PS5 slim almak mantıklı mı?

Çatlı Reis

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,288
İmzadaki sisteme sahibim normalde oyunları bu sistem ile oynuyorum ve bana 1080p de yetiyor. Bu bir kaç ay içinde 4k'da oyunları deneyimlemek istiyorum bu yüzden ps5 almayı düşündüm. Tabii buna uygun bir de TV ve ya Monitör alacağım için bir hayli masraf edeceğim bu yüzden aklımda bazı sorular var.

PS5 slim her oyunda 4k 60fps ve ya 30fps performans veriyor mu yoksa 1080'ye de düştüğü oluyor mu?

PS5 ve TV almak yerine bütçemi PC upgrade etmeye vermem daha mı mantıklı olur?

4K Oyun oynamak gerçekten olağanüstü bir fark yaratıyor mu ve PS5 ile yeni oyunlarda bu farklı hissedebilecek miyim?

İmzadaki sisteme sahibim normalde oyunları bu sistem ile oynuyorum ve bana 1080p de yetiyor. Bu bir kaç ay içinde 4k'da oyunları deneyimlemek istiyorum bu yüzden ps5 almayı düşündüm. Tabii buna uygun bir de TV ve ya Monitör alacağım için bir hayli masraf edeceğim bu yüzden aklımda bazı sorular var.

PS5 slim her oyunda 4k 60fps ve ya 30fps performans veriyor mu yoksa 1080'ye de düştüğü oluyor mu?

PS5 ve TV almak yerine bütçemi PC upgrade etmeye vermem daha mı mantıklı olur?

4K Oyun oynamak gerçekten olağanüstü bir fark yaratıyor mu ve PS5 ile yeni oyunlarda bu farklı hissedebilecek miyim?

bana göre çözünürlükten ziyade panel o farkı yaratıyor. 2k oled bir monitör fazlasıyla yeterli olur.

bana göre çözünürlükten ziyade panel o farkı yaratıyor. 2k oled bir monitör fazlasıyla yeterli olur.
Normalde bende 2k düşündüm ama 2k ile 4k arasında çok fark var deniyor hocam. Samsung M7 TV'ler nasıldır mesela? Yeterli olur mu? Ya da siz ne önerirsiniz?

hocam sistem yükseltin.
İyi de hocam 4k oyun oynamak gibi şeylerden bahsediyorum. Sistem yükseltince elime ne geçebilir? En fazla 2k da oyun oynuyor olurum artık. Bir de sistem yükseltmek her anlamda daha pahalıya geliyor.

İyi de hocam 4k oyun oynamak gibi şeylerden bahsediyorum. Sistem yükseltince elime ne geçebilir? En fazla 2k da oyun oynuyor olurum artık. Bir de sistem yükseltmek her anlamda daha pahalıya geliyor.
hocam elinizdeki ekran kartını satın 5070 alın 4 k oynarsınız bide ram falan yükseltin kaliteli monitör alırsınız.

Normalde bende 2k düşündüm ama 2k ile 4k arasında çok fark var deniyor hocam. Samsung M7 TV'ler nasıldır mesela? Yeterli olur mu? Ya da siz ne önerirsiniz?
açıkcası 4k oled hiç kullanmadım 4k va panel ve 2k oled arasında çok fark var. 4k oled ile 2k oled arasındaki farkı kullanan birine sormak lazım.

hocam elinizdeki ekran kartını satın 5070 alın 4 k oynarsınız bide ram falan yükseltin kaliteli monitör alırsınız.
Bunlar için tahmini ne kadar masraf edeceğim? Elimdeki kartı 7-8K'ya satsam 5070 27-28k. 20k sadece ekran kartı için harcamış olacağım. 4k bir monitör alsam yine dünyanın parası. Ramler'i yükselteyim falan derken olması gerekenden çok daha fazla para harcamış olacağım hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

açıkcası 4k oled hiç kullanmadım 4k va panel ve 2k oled arasında çok fark var. 4k oled ile 2k oled arasındaki farkı kullanan birine sormak lazım.
4k oled ve 2k oled arasında 2k olanı mı önerirsiniz hocam? Ayrıca link atabilir misiniz önerdiğiniz monitör için?

Bunlar için tahmini ne kadar masraf edeceğim? Elimdeki kartı 7-8K'ya satsam 5070 27-28k. 20k sadece ekran kartı için harcamış olacağım. 4k bir monitör alsam yine dünyanın parası. Ramler'i yükselteyim falan derken olması gerekenden çok daha fazla para harcamış olacağım hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

4k oled ve 2k oled arasında 2k olanı mı önerirsiniz hocam? Ayrıca link atabilir misiniz önerdiğiniz monitör için?
4k oled tabi daha iyidir de 2k oled yeterli bir seviye olduğunu düşünüyorum. https://www.akakce.com/monitor/en-u...k-pivot-240-hz-oyuncu-u-fiyati,877845197.html

4k VA yazacaktım hocam pardon. Ayrıca bu attığınız ürün bütçemin çok üstünde. Ben 15k max çıkabilirim.
O halde direkt 4K monitör almanı önermem. Biraz daha bekleyip OLED panelli bir monitör alman daha mantıklı olur. Sistemini de yükseltmene gerek yok aslında, 1080p de 2K OLED monitör ile gayet iyi oynayabilirsin.

O halde direkt 4K monitör almanı önermem. Biraz daha bekleyip OLED panelli bir monitör alman daha mantıklı olur. Sistemini de yükseltmene gerek yok aslında, 1080p de 2K OLED monitör ile gayet iyi oynayabilirsin.
Almasına şimdi de alırım ama o kadar para vermek de istemiyorum açıkçası. Oled monitörler haddinden fazla pahalı. Direk 4k alsam ne olur ki?

16 senedir sürekli PC kullanırım ve hiç konsolum olmamıştı. 5-6 ay önce PS5 aldım lansman fiyatı uygun geldi bilkom garantili astro bot bundle satın aldım. Ve aylardır CS harici PC oturmuyorum ondada arkadaşlar arıyor telefonla CS gireceğiz gel diyorlar birde nette dolaşmak için açıyorum bilgisayarı. Bunca zamandır hikayeli oyun oynamayan ben 3 tane hikayeli oyun bitirdim. PC'de hep sıkılıyordum yarım bırakıyordum hikayeli oyunları ama tv olunca seviye başka oluyor daha rahat oluyorsun bir koltukta oturup iki büklüm oynamaktan daha konforlu, dualsensenin özellikleride etkili oluyor tabi. Ayrıca farkettiğim birsey oldu bu süre zarfında playstation çok akıcı mesela bende forza horizion 5 hem pc hem konsolda mevcut aynı şekilde fc 25'te öyle bu iki oyunu kıyaslarsam PC özelliklerim iyi olmasına rağmen monitörde TV'ye göre daha yüksek hz olmasına rağmen PC'de oyunlar akmıyor. FC 25 ve Forza sanki kasıyor gibi hissiyat veriyor bilgisayarda garip şekilde PS5'te daha akıcı hissediyorum. Fps düşmeleri olmuyor muhtemelen daha stabilize çıkıyor oyunlar PS'ye ve işletim sistemi farklılığı var. Bana soracak olursan elindeki PC zaten çoğu oyunu oynatır. FPS oyunlarında da rahat 300 fps üstü alırsın. PC yükseltmektense koltuğa ayaklarını uzatıp PS oyna derim. Alınca pişman olacağını düşünmüyorum. Şahsen ben almadan önce insanlar boşuna alma oynamazsın kenarda yatar diyordu. Ben hikayeli oyunlara sardım. God of war pcde başlamış yarım bırakmıştım konsolda 2 oyununu bitirdim mesela vs. astro botu bitirdim ve niceleri var konsola özel üretilen oyunlar falan. Sana kalmış bir olay. Bir artısıda şu evdeki herkesle oyun oynayabiliyorum canımız sıkılınca ufc gireriz nba oynarız falan annem falan bile oynuyor yani sen düşün.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,267
Üyeler
183,085
Son üye
alpk.
Geri