Bilgisayar programcılığı hakkında

arda.wqqp

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
405
Arkadaşlar şu an 12. Sınıfa yeni geçtim dil okuyorum ama biraz pişmanım gibi sayısalım pek iyi değildi ama ingilizcem çevremdekilere göre gayet iyiydi ben de bunun gazına gelip dil seçtim şu an derslerim iyi ama liseden mezun olunca dilden üniye gitmek çok zor gibi geliyor en kötü üni bile baktığım kadarıyla 450 puan falan istiyor bir de dil sınavına çok giren olmadığı için sıralama yapmakta çok zor ben de bu yüzden bilgisayar programcılığı düşündüm yazılıma hep ilgim vardı seviyorum yapıyorum da yazılım mühendisi olmak istiyordum ama sayısalım kötü diye vazgeçmiştim sizce bilgisayar programcılığı seçsem benim için daha iyi olur mu ve dgs ile 4 yıllığa uzatabilir miyim bu sınav çok mu zor herkes zor falan diyor da biraz tecrübeli olanlar yazabilirse daha iyi olur benim için

Kelimenin tam anlamıyla aynı ben

Kardeşim şimdi DGS 100DK 50 Paragraf 50 Problem sorusu var yani yapılamayacak sınav değil sorun şu mühendislik için anlamsız yüksek puanlar istiyor onun yerine pc prog dan gecilebilen diğer bölümlere göz atmalısın mesela YBS gibi çünkü ben de o bölümü düşünüyorum bence dediğin mantıklı ama beceremezsen yandın çünkü 2 yıllık pc prog dan bir cacık olmaz kendim de 2 yıllık okuyorum

Kelimenin tam anlamıyla aynı ben

Kardeşim şimdi DGS 100DK 50 Paragraf 50 Problem sorusu var yani yapılamayacak sınav değil sorun şu mühendislik için anlamsız yüksek puanlar istiyor onun yerine pc prog dan gecilebilen diğer bölümlere göz atmalısın mesela YBS gibi çünkü ben de o bölümü düşünüyorum bence dediğin mantıklı ama beceremezsen yandın çünkü 2 yıllık pc prog dan bir cacık olmaz kendim de 2 yıllık okuyorum
Hocam paragrafta sorun yok önüme 100 paragraf koy 80 net çıkarırım diye düşünüyorum paragrafta kendime güveniyorum ama mat için çalışmam lazım ybs nasıl peki yönetim bilişim sistemle oluyor sanırım siber güvenlik vb mi olmak gerekiyor onda yoksa yine yazılımla ilgili çalışabilir miyim

Hocam paragrafta sorun yok önüme 100 paragraf koy 80 net çıkarırım diye düşünüyorum paragrafta kendime güveniyorum ama mat için çalışmam lazım ybs nasıl peki yönetim bilişim sistemle oluyor sanırım siber güvenlik vb mi olmak gerekiyor onda yoksa yine yazılımla ilgili çalışabilir miyim
Hocam sistemlerin dijitalleştirilmesi olarak diyebilirim yazılımcı olan maliye olmak gibi düşün açıköğretim YBS puanları baya düşük normal 1 2 değil 1000 kişi falan alıyorlar açıkta kalmayayım dersen Yaz geç en iyisi de şu yanlışım yoksa dikey geçiş yaptıktan sonra direk 3. Seneden FARK DERSLERİNİ ALARAK başlıyorsun yani sene kaybı yaşamıyorsun

Hocam sistemlerin dijitalleştirilmesi olarak diyebilirim yazılımcı olan maliye olmak gibi düşün açıköğretim YBS puanları baya düşük normal 1 2 değil 1000 kişi falan alıyorlar açıkta kalmayayım dersen Yaz geç en iyisi de şu yanlışım yoksa dikey geçiş yaptıktan sonra direk 3. Seneden FARK DERSLERİNİ ALARAK başlıyorsun yani sene kaybı yaşamıyorsun
Pek anlamadım ama yazılımla ilgiliyse severim diye düşünüyorum iş bulma imkanı falan nasıl ki mesela ben olursa staj yaptığım yerde kalırım diye düşündüm asgarinin altında verseler bile kalırım üni bitince yeter ki meslek olsun yani tek sıkıntı annemi ikna etmek dün ufaktan bi söyledim dedi 4 yıllık oku ama ben dil istemiyorum yani seçersem garanti işsiz kalıcam yazılım olsun istiyorum bakalım nasıl halledicez
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi baktım da ybs işletmeye falan da dahil oluyormuş aslında ilgimi biraz daha çekti diyebilirim ama annemi nasıl ikna edebilirim o var bir de üniye başladığımda bilgisayar almam da lazım eğer ikna olmazsa o biraz sıkıntı olabilir

ben olursa staj yaptığım yerde kalırım
YBS bir diğer önemli farkı zorunlu staj olmaması

dedi 4 yıllık oku
Tam olarak her bölümden kaç sıralama yaptığını söyle belki daha iyi yardımcı olurum

annemi nasıl ikna edebilirim
Bir tercih listesi oluştur aileni göster nabza göre şerbet ver

iş bulma imkanı falan nasıl
Yani hocam sertifika alıp kendini geliştirmen hariç network de edinmen lazım ki açıköğretimde ne kadar olur şüpheli şaibeli ama hiç yoktan iyidir 2 yıllık bağ ürünleri bölümü okumaktan iyidir

Tam olarak her bölümden kaç sıralama yaptığını söyle belki daha iyi yardımcı olurum
Hocam daha yks girmedim 12. Sınıfım o yüzden bir şey gösteremiyorum şu an sadece şu an bir şey belirleyip ona göre çalışmayı planlıyorum

Hocam daha yks girmedim 12. Sınıfım o yüzden bir şey gösteremiyorum şu an sadece şu an bir şey belirleyip ona göre çalışmayı planlıyorum
He yani girdiği denemeleri kast etmek istemiştim eğer varsa girdiğin

He yani girdiği denemeleri kast etmek istemiştim eğer varsa girdiğin
Yok hocam maalesef sonuçları şu an hatırlamıyorum da bize zaten dilciyiz diye sadece tyt yapıyorlar okulda ya da ydt

Yani hocam sertifika alıp kendini geliştirmen hariç network de edinmen lazım ki açıköğretimde ne kadar olur şüpheli şaibeli ama hiç yoktan iyidir 2 yıllık bağ ürünleri bölümü okumaktan iyidir
Ybs sadece açıktan mı okunuyor

Yok hocam maalesef sonuçları şu an hatırlamıyorum da bize zaten dilciyiz diye sadece tyt yapıyorlar okulda ya da ydt

Ybs sadece açıktan mı okunuyor
örgünde var ama puanları yüksek açığa göre ybs ea alıyor bu arada

Bence mantıklı programcılık okumuyorum ama bende öyle yaptım. DGS olmasa bile YKS ile yerleştiğinde de okula bağlı olarak dersleri saydırabiliyorsun. Ama iyi düşün kimsenin gazına gelme kendi hayatın.

Bu arada beni 3. Sınıftan başlatmadılar intibak öğrencisi olarak geçersin muhtemelen sistemde 2. Sınıftan başlatırlar ders saydırma yapıyorsun yani başladığında 1. Sınıftan da dersler görürsün 2 dende. Programcılık ta gördüğün derslere ve üniversitenin uygunluğuna bağlı değişir. Sormak istediğin soru varsa cevaplarım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,165
Üyeler
183,070
Son üye
Sado1661
Geri