TN paneller eskisi gibi değil. Asus ve BenQ üst seviye TN panellerde kaliteli panel kullanıyor. 380hz İPS paneller genelde renk açısından aman aman olmaz fakat 540hz BenQ XL2586X ve Asus PG248QP gibi modeller tepe seviye oldukları için renk gamutları, kontrast oranı vs LCD panele göre aşırı yüksek. Piyasadaki çoğu 1080p İPS monitörden iyi gözükür. En büyük sıkıntı görüş açıları berbat. Yeni çıkan 610hz modelde PG248QP'nin yerine gelecektir muhtemelen, yüksek ihtimalle iyi görüntü kalitesine sahiptir.
2k oled , ips ve Va panel kullandim . Benim için oled > va > ips oldu açıkçası. Samsung g65b öneririm herkese
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ya tn panel kötü değil ama diğerleri ile kıyaslar isen kötü. Tn panelde renkler , doygunluk vs daha kötü ama tepki süresi ile gecikme mükemmel. Oledler bile bu kadar iyi değil bu konuda. Detaylar daha az olduğu için diğerlerine göre , tn panelde daha iyi odaklaniyorsun. Mesela oled de fortnite oynarken vay canına diyorum , renkler çok iyi
şu an 380hz monitör kullanıyorum. İleride sanırım 610hz bir monitör çıkacak. Fiyatından bağımsız bir şekilde soruyorum. 380den 610hz e geçsem farkı hisseder miyim? sistemimimde minimum 600fps verdiğini varsayarsak? 610hz asus'un monitörü tn panel. Bende ki 380hz olan model ips panel. 610hz iyi güzel diyelim paneli çok mu kötü gözükür ips yanında?
Bu arada 500hz oled de alsan işini görür. Arada uçurum fark yok. Strobe ayarını kapattığın an oled hız olarak bariz üstün TN panele göre. Sürekli strobe açık şekilde kullanmak bence mantıklı değil. Strobe ayarı yüzünden göz ağrısı, mide bulantısı vs yaşayan kullanıcılar var. Bu arada bu maksimum yenileme hızındaki tepki süresi tablosu. Yenileme hızı düştükçe LCD paneller tepki süresi açısından oled panelin aksine kötüleşir. Oledler ise tepki süresini çoğu zaman korur.
Ülkemize yeni bir MiniLED monitör gelmiş, bu yüzden rehber hazırlamak istedim. Biraz uzun olabilir fakat buna değeceğini düşünüyorum.
Xiaomi G PRO 27İ
Panel bilgisi
BOE markasına ait ME270QHB-NM1-Z941 panelini kullanıyor. 8 coflu ve native 180Hz bir panel. Cof sayısı uzun ömürlülük açısından iyi. Oxide TFT yapıya sahip, çoğu panelde kullanılan A-si TFT panelden daha kaliteli. Bu bütçede A-si TFT kullanılmaması gerekirdi zaten. 8 bit + hi FRC ile 10 bit oluyor. Düz FRC'den daha etkili bir yöntem...
Xiaomi Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i Monitör P27QBA-RGPGL detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.