot acarsin biostan sonra msconfig ile no gui boot aktif edersin windowstan en hizli acilis suresini elde edersin bilgisayarin icin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dedigim ayarlara bak ozellikle biostan.

istege bagli FastBoot acarsin biostan sonra msconfig ile no gui boot aktif edersin windowstan en hizli acilis suresini elde edersin bilgisayarin icin.

Dedigim ayarlara bak ozellikle biostan.
şuan yapmam gerekenleri söylermisin asus ana kartlar için bilgin var ise

bios ayarlarını yap düzelir biraz araştır ayarın adını unuttum şimdi speed boot muydu quick boot muydu öyle bir şeydi.
Dostum arkadaşın konuya istinaden benim de görev yöneticisinden baktığımda bios zamanı 33.6 saniye diyor PC geç açılıyor ne yapabilirim? 33 saniyeden önce açılmıyor pc

Hocam biosa giriniz, biosta arama butonu vardir illa ki. Power Down Enabled veya Power Down diye yazin bu ayar cikacak bunu aktiflestirin (enabled) yapin ve Memory Context Restore diye bir ayar var bunu da aktiflestirin (enabled) yapin. Daha sonra FastBoot ozelligini acin, bunu acinca bazi anakartlarda hemen altinda bazi ufak secenekler cikiyor eger cikar sa ve PS2 Devices diye bir secenek varsa bunu devre disi birakin (Disabled) yapin, daha sonra boot edin ve windowsu acin, windows aramaya msconfig yapin ve girin yukarindan onyukleme sekmesine girin ve no gui boot diye bir secenek var bunun tikini aktif edin ayari acin ve bilgisayari yeniden baslatin, maksimum hizda acilir ve boot eder masaustune.

Dostum arkadaşın konuya istinaden benim de görev yöneticisinden baktığımda bios zamanı 33.6 saniye diyor PC geç açılıyor ne yapabilirim? 33 saniyeden önce açılmıyor pc
Bios zamani PC acilis hizi degildir bu arada oraya bakiyorsaniz cok yaniliyorsunuz.

Benim yeniden baslatma surem 12 saniye, yeniden baslata tikliyorum masa ustune gelmesi 12 saniye ama bios zaman 19 saniye gosteriyor hatta bu sure biosa giriyim iki uc ayar yapiyim kaydet cik diyim, gorev yoneticisinde biosta ne kadar zaman gecirdiysem o yaziyor ornek veriyorum 150 saniye gibi

Hocam biosa giriniz, biosta arama butonu vardir illa ki. Power Down Enabled veya Power Down diye yazin bu ayar cikacak bunu aktiflestirin (enabled) yapin ve Memory Context Restore diye bir ayar var bunu da aktiflestirin (enabled) yapin. Daha sonra FastBoot ozelligini acin, bunu acinca bazi anakartlarda hemen altinda bazi ufak secenekler cikiyor eger cikar sa ve PS2 Devices diye bir secenek varsa bunu devre disi birakin (Disabled) yapin, daha sonra boot edin ve windowsu acin, windows aramaya msconfig yapin ve girin yukarindan onyukleme sekmesine girin ve no gui boot diye bir secenek var bunun tikini aktif edin ayari acin ve bilgisayari yeniden baslatin, maksimum hizda acilir ve boot eder masaustune.

Bios zamani PC acilis hizi degildir bu arada oraya bakiyorsaniz cok yaniliyorsunuz.
yok ben normal pc açılma hızı diom

Benim yeniden baslatma surem 12 saniye, yeniden baslata tikliyorum masa ustune gelmesi 12 saniye ama bios zaman 19 saniye gosteriyor hatta bu sure biosa giriyim iki uc ayar yapiyim kaydet cik diyim, gore yoneticisinde biosta ne kadar zaman gecirdiysem o yaziyor ornek veriyorum 150 saniye gibi
Hocam hani başlangıç uygulaması kismi varya görev yöneticisinde onun sağ üstünde 33.6 saniye diyor PC ama tahminen geç açılıyor çünkü ilk power basımında bir PC geç açılıyor ardından Asus yazısı çıkıyor kayboluyor kapaniyoe bir daha açılıyor Asus yazisi cikiyor sonra masaüstü tarafına geçiyor pc ilk başta kapanıyor gibi oluyor bir daha açılıyor uzuyor süreç

Ben biraz maksimum performansci oldugum icin custom windows + bios tweak olarak kullaniyorum suan bu dedigim ayarlar kapali, bilgisayarin acilmasi 40-45 saniye suruyor neredeyse ama size dedigim ayarlari yapiyim 12 saniyede aciliyor.

Hocam hani başlangıç uygulaması kismi varya görev yöneticisinde onun sağ üstünde 33.6 saniye diyor PC ama tahminen geç açılıyor çünkü ilk power basımında bir PC geç açılıyor ardından Asus yazısı çıkıyor kayboluyor kapaniyoe bir daha açılıyor Asus yazisi cikiyor
Benim dedigim yerde orasiydi hocam ama sizin pc 2 kere boot ediyor bios guncelleyin DDR5 anakartlar da bios guncellemesi, sistem acilis hizina buyuk olcude etki sagliyor ben anakartimi aldigim zaman ilk bios surumu vardi acilmasi 17 dakika suruyordu sifir saka ilk aldim topladim bastim 17 dakikada acildi, sonra bios guncelledim duzeldi mesela.

Bozuk zannettim inat ettim bekledim 17 dakika sonunda windows ekrani gelmisti :D

Geri