Diş Hekimliği Okunur Mu?

aykut.1

80+
Reaksiyon skoru
9
Günaydın herkese. 12. Sınıfa yeni geçtim ve tıp istiyorum fakat en yakın arkadaşım diş hekimliği okumak istiyor. Açıkçası onunla birlikte okumak çok isterim ama aklımdaki birkaç soruyu cevaplamam gerek. Öncelikle üniversiteden sonra klinik işi arkadaşımın tanıdığı olduğundan dolayı hazır. Bundan yana sıkıntım yok. Eğitimin zorluğunu halledebileceğimi düşünüyorum. Zaten tıp okumak da zor. Maddi yönleri de bir şekilde hallederim. İyi bir üniversite tutturursam (hacettepe gibi) sizce diş hekimliği okunur mu?

Şahsen biyoloji ve kimyaya bayılıyorum. Ben de tıp ile diş hekimliği arasında git gel yapıyordum. Diş hekimliği tarafında benim de hedefim Hacettepe. Fakat tıp da her ne kadar daha saygın ve yüksek maaşlı bir iş olsa bile diş hekimliği kadar ilgimi pek çekmiyor gibi. İki mesleğin de özel ve devlette çalışma şartlarını düşündüm; tıp devlet de olsa özel de olsa çok koştur koştur bir meslek gibi geliyor fakat maaşı yüksek, diş ise kendini özele geçirebilirsen gerçekten rahat edebileceğin bir meslek (bence). Ben bu düşüncemden dolayı diş hekimliğini daha sıcak buluyorum ve daha severek yapacağımı düşündüğüm için aradaki maaş farkını görmezden geliyorum. Sen de hangisi sana sıcak geliyorsa onu seç, güzelce oturup düşün. Eğer tıp istiyorsan tıpa git ki zaten öyle diyorsun. Ben olsam bir arkadaşım için üni değiştirebilir(çok fark olmayacaksa) ama bölüm değiştirmezdim. Sonuçta üniversitelerin sağlık bölümleri hemen hemen her yerde aynı şekilde eğitim öğretim veriyor.

Günaydın herkese. 12. Sınıfa yeni geçtim ve tıp istiyorum fakat en yakın arkadaşım diş hekimliği okumak istiyor. Açıkçası onunla birlikte okumak çok isterim ama aklımdaki birkaç soruyu cevaplamam gerek. Öncelikle üniversiteden sonra klinik işi arkadaşımın tanıdığı olduğundan dolayı hazır. Bundan yana sıkıntım yok. Eğitimin zorluğunu halledebileceğimi düşünüyorum. Zaten tıp okumak da zor. Maddi yönleri de bir şekilde hallederim. İyi bir üniversite tutturursam (hacettepe gibi) sizce diş hekimliği okunur mu?
Tıp okumak çoğu üniversitede zor değil.

Son düzenleme:
O arkadaşını iki sene sonra unutursun, ne olmak istiyorsan onu ol. Arkadaşın sen tip istiyorsun diye tıp niye yazmiyor?

O arkadaşını iki sene sonra unutursun, ne olmak istiyorsan onu ol. Arkadaşın sen tip istiyorsun diye tıp niye yazmiyor?

Benim için hepsi uygun ama o 10. sınıftan beri diş hayal ediyor. O yüzden yani. Ayrıca artık can dostum olduğuna eminim ölene kadar birlikteyiz.

dostum ben tıp d2 öğrencisiyim kardeşim de diş mezunu atamalar sıkıntı uzmanlığı tekte kazanmak lazım biraz eczacılığa döndü iş ondan dolayı paran varsa daha çok para yaparsın veya tekte uzmanlığı kazanabilirsen

dostum ben tıp d2 öğrencisiyim kardeşim de diş mezunu atamalar sıkıntı uzmanlığı tekte kazanmak lazım biraz eczacılığa döndü iş ondan dolayı paran varsa daha çok para yaparsın veya tekte uzmanlığı kazanabilirsen

Klinikte bi süre çalışırım ondan sonrasında uzmanlığı da tuttururum gibime geliyor

Klinikte bi süre çalışırım ondan sonrasında uzmanlığı da tuttururum gibime geliyor
klinikte maaşın zamanla ve el becerine göre artıyor bir yandan çalışırken bir yandan işe gitmek biraz hayal gibi 6 gün çalışıyorsan ayrıca çalıştığın yerlerin dus çalıştığını bilmemesi gerekiyor ve ek olarak dus çok zor bir sınav.

klinikte maaşın zamanla ve el becerine göre artıyor bir yandan çalışırken bir yandan işe gitmek biraz hayal gibi 6 gün çalışıyorsan ayrıca çalıştığın yerlerin dus çalıştığını bilmemesi gerekiyor ve ek olarak dus çok zor bir sınav.
Klinik sahibi arkadaşımın tanıdığı aslında çok sıkıntı edeceklerini düşünmüyorum. Vakit ayırdığın için sağ ol.

Kesinlikle okunur. Tabi el becerin iyiyse. İlgin varsa. Sırf okumak için gidersen rakiplerine karşı dezavantajlı duruma düşebilirsin. Açıkçası mezunları çok arttı. Akrabam anlatıyor stajyerlere çok az para veriyorlar. Asgari ücretin altını bile duydum. İşi çabuk öğrenip kendi muayenende ünlenirsen paraya para demezsin.

Kesinlikle okunur. Tabi el becerin iyiyse. İlgin varsa. Sırf okumak için gidersen rakiplerine karşı dezavantajlı duruma düşebilirsin. Açıkçası mezunları çok arttı. Akrabam anlatıyor stajyerlere çok az para veriyorlar. Asgari ücretin altını bile duydum. İşi çabuk öğrenip kendi muayenende ünlenirsen paraya para demezsin.

Öncelikle teşekkürler. Kesinlikle bu şekilde bir yoruma ihtiyacım vardı. El yeteneğime güveniyorum açıkçası. Evet cidden ilk başlarda çok az para olduğunu ben de duydum. Ama dediğim gibi klinik kesin ve tanıdık olduğu için çok dert etmiyorum. İleride para elime geçince kendi kliniğimi açmayı düşünüyorum. Planlarım bu yönde yani.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,431
Üyeler
183,428
Son üye
Rzgar23
Geri