Rtx 5070 ti mı rtx 5070 mi

Hocam rtx 5070 aldım bana yeterli olur diye düşünüyorum çok üat düzey bir şey yaptığım yok zaten 5070 bana uygunada geldi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Rtx 5070 e ne işlemci önerirsiniz 10 12 k bütçem var

Hocam rtx 5070 aldım bana yeterli olur diye düşünüyorum çok üat düzey bir şey yaptığım yok zaten 5070 bana uygunada geldi

Rtx 5070 e ne işlemci önerirsiniz 10 12 k bütçem var

Anakartınız nedir ona göre CPU önerebilirim.

Arkadaşlar sistem toplama işinde yeniyim o yüzden her türlü öneriye açığım. Öncelikle hazır bir sistem aldım elime para geçtikçe onu upgrade ediyorum. Şimdilik sistemin güncel hali :
  • İşlemci : Amd Ryzen 7 7800x3d
  • Anakart: COLORFUL BATTLE-AX B650M-D PRO V14
  • RAM: Patriot Viper Venom PVV516G60C30 16GB x2
  • Ekran Kartı : GAINWARD GeForce RTX5070 PYTHON III
  • Güç Kaynağı : Nzxt c750 bronze
  • Soğutma: segotep lumos g6 hava soğutma
  • Kasa olarak da Nzxt H5 flow aldım hem beyaz ve sade duruşunu sevdiğim için hem de soğutma konusunda iyi olduğunu gördüm.
  • Her türlü öneriye açığım arkadaşlar uyumsuz bi parça ya da değişmesini önereceğiniz bi şey varsa seve seve yardım almak isterim

Daha almadım

İşlemciye göre alıcam

5070 2K olduğu için bence 7500F gayet yeterli olur hocam. 9600x yada 9700x fiyatları uçtu maalesef. 2K içinde arada ciddi bir fark olmaz. Ama tüm parayı kullanayım derseniz de 9600x önerebilirim. Fazla ısınmıyor Zen5'ler soğutucu olarakta çift kule alıp rahat edersiniz.

5070 2K olduğu için bence 7500F gayet yeterli olur hocam. 9600x yada 9700x fiyatları uçtu maalesef. 2K içinde arada ciddi bir fark olmaz. Ama tüm parayı kullanayım derseniz de 9600x önerebilirim. Fazla ısınmıyor Zen5'ler soğutucu olarakta çift kule alıp rahat edersiniz.
Zaten msı 240mm sıvı soğutma almıştım aorun çıkmaz herhalde

Bide biraz daha ileri dönük 9600x daha iyi olur demi

Ben hep hava soğutucu kullandım o yüzden net bir şey diyemem. 9800X3D için bile çift kule kullanıyorum :D
MSI oldu soğutmazsa 1.5k'ya Thermalright Phantom spirit harikalar yaratıyor zaten onu alırsınız.

Bide biraz daha ileri dönük 9600x daha iyi olur demi

Evet 9000 serisi çok iyi hocam. Yeni gelen güncellemeler ile zaten performansları da arttı.

Arada uçurum bir performans farkı yok, ama fiyat farkı var
arada uçurumluk denmeyecek kadar ama çok ciddi (belki %40-50 fark) var. yani sanki 4060la 5060'ı kıyaslıyormuşsunuz gibi düşünmeyin o ti o gpu'da bayağı iş yapıyor. tabii ki aradaki fiyat farkı performans farkından fazla

arada uçurumluk denmeyecek kadar ama çok ciddi (belki %40-50 fark) var. yani sanki 4060la 5060'ı kıyaslıyormuşsunuz gibi düşünmeyin o ti o gpu'da bayağı iş yapıyor. tabii ki aradaki fiyat farkı performans farkından fazla

%40-50 fark mı var? Hocam sen ciddi misin gerçekten? %50 FPS farkı ne demek haberin var mı senin?
Gerçekten göstersene bir tane yerde %50 farkı lütfen göster.

%40-50 fark mı var? Hocam sen ciddi misin gerçekten? %50 FPS farkı ne demek haberin var mı senin?
Gerçekten göstersene bir tane yerde %50 farkı lütfen göster.
en son gördüğümde %40lara yaklaşan fark vardı şimdi baktım 20yi geçmiyor :O

en son gördüğümde %40lara yaklaşan fark vardı şimdi baktım 20yi geçmiyor :O

Hocam işte o %20'de her oyunda geçerli olamaz. Çoğunda fark %10-15'leri görür. 5070 çok güçlü bir kart. F/P olarak 9070 XT alamayan adamın bence tek tercihi olmalı. 9070 o fiyatlardayken hele...

Hocam işte o %20'de her oyunda geçerli olamaz. Çoğunda fark %10-15'leri görür. 5070 çok güçlü bir kart. F/P olarak 9070 XT alamayan adamın bence tek tercihi olmalı. 9070 o fiyatlardayken hele...
am5 soket için hangi anakartı önerirsiniz 9 10 k civsrı bütçe düşündüm

Geri