Eski modelinde HDR kullanırken Windows 10 arayüzü berbat oluyor, videolar berbat oluyordu. Bunda gelişmiş HDR ve active modu var. HDR şahane oluyor. Ayrıca, videolar çağ atladı. Burada bahsedilen ayarları yaptığınızda monitör şahane oluyor. Gölge ayrıntısını -5 yapınca da siyahlar mükemmelleşiyor. Hatta öyle ki, siyah renk açtığımda eşim geldi. Monitör kapalı sandı. Oled mubarek.
32 ve 43 olanını almıştım. 32 olanının dış kasa yapısı ve USB portlarının olduğu yer, Görüntü çıkışlarının olduğu yer, güç çıkışının 3pin olması gibi nedenlerden ötürü iade kaydı açmıştım. Sonra monitörü açtım. Kurulumu yaptım. Harika bir ürünmüş.
Servis modundaki ayarlarla alakalı detaylı bir rehber bulamadım. Gereksiz bildirimler, sürekli karşıma çıkan bilgilendirme yazıları ve benzeri gereksiz özellikleri devredışı bırakmak isterdim.
Alanlar TV ya da konsol için kullanacaksa eğer.
HDMI modu Konsoll.
HDR açık.
Gelişmiş HDR oyun modundan aktif. Aktif HDR görüntü ayarlarından etkin.
Motion plus ayarları etkin.
Doğal renk modu ve orta hız yenileme modunu seçin.
Renk kalibrasyonunu samsung telefonlar ile yapabilmesi kötü olmuş.
Manuel renk kalibrasyonu için de elimde renk başına değerler mevcut olmadığından ötürü doğal mod, doğal renk skalası ve kontrast iyileştirici düşük modda kullanıyorum. Parlaklık 100, kontrast 100
Unutmadan, zaman ayarlarından bekleme modunu kapatın. Böylece windows ekranı kapatınca ya da monitör haraket algılamadığı zaman, bir süre sonra kapanmaya geçer. Bu bekleme modu kapatılınca anında kapanır. ekranda mesaj çıkmaz.