GermiyanWithPlan
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 918
Onu ne yazık ki söylemiyorum![]()
Onu ne yazık ki söylemiyorum![]()
Hocam tecrübenize göre degişir kaç yıllık biri için soruyorsunuz bir de 60-75K kaç yıllık tecrübe için söylenmiş ?Tam net olmadan bir sayı aralığı verebilir misiniz? Kariyer.net 60-75k arası olduğunu söylüyor size göre doğru mudur bu rakamlar?![]()
Yaptığınız işten memnun musunuz hocam zor mu eglenceli mi değiyor mu?Hocam tecrübenize göre degişir kaç yıllık biri için soruyorsunuz bir de 60-75K kaç yıllık tecrübe için söylenmiş ?
Yazılımcılığı sevdigim için seçmiştim para motivasyonum yoktu o yüzden işe gelirken mutlu geliyorum keyif alıyorum zor kısımları var ama her günüm öyle geçmiyor, elbette Türkiye şartları için iyi fırsatlar sunduğunu da inkar etmiyorum ortalama maaşlar yüksek hele iyi bir yazılımcıysanız rahat bir hayatınız olabilirYaptığınız işten memnun musunuz hocam zor mu eglenceli mi değiyor mu?
Üniversiteleri tek tek saymak zor, ancak ders programlarında teknik derslerin yoğun olduğu üniversiteleri tercih ederdim. YBS bölümleri genellikle iktisat veya yazılım ağırlıklı olmak üzere iki tipte oluyor. Yazılım ağırlıklı üniversiteler arasından hangisi daha iyiyse onu seçsin. Ve hayır yanlış yapmamışsınız mevcut alternatifler arasından bence YBS fena degilBenim bir arkadaşıma DGS ile bu bölüme geçmesini tavsiye ettim yanlış mı etmişim? Sence okunursa hangi üniversiteler bu alanda daha yetkin bir önerin var mı? Şurada okunursa daha rahat veya daha keyifli dediğin.
3. Sınıf ögrencisi olarak yazılım konusunda bazı temel şeyleri öğrenmeye başlamış olmanız gerekir. Mesela OOP, SQL, basit API projeleri gibi konulara hakim olmanız gerekir diye düşünüyorum. Eğer maaş konusunda yüksek hedefleriniz varsa, data engineer, data scientist ve game developer gibi alanlar çok kazandırıyor ama bu alanlarda iş imkanları biraz daha sınırlı. Eğer web developer olarak iyi bir seviyeye gelirseniz, maaş konusunda sıkıntı yaşamazsınız çünkü web developera her zaman ihtiyaç duyuluyor. Mobil developer da iyi bir seçenek fakat mobil için iş ilanları biraz daha az ve büyük firmalar dışında maaşlar düşük olmasa da müthiş olmuyor.Hocam ben şuan 3. Sınıf YBS öğrencisiyim ama yazılım konusunda pek bilgim yok hala. En çok para kazanılan alan hangisidir? Ve neleri öğrenmem gerekiyor bunun için ne kursuna gitmem lazım yardımcı olur musunuz?
Elbette mümkün hocam sadece bazı üniversiteler yazılım tarafına çok eğilmiyor ona dikkat ederseniz sizin için bir tık daha iyi olurMerhabalar hocam ybs okuyup yapay zeka machine learning alanında çalışmak mümkün mü?