Tarihi bir Benchmark rekoru kırıp site forumundan atılmak

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Bir kaç metreküp sıvı nitrojeni kaç tankla getirdiniz bilmiyorum ya da bir kaç cm³ sıvı nitrojeni çay kaşığıyla döküp açılır açılmaz buhar olmasını mı izlediniz onuda bilmiyorum hatta bulgaristandan hangi üniversite ile anlaştınızda soğutucuyu 2 dakika kullanıp getiriyorum yemeyecem mi dediniz anlamadım ama yazınız tamamen çelişkilerle dolu, kabul edin.
Sıvı nitrojen temin etmek aşırı zor değil ama yazıda o kadar çok çelişki var ki o konuda size katılıyorum.

Ben biraz daha teknik kısma gireyim: Bahsi geçen anakartta sadece 4 pin CPU beslemesi var yani anakart stok haliyle işlemciye en fazla 150W civarı bir güç beslemesi yapabilir. İstersen VRM leri nitrojene boğ yine de o beslemeden daha fazla güç geçmez o güç de 5950X gibi bir işlemciyi normal hızında bile tutamaz. Testi yapan her kimse ya anakart modelini farklı göstermenin bir yolunu buldu ya da bir şekilde anakartı modifiye edip güç beslemesini arttırdı.

Biraz daha detaylı bakınca çok şey görülüyor zaten herkes bir şey görüp yazmış.

Sıvı nitrojen temin etmek aşırı zor değil ama yazıda o kadar çok çelişki var ki o konuda size katılıyorum.

Ben biraz daha teknik kısma gireyim: Bahsi geçen anakartta sadece 4 pin CPU beslemesi var yani anakart stok haliyle işlemciye en fazla 150W civarı bir güç beslemesi yapabilir. İstersen VRM leri nitrojene boğ yine de o beslemeden daha fazla güç geçmez o güç de 5950X gibi bir işlemciyi normal hızında bile tutamaz. Testi yapan her kimse ya anakart modelini farklı göstermenin bir yolunu buldu ya da bir şekilde anakartı modifiye edip güç beslemesini arttırdı.

Biraz daha detaylı bakınca çok şey görülüyor zaten herkes bir şey görüp yazmış.
Konuya yazıp sadece foto istedim, pek muhatap almak istemedim ama dediğin gibi göze batan bir sürü nokta var. Öncelikle hikayeye ait bir fotoğraf yok. Sadece basit, çok rahat manipüle edilecek bir benchmark resmi var.

Sizin de dediğiniz gibi sıvı nitrojen bulmak sorun değil, sorun sıvı nitrojene ihtiyaç duyacak kadar CPU'ya güç çektiremeyecek olmak. Teorik konuşursak eğer 4pin sokette 2 adet 12v 2 adet toprak bulunur. En fazla 18A kadar sağlayabilir ama anakart kablodan maksimum 192W çekebilir ki bu bile VRM'leri 120C üzerine rahat çıkarır. Arkadaşın anlattığı bu hikayede bilmediği 5950x'te sadece PBO açsa işlemcinin çekeceği 240w gücü bile anakartın sağlayamayacağı gerçeğidir. Bahsi geçen anakartta phase sayısı 4+2 ya. İstese bile stok ayarda besletemez çünkü işlemcinin ihtiyaç duyduğu watt'ı bile sağlayamıyor.

Hadi diyelim arkadaş O.C uzmanı ve bir şekilde karta 300w çektirdi, Fazları patlatıp, VRM'leri yakmaması mümkün değil. Ama arkadaşın O.C uzmanı olmadığını da biliyoruz kendi itirafı var. Gerçek şu ki arkadaş sistem boot etmese cmos yapamayacak kadar bu konulardan bir haber. Bir insanın bilmiyorum, yanlış düşündüm, şimdi öğrendim demesi yerine her fırsatta egosuna yenik düşüp, kendini defalarca küçük düşürmesi bana aşırı saçma geliyor.

Merhaba. Uzun zamandır başka bir forumda yazıyordum. Bu forumda günün birinde (bir soru üzerine) AM4 platformunun en iyi işlemcisi olan Ryzen 9 5950x ile alakalı bir anakart tavsiyesinde bulundum. Tavsiye ettiğim anakart OC yapılamamasıyla ünlü A520 chipset bir anakarttı. Biraz saçma gözükse de bu tavsiyeyi vermemin özel bir sebebi vardı. Yaptığım şey tamamen doğal olarak çok yüksek bir frekansta, sıcaklıkta ve watt değerinde çalışan bu işlemcinin başına bir talihsizlik gelmemesi için ekstra koruma sağlamasıyla ünlü, yani faz koruma sayısı A320, B350, B450, B550 gibi anakartlara göre biraz daha iyi olan bir anakart tavsiyesiydi. A520 önerisi vermemin tek sebebi buydu ve bana göre haklı bir sebepti.

Atıldığım bu sitede zamanında çöreklenen, adminler tarafından korunan sayıları hiç de az olmayan (tahminimce 7-8 kişiler) bana sayfalar dolusu hakaret ve aşağılamada bulundular. Adminler tarafından korunduklarını bildiğim için onlar gibi kendileriyle dalga geçmedim. Hakaretler etmedim. Kesinlikle kimseye böyle bir şey yapmam çünkü benim cevap verme tarzım bu değildir. Benim cevap verme yöntemim her zaman oldukça enteresan ve genelde ömür boyu unutulmayacak cinste olur.

Nitekim sayfalar dolusu aşağılama sonucu kendime bir görev edindim. Bu dandik chipsetli anakartla bir dünya rekoru kıracaktım. Kendime böyle gereksiz bir amaç edindim ve bu kendine görev edindiğim şeyi forumda paylaştım. Tabi ki sitedeki bu 7-8 arkadaşın aşağılamaları artık çok farklı bir boyuta geçmişti. Forumda bu konuyla alakasız olan başlıklarda yazdığım her şey şikayet edilir olmuştu ve yazdığım her makaleden/yorumdan sonra aynı kişiler tarafından eksi yağmuruna tutuluyordum. Çok geçmeden bir arkadaşım vasıtasıyla yurt dışından (Bulgaristan'dan) özel bir sıvı nitrojen-cpu düzeneği ve İzmir'den de bir kaç metreküp sıvı nitrojen getirttim. Bunları bulmak açıkçası benim gibi OC'den hiç anlamayan biri için biraz masraflı ve zaman alıcı şeyler oldu.

Her neyse, odam zaten her zaman dağınıktı ama artık odam tam bir laboratuvar görüntüsüne sahip olmuştu. Artık yapmam gereken tek şey bu dandik anakartla iyi şeyler yapmak olacaktı. Kesinlikle X570 gibi üst seviye anakartların olduğu bir PC dünyasında rekor kıracağıma inanmıyordum.

Fakat o da ne? Sadece bir kaç test sonucunda gördüğüm tüm puanlardan çok daha yüksek puanlar elde etmeye başlamıştım. Cinebench testi bitmeden sistemin kilitlendiği için sadece multi-cpu puanımı görebiliyordum ve bu puan araştırmalarıma göre bu işlemci ile yapılmış en yüksek paundı. Ama diğer ünlü benchmark sitesinde (user benchmark'da) ise zirvedeydim. Userbenchmark skoru

Bu verileri paylaştıktan sonra adminler tarafından 2026 yılına kadar uzaklaştırma aldım. Sebebini sorduğumda bu benchmark testlerini benim yapmadığımı dolayısıyla sahtekarlık yaptığımı iddia ettiler. Kendileri bu çete tarafından yönlendirildikleri için böyle bir ithamda bulunabilecekleri aklıma gelmişti. Ama bu durumda da kendilerine cevabım şu olacaktı. Hadi bu benchmark rekorlarını ben kırmadım diyelim ama birileri bu forumda sayfalarca dalga geçilen A520 ile bilinen tüm rekorları kırmış diyecektim. Cevap bile vermeme fırsat vermeden 2026 yılına kadar uzaklaştırma aldım.

Not: Bu yazıda bu forumdaki her hangi bir kuralı çiğnediysem özür dilerim.

Son düzenleme:
Konuyu boş boş forum fanboyluğu yapmak için kullanmış arkadaşlar, big '25'ta halen boş boş forum kavgası döndürülmeseydi iyi olurdu.
hakopera isimli arkadaşın attığı kanıtlardan biri USA diğeri UK olarak gözüküyor, nedenini de VPN'e bağlıyor. Arkadaştan CPU-Z Validator sonucu istedi Fehmi ancak vermedi. Testte kullanılan SSD'ler komple Aliexpress gibi sitelerde satılıyor, Türkiye'de yok. Eğer hakopera isimli kişi kendisini kanıtlamak istiyorsa gitsin CPU-Z Validator sonucunu atsın konu kapansın. Eğer sistem özellikleri uyuşuyorsa Fehmi'ye Efe'ye falan söylerim sarılır barışırsınız ama eğer CPU-Z Validator sonucunu diğer iki forumda da dediğin gibi "Atmama gerek yok, atmak istemiyorum." benzeri şekilde geçiştirirseniz bu olay uzaaaarr gider. Sonra belki buradan da banlanırsın, sonda SDN falan geçersin orada ölü ölü takılırsın.

Merhaba. Uzun zamandır başka bir forumda yazıyordum. Bu forumda günün birinde (bir soru üzerine) AM4 platformunun en iyi işlemcisi olan Ryzen 9 5950x ile alakalı bir anakart tavsiyesinde bulundum. Tavsiye ettiğim anakart OC yapılamamasıyla ünlü A520 chipset bir anakarttı. Biraz saçma gözükse de bu tavsiyeyi vermemin özel bir sebebi vardı. Yaptığım şey tamamen doğal olarak çok yüksek bir frekansta, sıcaklıkta ve watt değerinde çalışan bu işlemcinin başına bir talihsizlik gelmemesi için ekstra koruma sağlamasıyla ünlü, yani faz koruma sayısı A320, B350, B450, B550 gibi anakartlara göre biraz daha iyi olan bir anakart tavsiyesiydi. A520 önerisi vermemin tek sebebi buydu ve bana göre haklı bir sebepti.

Atıldığım bu sitede zamanında çöreklenen, adminler tarafından korunan sayıları hiç de az olmayan (tahminimce 7-8 kişiler) bana sayfalar dolusu hakaret ve aşağılamada bulundular. Adminler tarafından korunduklarını bildiğim için onlar gibi kendileriyle dalga geçmedim. Hakaretler etmedim. Kesinlikle kimseye böyle bir şey yapmam çünkü benim cevap verme tarzım bu değildir. Benim cevap verme yöntemim her zaman oldukça enteresan ve genelde ömür boyu unutulmayacak cinste olur.

Nitekim sayfalar dolusu aşağılama sonucu kendime bir görev edindim. Bu dandik chipsetli anakartla bir dünya rekoru kıracaktım. Kendime böyle gereksiz bir amaç edindim ve bu kendine görev edindiğim şeyi forumda paylaştım. Tabi ki sitedeki bu 7-8 arkadaşın aşağılamaları artık çok farklı bir boyuta geçmişti. Forumda bu konuyla alakasız olan başlıklarda yazdığım her şey şikayet edilir olmuştu ve yazdığım her makaleden/yorumdan sonra aynı kişiler tarafından eksi yağmuruna tutuluyordum. Çok geçmeden bir arkadaşım vasıtasıyla yurt dışından (Bulgaristan'dan) özel bir sıvı nitrojen-cpu düzeneği ve İzmir'den de bir kaç metreküp sıvı nitrojen getirttim. Bunları bulmak açıkçası benim gibi OC'den hiç anlamayan biri için biraz masraflı ve zaman alıcı şeyler oldu.

Her neyse, odam zaten her zaman dağınıktı ama artık odam tam bir laboratuvar görüntüsüne sahip olmuştu. Artık yapmam gereken tek şey bu dandik anakartla iyi şeyler yapmak olacaktı. Kesinlikle X570 gibi üst seviye anakartların olduğu bir PC dünyasında rekor kıracağıma inanmıyordum.

Fakat o da ne? Sadece bir kaç test sonucunda gördüğüm tüm puanlardan çok daha yüksek puanlar elde etmeye başlamıştım. Cinebench testi bitmeden sistemin kilitlendiği için sadece multi-cpu puanımı görebiliyordum ve bu puan araştırmalarıma göre bu işlemci ile yapılmış en yüksek paundı. Ama diğer ünlü benchmark sitesinde (user benchmark'da) ise zirvedeydim. Userbenchmark skoru

Bu verileri paylaştıktan sonra adminler tarafından 2026 yılına kadar uzaklaştırma aldım. Sebebini sorduğumda bu benchmark testlerini benim yapmadığımı dolayısıyla sahtekarlık yaptığımı iddia ettiler. Kendileri bu çete tarafından yönlendirildikleri için böyle bir ithamda bulunabilecekleri aklıma gelmişti. Ama bu durumda da kendilerine cevabım şu olacaktı. Hadi bu benchmark rekorlarını ben kırmadım diyelim ama birileri bu forumda sayfalarca dalga geçilen A520 ile bilinen tüm rekorları kırmış diyecektim. Cevap bile vermeme fırsat vermeden 2026 yılına kadar uzaklaştırma aldım.

Not: Bu yazıda bu forumdaki her hangi bir kuralı çiğnediysem özür dilerim.
hocam ben diğer açtığınız konuya baktım yeşil sitedeki adamlar size hiçbirşey dememiş :d ayrıca arkadaşın dediği gibi testlern biri w10 diğeri w11? bilemiyorum hocam

Hocam orada değinmek istediğim nokta sıvı nitrojenin miktarı aslında. Temin etmesi dediğiniz gibi mümkün ancak bir kaç metreküp yani 1 m³=810 litreden 2,5 3ton sıvı nitrojen trmin etme iddiası tamamen kolpa. Sonrasında merreküp değil cm³ demek istedim demiş ancak bu kısımda da biliyorsunuzdur ki bir kaç cm³ sıvı nitrojen daha işlem başlarken buhar olur(2,4 grama falan denk geliyor)
Arkadaş ya bu birimler konusunda bilgisiz ya da benimde sizinde dediğiniz gibi apaçık uydurma olduğunu belli eden bir çelişki var. İyi sallayamamış.

Dayı uydurma mı gerçek mi orasını bilemem fakat kendini kanıtlama çabasına neden giriyosun ki? insanlara bişey kanıtlamaya çalışmak onay almak veya haklı olduğunu birilerine göstermek tamamen zaman kaybı hocam insanlar yozlaşmış herkes birbirine sallıyor o yüzden sende bu olay fazla takıntı yapmış yazık günah zamanına azıcık çimlere basmanı tavsiye ederim saygılar.

Fotoğraflar yükleyeceğimi söylemiştim. Söz de verdim zaten. Çekilen fotoğrafları Sony RX100 makineyle çektim ve önemli olanları buraya yükleyeceğim.

Bana hepsi küfür ve hakaret etmedi bu arada. Mesela Fehmi Doğru (ben Fehmi Yanlış diyordum) isimli arkadaş beni en çok eleştiren kişi olsa da bana hiç küfür ve hakaret etmeden tepkisini göstermişti. Aralarından her halde bir tek onu ayrı tutarım. Diğerleri inanılmaz ahlaksız insanlardı. Site yönetimi bu hakaretlerin hepsini utanç verici olduğu için sildi. Bu yüzden sizlere bu insanların kim olduğuna dair kaynak gösteremiyorum. Ama dediğim gibi fotoğraflar yükleyeceğim.
Hocam ben size defalarca kez dedim soyadımla dalga geçerek bir yere ulaşamazsınız diye. Hatta sırf bu sebeple de birkaç defa uyarı yiyip suçu moderatörlere attın. Üstüne forumda userbenchmark yasak olduğunu bile bile 3 defa paylaştın ve bunlardan uyarı aldın, yine suçu başkasına attın. Yetmedi, "şeker kız lorrien", "fehmi yanlış", "efecik, efesu" tarzı lakaplarla bize hitap ettin ki bu zaten baştan aşağı uyarı sebebi. Dediğin gibi, ben mümkün oldukça ağzımı bozmadan terbiye sınırları içerisinde cevap vermeyi tercih eden birisiyimdir. Ancak sen burada adam gibi kanıt atmadan, dalga geçerek, lakap takarak ve başkalarına çamur atarak hiçbir ilerleme katetmeden üstüne gidip sdn gibi ölü forumlarda bile konu açıp technopatı gömmeye çalışıyorsun. Yediğin uyarıların tamamını hak ederek aldın, sonra gidip bize torpilli dedin. Ulan torpilli olsam 38 tane uyarım olur muydu? Efebatiin'in 78 tane uyarısı olur muydu? Sırf seninle tartışmamdan dolayı 5 tane uyarı yedim ben. Ben mi torpilliyim şimdi? Ayrıca cpu-z validation at dedik atmadın. Madem "metreküplerce" sıvı nh2 getirmekle bile uğraştın neden hiç kanıtlamakla uğraşmıyorsun ve kanıt istediğimizde "size cevap vermek zorunda değilim" diyorsun? Ayrıca teknik olarak konuşursak diğer arkadaşların dediği gibi anakartın yapısı dolayı işlemciyi stok olarak turbo hızda bile çalıştıramazsın, gelmiş dünyanın en iyi skoru diyorsun. En baştan mantıksız bir öneri yaptığını adam gibi kabul etseydin ne sen 2026'ya kadar ban yerdin ne de ben 45 dakika boyunca senin hakkında bir technopat bileti açmak zoruna kalmazdım.

Hocam her forumda aktif hesabı olan biri olarak sizin konularınızı gördüm, hiç birinde mesajım yok uzaktan izledim ancak açıkçası savunma şekliniz pek mantıklı gelmedi. Yanlış hatırlamıyorsam yeşil ya da mavi olan forumda parçaların çoğunun Türkiyede temin edilemediği konusuna cevap olarak gösterdiğiniz sitede o parça değil Türkiyedeki versiyonu gönderiliyor sipariş geçilince. Konum olarakta başka bir ülke gözükmesinin nedeni sorulunca ise vpn açık kalmış cevabı vermişsiniz😃 ve defalarca cpu z validation istenmesine rağmen o mesajlara cevap vermeyi es geçmişsiniz. Onun dışı üstün körü yazınızdan geçerken bir kaç metreküp sıvı nitrojen getirtme ifadesini gördüm... hadi Bulgaristan konusu neyse diyeceğim ancak orada da bahsettiğiniz düzenek bireysel olarak bahsettiğiniz tipte sistem getirtmek yasal olarak ve normal bakış açısından mantıklı değil. Ek olarak bahsettiğiniz şey cidden düşündüğümse(ki muhtemelen öyle) bunlar sadece bazı bu iş için resmi olan organizasyonlar ve üniversitelere yönelik şeyler. Yinede en saçma nokta şu, sıvı nitrojen getirtme işi. Hocam 1 metreküp zaten 810 litre civarı ediyor. İlk başta ben mi yanlış anladım diyip gptye sizin yazınızı kopyalayıp yorumlamasını istedim 2 farklı kez. Gelen cevaplar ekte. Hatta yazınızın tamamını kopyalayıp sorunca daha inandırıcı olması için şunları yapabilirsin diye öneriler yapmaya başlamıştı. Yani sadece kendim değil internet üzerinden ve başka kaynaklar ile teyit ettim. Diğer forumlarda da tartışmalarınızı okudum. Size inanmayan arkadaşlar pekte haksız değil gibi çünkü inanılacak bir yanı yok gibi bir şey mevcut attığınız kanıtlar, iddialar vesaire.
Karınca çiftliğim forumunda hesabınız var mı? Sadece merak yanlış anlama.

adamdan kanıt istedim kaç gün oldu atmadı bende arkadaşa sırnaştım atsın diye çok merak ettim büyük kolpa gibi ama gerçekten denemiş mi merak ettim bizim forumdada şimdi mesajları eklicem arkadaşlar sağolsunn sanırım konu sahibi vaz geçti heralde ,arkadaşlar bende farkındayım kolpa gibide bir salın dinleyek lan merak ettim ucu nereye çıkıcak kolpa olsa bile
Hocam her forumda aktif hesabı olan biri olarak sizin konularınızı gördüm, hiç birinde mesajım yok uzaktan izledim ancak açıkçası savunma şekliniz pek mantıklı gelmedi. Yanlış hatırlamıyorsam yeşil ya da mavi olan forumda parçaların çoğunun Türkiyede temin edilemediği konusuna cevap olarak gösterdiğiniz sitede o parça değil Türkiyedeki versiyonu gönderiliyor sipariş geçilince. Konum olarakta başka bir ülke gözükmesinin nedeni sorulunca ise vpn açık kalmış cevabı vermişsiniz😃 ve defalarca cpu z validation istenmesine rağmen o mesajlara cevap vermeyi es geçmişsiniz. Onun dışı üstün körü yazınızdan geçerken bir kaç metreküp sıvı nitrojen getirtme ifadesini gördüm... hadi Bulgaristan konusu neyse diyeceğim ancak orada da bahsettiğiniz düzenek bireysel olarak bahsettiğiniz tipte sistem getirtmek yasal olarak ve normal bakış açısından mantıklı değil. Ek olarak bahsettiğiniz şey cidden düşündüğümse(ki muhtemelen öyle) bunlar sadece bazı bu iş için resmi olan organizasyonlar ve üniversitelere yönelik şeyler. Yinede en saçma nokta şu, sıvı nitrojen getirtme işi. Hocam 1 metreküp zaten 810 litre civarı ediyor. İlk başta ben mi yanlış anladım diyip gptye sizin yazınızı kopyalayıp yorumlamasını istedim 2 farklı kez. Gelen cevaplar ekte. Hatta yazınızın tamamını kopyalayıp sorunca daha inandırıcı olması için şunları yapabilirsin diye öneriler yapmaya başlamıştı. Yani sadece kendim değil internet üzerinden ve başka kaynaklar ile teyit ettim. Diğer forumlarda da tartışmalarınızı oku.dum. Size inanmayan arkadaşlar pekte haksız değil gibi çünkü inanılacak bir yanı yok gibi bir şey mevcut attığınız kanıtlar, iddialar vesaire.
s
Fotoğraflar daha gelmemiş. Şaşırdım mı.. hayır. Çünkü anlattığın hikayede ne konuştuğunu bilmediğin o kadar belli ki dostum. Seni üzmek istemedim ama bence wattpad yazarı olmalısın.
s
Hacı bunun sen olmadığı şuradan belli şimdi salla fotoyu falan gelmeyecek zaten biliyorum. Wattpad hikayesi gibi hikaye yazmışsın.
Bir kere mavi forumdaki konu haziran 2025, senin attığın userbenchmark linkindeki adamın 7 ay önce de bench run yapmışlığı var aynı sistemle ve birbirine çok yakın dereceler almış neredeyse fark yok arada. Şimdi de nitrojeni düzeneği önceden getirdim falan deme. Run historyden görülüyor her şey. O gün de mi vpn açıktı arkada? İlk benchte zaten %9 background cpu usage var, 2.de %3. İlkinde de %3 olsa büyük ihtimal aynı skoru alacaktı.
s
Açıkçası sıvı nitrojen olayı falan hiç inandırıcı gelmedi en azından bir foto ile anlattıklarınızı desteklerseniz daha iyi olur
s

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,951
Üyeler
186,416
Son üye
Cosmopro