1.0 TCE Clio Alınır mı?

Modelli olsun dersen 1.4 Benzin Egea Cross da bakılabilir launge paketi 800-850 bandında bulunursa güzel araç.

Clio dan ziyade 1.0 polo bakılabilir bence. 5.5 litreleri gördüm şehir içinde sakin kullanımda yalnız. Performanslı kullanılırsa 8 litreleri buluyor. Şehir içi kullanım için 1.0 motorlar fena değil bence. Ama 2 saatin üzerindeki uzun yolda üzer.

1.0 tce kullanıyorum 21 model araba gidiyor turbolu gidişi bence sorunsuz ama çok yakıyor 130 160 kmh arası seyir ederken 100 km de 10.3 litre gibi bir şey yakmıştı motor çok yoruluyor muhtemelen yakıt tüketimi 90 100 ile gitmeyecekseniz sorun olabilir

Merhaba hocalarım, clio düşünüyoruz. Baktığım kadarıyla bütçeme göre olan (800- 1000) bu model araçlar doluluk bakımından vs iyi. Lakin yakıt tüketimi önemli husus benim için. Bu aracın fazla yakıt tüketimi olduğu ve bu yakıt tüketimine karşın gitmediği söyleniyor. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
15-18 model 1.5 focus al keyfine bak hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1.0 tce kullanıyorum 21 model araba gidiyor turbolu gidişi bence sorunsuz ama çok yakıyor 130 160 kmh arası seyir ederken 100 km de 10.3 litre gibi bir şey yakmıştı motor çok yoruluyor muhtemelen yakıt tüketimi 90 100 ile gitmeyecekseniz sorun olabilir
Düşük motorlu araçlar aslında daha çok yakıyor hocam. Özellikle şehirlerarası ulaşımda.

3 silindir araç alınmaz asla önermem
0.9 tceyi 100 bin km kullandım, şu anki aracım da 3 silindirli ve 1 buçuk yılda 25bin kmyi devirdim. Neye dayanarak 3 silindirli araba önermiyorsun? Otomotiv sektörü 3 silindirliye doğru gidiyor. Yol arabalarının performans modelleri bile 3 silindirli çıkıyor. Yaris Gr 3 silindirli mesela. Dünya genelinde sınıfında en çok beğenilen araba. Vw 1.0 tsi modelleri de 3 silindir, psa grubun 1.2 puretech motoru 3 silindir, toyotanın 1.5 motoru 3 silindir, fordun 1.0 ecoboost ve 1.5 ecoboost modelleri yine 3 silindir.

• Beğen
Reaksiyonlar: Ayet
1.0 tce kullanılır ama 1.0 sce = kağnı

2yıl önce servis yedek araç diye verdiler clioyu birkaç hafta kullandık odun fln da yapmıştık bagaj dolu rampayı çıkamadı desem yeridir gitmesi için zorluyorsun ömrü gidiyor o yüzden 1.0 tce (turbolu) yada 1.3 tce bul bu 2 Si çok iyi ama yine 7-9 tl yakar kullanımına göre
Hocam 1m ye buldum bitane 1.3 tce clio. Tam da istediğim gibi ama onun da yakıt konusu düşündürüyor. Aslında performans önemli değil, yokuşta falan bayılmasın yeterli. Az yakması daha öncelikli yani performanstan.
Yakıt önemliyse almanı tavsiye etmem. Yaktığı kadar gitmiyor lafı da doğru diyebiliriz. Öneri istememişsin ancak belki aklına yatar diye Toyota Corolla 1.8 Hybrid tavsiye etmek istiyorum. Şehir içi kullanımda bedavaya gezdirir. Fabrika verilerini karşılaştırmak gerekirse 1.0 TCe Clio şehir içinde 6.0 litre gözüküyorken Corolla 1.8 Hybrid 3.3 litre gözüküyor. Elbette kullanıma göre bu tüketimler değişkenlik gösterir ancak önemli olan aralarındaki oransal fark. 1M'ye 2020 modelleri 150 bin km civarında bulunabilir. Motor ve şanzıman bakımından daha güvenilir olduğu da rahatlıkla söylenebilir.
Tavsiye verirken vergileri de göz önünde bulundurmak lazım. Sıfır km Clio'nun yıllık vergisi 5803 lira, sıfır km Corolla Hybrid 17886 lira. Aynı şekilde bakım masrafları da corollada daha fazla olacaktır. Yanlış anlaşılmasın Clio alsın demek istemiyorum. Sadece bunlar da göz önünde bulundurulmalı.
evet hocam hem sedan istemiyoruz küçük hatchback lazım i20,clio,puma gibi. Hem de bu bütçede alınacak corollalar sıkıntı olur diye düşünüyorum.
Aman hocam başkasının ocağına incir ağacı dikmeyin
neden hocam ona bakmamıştım hiç
1.5 dci yakıt cimrisidir onu al
otomatik olmalı kral o dediğin manuel baktım ona da :/

Son düzenleme:
Hocam 1m ye buldum bitane 1.3 tce clio. Tam da istediğim gibi ama onun da yakıt konusu düşündürüyor. Aslında performans önemli değil, yokuşta falan bayılmasın yeterli. Az yakması daha öncelikli yani performanstan.

evet hocam hem sedan istemiyoruz küçük hatchback lazım i20,clio,puma gibi. Hem de bu bütçede alınacak corollalar sıkıntı olur diye düşünüyorum.

Hocam onu aldıktan sonra anlamı yok ya elimizde 2016 courier var. Bunu satıp yıl olarak daha güncel araç almak istiyoruz. Cliolar 2020 falan bulunabiliyor bu bütçede.
1.0 la 1.3 aynıyakar en azından 1.3 daha iyi gider

Pardon 1.5 DCİ lerin otomatiği varmış. Yalnız 90 beygir olanların. Sanırım tercihimiz bu olacak. Bu 90 beygirler gidiyor mu? Gidiyor mu derken yokuşta falan ölmüyorsa sıkıntı değil bizim için. Çok uçup kaçmasına gerek yok.

baş

1.4 atmosferik hiç gitmiyor hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Pardon 1.5 DCİ lerin otomatiği varmış. Yalnız 90 beygir olanların. Sanırım tercihimiz bu olacak. Bu 90 beygirler gidiyor mu? Gidiyor mu derken yokuşta falan ölmüyorsa sıkıntı değil bizim için. Çok uçup kaçmasına gerek yok.
Uçar hocam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,401
Üyeler
183,994
Son üye
luzhaarr
Geri