Selamlar yeni işlemci alacağım ve bu anakartı düşündüm fakat işlemcim 15 bin tl anakartım da 10 bin tl ye geliyor yani anakart için fazla değil mi sizce de ?
hayır, normalde ortalama olması gereken fiyatlar bunlar. 7. veya 9. seri ve x3D işlemciler fazla ısınıyor ve voltaj çok çekiyor. ondan soğutma bloğu ve anakart vrm leri yüksek ve kaliteli anakartlar tercih edilmesi gerekiyor. tuf alarak güzel seçim yaparsınız ve uzun vadede düşünmenize gerek kalmaz.Selamlar yeni işlemci alacağım ve bu anakartı düşündüm fakat işlemcim 15 bin tl anakartım da 10 bin tl ye geliyor yani anakart için fazla değil mi sizce de ?
Attığım iyi midir ?hayır, normalde ortalama olması gereken fiyatlar bunlar. 7. veya 9. seri ve x3D işlemciler fazla ısınıyor ve voltaj çok çekiyor. ondan soğutma bloğu ve anakart vrm leri yüksek ve kaliteli anakartlar tercih edilmesi gerekiyor. tuf alarak güzel seçim yaparsınız ve uzun vadede düşünmenize gerek kalmaz.
tuf anakart iyidir. en tepe model değildir fakat 7800x3D için rahat yeter. uzun vadeli problem yaşamaz ve kafanız rahat olur. braket olayıda size kalmış. isterseniz alın isterseniz almayın.Attığım iyi midir ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ekstra olarak işlemci braketi de almayı düşünüyorum fakat stokta yok
İ5 12400F işlemcime almıştım çünkü bükülme oluyormuş dediler bende onun için aldım acaba bu işlemcide öyle bir şey ver mıdır ?tuf anakart iyidir. en tepe model değildir fakat 7800x3D için rahat yeter. uzun vadeli problem yaşamaz ve kafanız rahat olur. braket olayıda size kalmış. isterseniz alın isterseniz almayın.
intel kullanmadığımdan net yorum yapamicam. ama am5 işlemcilerde öle bi problem yaşanmadı diye hatırlıyorum. ufak bi araştırmak gerek.İ5 12400F işlemcime almıştım çünkü bükülme oluyormuş dediler bende onun için aldım acaba bu işlemcide öyle bir şey ver mıdır ?
Fiyat fazla değil ama o modelin faz yapısı biraz zayıf bence başka model bak.Selamlar yeni işlemci alacağım ve bu anakartı düşündüm fakat işlemcim 15 bin tl anakartım da 10 bin tl ye geliyor yani anakart için fazla değil mi sizce de ?
Öneriniz var mıdır ?Fiyat fazla değil ama o modelin faz yapısı biraz zayıf bence başka model bak.
Alıntıladığınız mesaja ekledim, başka öneriler de gelebilir.
Göremedim hocam.Alıntıladığınız mesaja ekledim, başka öneriler de gelebilir.