La işlemcin yüzünden donuyor işlemcin! Donmanın sebebi işlemcinin yetersiz olması ekran kartının güçlü olması değil.
Bak, ormanda iki maymun arkadaş var. Bu maymun arkadaşlar birbirleriyle muz alışverişi yapıyorlar. Maymunlardan biri muz verirken, diğeri ona para karşılığı taş veriyor. Bir gün, muz almak isteyen maymun arkadaşına gidiyor ve diyor ki: “Bana 10 muz verir misin?” Maymun arkadaş diyor ki: “Tamam, ama sen de bana 10 taş vereceksin.” Muz almak isteyen maymun diyor ki: “Tamam ama bende o kadar taş yok, 5 tane var.” “Ama ben 10 muz istiyorum” diyor. Muz satan maymun da diyor ki: “Hayır, o kadar muz sana veremem, çünkü sende yeterince taş yok.” Muz almak isteyen maymun tam konuşacakken, muz satan maymun diyor ki: “A'be y*rr*m, hâlâ neyi anlamadın? İstediğin muz sayısı kadar taşın olmalı.” Ama ne oluyor biliyor musun? Muz almak isteyen maymun durumu hâlâ anlamıyor. GERÇEK BİR HİKAYEDEN ALINTIDIR!
Yukarıdaki hikayede gördüğün gibi taşlar işlemci gücünü muzlar ise ekran kartının gücünü temsil ediyor. Yani işlemcinin çizdiği kare sayısı kadar ekran kartı görüntü çizebiliyor. Yani sen ister 5090 pro plus tak ister 1050, işlemcinin çizdiği kare sayısı hep aynı olacak.
Her gün bir öncekine göre daha acayip konular açmayı başarıyorsun ya tebrik ederim. 1 haftadır sana laf anlatmaya çalışıyoruz dostum.