9070 xt aorus elite kullananlar deneyimini yazabilir mi

sapphire pulse var bende
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sonuç olarak hangi modeli önerirsiniz 6 yıl kullanmaya en stabil dayanabilecek kart olarak
şu an nitro+ öneririm fiyatı da diğer üst modellere göre çok iyi.
1754656356349.webp

5070 ti düşünecek olursam 50-55k vermem gerekecek o yüzden 9070 xtnin soğutucusu iyi olan modellerine bakıyorum

taichi aorus nitro arasından aorusta 4 yıl garanti varmış galiba özel olarak
nitroda cw olabiliyormuş

yazılım problemleri var mı ne kadar oranda bir denk geliyor temiz formatla falan direkt çözülebiliyor mu

taichide fan sesi bastıracak kadar cw olabiliyormuş galiba
Fikir vermesi açısından yazıyorum;

ASRock'un Steel Legend modelini kullanıyorum.
-%15 Güç / -55mV düşürdüm sadece.
TDP değer 304W bu versiyonun.
304W halinde kullandığımda maksimum sıcaklık 62-63 derece oluyor. Hotspot 80-81'e çıkıyor. Üzerini görmedim. Kasa içerisi çok serin.
Undervoltlu halinde ise TDP 260W oluyor en fazla, sıcaklık 56-57 derece, Hotspot ise 72-75 dereceye kadar çıkıyor maksimum.

Son düzenleme:
Bir tane video vardı yeni çekilmiş 9070xt hakkında bulamadım bulursam atacağım o video beni soğuttu 9070xt den

Bir tane video vardı yeni çekilmiş 9070xt hakkında bulamadım bulursam atacağım o video beni soğuttu 9070xt den

1754656493347.webp

sanırım temiz kurulum yapmayıp son en güncel driverı yüklemekten kaynaklı bir sorunmuş

recommended olan güncellemeyi yaparsan bi sorun olacağını düşünmüyorum ve boşa atacak 15k param yok şu an

bu sorunlar WHQL değil en güncel sürümde oluyor en güncel sürümler test aşamasında olur genelde o yüzden problem olması normal WHQL kullanırsan bu sorunlarla karşılaşmıyorsun.

bu sorunlar WHQL değil en güncel sürümde oluyor en güncel sürümler test aşamasında olur genelde o yüzden problem olması normal WHQL kullanırsan bu sorunlarla karşılaşmıyorsun.
oh rahatladım

bir şey daha sorabilir miyim

1754656772380.webp

b850 tomahawk modelinin destekleme listesinde 9070 xt ekran kartı yok yine de çalışır değil mi pcie 5.0 slotu var çünkü

b850 gaming plusta var ama alt segment ve vram soğutmaları falan daha düşük seviye

1754656852458.webp

Alıntıyı görüntüle
b850 tomahawk modelinin destekleme listesinde 9070 xt ekran kartı yok yine de çalışır değil mi pcie 5.0 slotu var çünkü

b850 gaming plusta var ama alt segment ve vram soğutmaları falan daha düşük seviye

Alıntıyı görüntüle

Anakartların teknik olarak destekleyip desteklemediği GPU diye bir şey yok hocam.
PCIe slot türü yazar sadece bu da yeterli. 2k'ya alacağınız bir anakartta çalıştırır bugün bu kartları. x16 slotu olduğu sürece.

sanırım nitro + modelini mağazaya gidip batch numarasına bakıp yeniyse öyle alacağım

yeni üretim modellerin bobinini değiştirmişler cw çok çok daha nadir oluyormuş

12vphwr mi ne o kablodan da var psuda
msi mpg a850g

sanırım nitro + modelini mağazaya gidip batch numarasına bakıp yeniyse öyle alacağım

yeni üretim modellerin bobinini değiştirmişler cw çok çok daha nadir oluyormuş

12vphwr mi ne o kablodan da var psuda
msi mpg a850g

Hocam CW çok şans işi. İnşallah çıkmaz. Çıktığı zamanda boyutuna göre değişiyor.
Bazıları vızır vızır hiç susmuyor bazıları minik çaplı oluyor.
Ben ilk kez CW ile karşılaştığımda ekran kartı bozuluyor sanmıştım ahahakjskhk :D
Çok şükür başka bir üründe çıkmadı bir daha.

Hocam size birde naçishane tavsiyem eğer 2K oyun oynayacaksanız 7800X3D yerine 9700x alın.
Benim bugünkü aklım olsa 9800x3D yerine 9700X alır geçerdim.
2K Oyunda 9700x ile 9800x3D arasında fark yok. 7800x3D ile de olmayacak.
9700X darboğazda yapmayacak 9070 XT ile. 1080p düşük ayarda FPS oynanmayacaksa açıkçası cpu yatırımı bence çok doğru değil.
İhtiyaca göre almak gerekiyor.
Gerçi 7800x3D ile arada çok az fiyat farkı var ama şahsen daha az ısınması ve oyun dışı performansıyla da 9700x'i de düşünün derim.

Geri