Yardım Lianli strimer kablolar hakkında bilgisi olan var mı?

Ha yani siz Psu'dan gelen 16 pinlik tekli ekran kartının orijinal kablosunu bu strimer kablonun içine sokup o şekilde ekran kartına soktunuz. Fakat strimerin soketi devre dışı kaldı. Sadece rgb olarak yanıyor ve kontrol ediyorsunuz. Ama kablo olarak ekran kartı soketine orijinal psu kablosunu taktınız. Doğru dimi her şey ? Kusura bakmayın ben yazışma ortamında her şeyi tam olarak anlayamıyorum. Eğer durum böyleyse o halde 16 pinlik strimer kabloyu alayim ben ve sizin yaptığınız gibi yapayim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

24 pin anakart kablosunu alıyorum o halde yani şunu : https://www.incehesap.com/lian-li-strimer-wireless-24p-g89-pw24-1w-t-00-fiyati-75938/

İşlemci (Cpu) için sizce almaya gerek var mı ? Fikrinizi merak ettim. Genelde bakıyorum da çoğu insan kullanmıyor sanırım. Çünkü işlemci kablosu pek görünen bir kablo değil.

Ekran kartına gelirsek , yeni dizeceğim sistemde atx 3.1 psu olacak ve ekran kartıma tek kablo ile bağlayacam. Şu 600 watt güç veren kabloyu kullancam yani. 4070 Tİ kullanıyorum şuan. Yeni sisteme bu ekran kartını taktığım zaman tek kabloyla psuya bağlayacağım için 16+12 olanı almam gerekiyor dimi ? 5090 da alsam zaten yine aynı şekilde tek kabloyla bağlayacam.
Bu arada o sorunuzada cevap verim bence Anakart için 24P almak yeterli cpu için çoğu kişi kullanmıyor genelde görünmüyor ama istersen alabilirsin ekran kartında 4070 Ti veya 5090 kullanacaksan ve tek kabloyla bağlayacaksan 16+12 G89.PW16-121W.00 almalısın hem kablo yeterli olur hem de RGB’yi kablosuz kontrol edebilirsin

Bu arada o sorunuzada cevap verim bence Anakart için 24P almak yeterli cpu için çoğu kişi kullanmıyor genelde görünmüyor ama istersen alabilirsin ekran kartında 4070 Ti veya 5090 kullanacaksan ve tek kabloyla bağlayacaksan 16+12 G89.PW16-121W.00 almalısın hem kablo yeterli olur hem de RGB’yi kablosuz kontrol edebilirsin
Çok teşekkür ederim. Her şeyi anladım da ekran kartı için olan 16+12 ve 16+8 olan kablolardaki bu rakamların anlamını çözemedim. 16+8 olan daha ucuz mesela. Farkı ney çözemedim.

Çok teşekkür ederim. Her şeyi anladım da ekran kartı için olan 16+12 ve 16+8 olan kablolardaki bu rakamların anlamını çözemedim. 16+8 olan daha ucuz mesela. Farkı ney çözemedim.
Bişi değil dostum şimdi 16+8 ve 16+12 kablodaki pin sayısını gösteriyor 16+8 orta güçte kartlar için yeterli yani 16+12 ise yüksek güçlü kartlar için gerekli ama 4070 Ti kullanıyorsan 16+8 yeter ama 5090 veya tek kabloyla yüksek güç çekeceksen 16+12 almalısın ayrıca her iki kablo da RGB’yi kablosuz kontrol etmene izin veriyor yani tercih senin

Bişi değil dostum şimdi 16+8 ve 16+12 kablodaki pin sayısını gösteriyor 16+8 orta güçte kartlar için yeterli yani 16+12 ise yüksek güçlü kartlar için gerekli ama 4070 Ti kullanıyorsan 16+8 yeter ama 5090 veya tek kabloyla yüksek güç çekeceksen 16+12 almalısın ayrıca her iki kablo da RGB’yi kablosuz kontrol etmene izin veriyor yani tercih senin
Evet dediğiniz gibi sanırım. Bir de şuan farkettim. O 2.rakam rgb led sayısını temsil ediyor galiba. 16+12 olanda 12 led var. diğerinde 8 led var. Tek tek saydım ikisini de. Yani RGB büyüklüğüyle alakalı gibi duruyor. Neyse 16+12 olanı alıyorum o halde , anakart olanı da alıyorum. Cpu olan için halen kararsızım. Dediğiniz gibi görünmüyor pek gerek yok aslında. Yine de bir düşüneyim

Evet dediğiniz gibi sanırım. Bir de şuan farkettim. O 2.rakam rgb led sayısını temsil ediyor galiba. 16+12 olanda 12 led var. diğerinde 8 led var. Tek tek saydım ikisini de. Yani RGB büyüklüğüyle alakalı gibi duruyor. Neyse 16+12 olanı alıyorum o halde , anakart olanı da alıyorum. Cpu olan için halen kararsızım. Dediğiniz gibi görünmüyor pek gerek yok aslında. Yine de bir düşüneyim
Evet doğru anlamışsın 16+12 olanın RGB şeritleri daha fazla o yüzden görünüm açısından daha dolu duruyor anakart için 24P alman yeterli CPU için gerçekten gözükmediği için şart değil ama istersen alabilirsin ileride estetik istersen takarsın ama bütçen sıkıntılıysa zorunlu değil

Evet doğru anlamışsın 16+12 olanın RGB şeritleri daha fazla o yüzden görünüm açısından daha dolu duruyor anakart için 24P alman yeterli CPU için gerçekten gözükmediği için şart değil ama istersen alabilirsin ileride estetik istersen takarsın ama bütçen sıkıntılıysa zorunlu değil
Çok teşekkür ederim hocam çok saolun her şey için.

şahsi fikrinizi merak ettim. Cpu için olanı almaya gerek var mı? Pek görünmüyor ya hani cpu kablosu, o açıdan merak ettim fikrinizi.
cpu için olan tamamen kasanıza bağlı. Kasanızda onu gösterecek kadar alan varsa alın, yoksa almayın.

cpu için olan tamamen kasanıza bağlı. Kasanızda onu gösterecek kadar alan varsa alın, yoksa almayın.
Kasa Lianli O11 dynamic evo rgb olacak. Bakınız şu videodaki adam bizzat benim yapacağım sistemi yapmış. Bu adam cpu için olanı kullanmayı tercih etmemiş.

Ekler

• 1.webp
    1.webp
    118.8 KB · Hit: 14
Ekran kartı için var. Şu an ana postu bulamam ama Strimer'ların kullandığı 16 pin kabloda voltaj dağıtımında sorun mevcut ve risk içeriyor. O yüzden ben Strimer'ın sadece RGB'sini kullandım ve ana PSU kablomu Strimer kablo ile gelen klipslerin arasına geçirdim. Görüntü olarak hiçbir şey bozulmadı, hem de uygulama üzerinden rahatlıkla kontrol edebiliyorum.
Buldum postu. Test eden PSU Cultist takipçilerinden biri. Merak eden olur diye attım.

Senin yapman gereken şöyle.

Kasan büyükse ve anakartın dahil her şeyi rahat görebilecek düzeyde ise yani örnek:
1755724904329.webp

CPU-GPU-Anakart hepsine Strimer al. Eğer büyük değilse ve işlemci soğutucu yüzünden vs. CPU kablosu önü kapanacak ise CPU olanı alma.

GPU olanda da kablosunu çıkarıp PSU ile gelen kabloyu arkasına klipsler aracılığı ile hizala. GPU'ya öyle tak.

Bu arada hatırlatma: Strimer Wireless GPU modelinde bu dediğim kendi PSU kablonu klipsle takma olayı yok. Onu engellemişler bildiğin şimdi baktım.

Buldum postu. Test eden PSU Cultist takipçilerinden biri. Merak eden olur diye attım.

Senin yapman gereken şöyle.

Kasan büyükse ve anakartın dahil her şeyi rahat görebilecek düzeyde ise yani örnek:
Alıntıyı görüntüle

CPU-GPU-Anakart hepsine Strimer al. Eğer büyük değilse ve işlemci soğutucu yüzünden vs. CPU kablosu önü kapanacak ise CPU olanı alma.

GPU olanda da kablosunu çıkarıp PSU ile gelen kabloyu arkasına klipsler aracılığı ile hizala. GPU'ya öyle tak.

Bu arada hatırlatma: Strimer Wireless GPU modelinde bu dediğim kendi PSU kablonu klipsle takma olayı yok. Onu engellemişler bildiğin şimdi baktım.
Attığınız bağlantıyı inceledim. Sayfanın içinde sağ tık yapıp türkçeye çevir şeklinde yapınca yarım yamalak şekilde anlamaya çalıştım ve anladığım kadarıyla oda sıcaklığında uzun saatler kullanıldığında oluşan sıcaklık sebebiyle erime riski var gibi.

Bu arada en son yazdığınız hatırlatmayı görünce tadım kaçtı. Ben şimdi bunu alırsam bu makaledeki gibi içini açıp orijinal kabloyu sokuşturamıyor muyum emin misiniz ? O halde vazgeçeyim sadece anakart olanı alayim. Böyle de yarım yamalak olacak. Anakartınki rgb , ekran kartınınki normal falan. En iyisi direkt olarak hiç bulaşmasam mı bilemedim.

Bu arada en son yazdığınız hatırlatmayı görünce tadım kaçtı. Ben şimdi bunu alırsam bu makaledeki gibi içini açıp orijinal kabloyu yapamıyor muyum emin misiniz ? O halde vazgeçeyim sadece anakart olanı alayim. Böyle de yarım yamalak olacak. Anakartınki rgb , ekran kartınınki normal falan. En iyisi direkt olarak hiç bulaşmasam mı bilemedim.
İlle de istiyorsanız alın da 5090 gibi hayalleriniz varsa ileride, sıkıntı yaratma olasılığı var. (5090'da her uzatma kablosu riskli ama onu hatırlatayım)

350w herhalde ideal watt değeri dedikleri oran bu pinlere güç dağılımı için. Voltaj onda atsa da sorun olmaz gibi. Ayrıca bu yeni kabloyu incelediğimde daha kalın bir kablo yapısı kullanmışlar ve kabloyu daha genişe yaymışlar, bu da sanki sorunu çözmeye çalışmışlar gibime geliyor.

Denemeden bilemezsiniz hocam :kekw:

İlle de istiyorsanız alın da 5090 gibi hayalleriniz varsa ileride, sıkıntı yaratma olasılığı var. (5090'da her uzatma kablosu riskli ama onu hatırlatayım)

350w herhalde ideal watt değeri dedikleri oran bu pinlere güç dağılımı için. Voltaj onda atsa da sorun olmaz gibi. Ayrıca bu yeni kabloyu incelediğimde daha kalın bir kablo yapısı kullanmışlar ve kabloyu daha genişe yaymışlar, bu da sanki sorunu çözmeye çalışmışlar gibime geliyor.

Denemeden bilemezsiniz hocam :kekw:
Denemeden bilemezsiniz lafını da ne güzel dediniz hocam :D 5090 ekran kartı aldıktan sonra bu kabloyu takarsam ve olur da cayır cayır yanarsa (Ki kesin yanar bende şans yok.) , sanırım hemen akabinde de benzin döküp kendimi yakarım. Böyle bir acıyı yüreğim kaldırmaz benim :D

Bu arada takılamamasın sebebi ve kablo değişikliklerinin fotosunu atayım.

Ekran görüntüsü 2025-08-21 004812.webp

Bu eski 12VHPWR kablosu Strimer Plus V2 ile gelen. Bunun riskli olma sebebi voltajı taşımaya çok zayıf bir kablo düzeni ve kalınlığı mevcut. Hepsi bir de dip dibe olduğundan ısıyı birbirlerine de aktarmaları mümkün ve bu üst pin kablosunun inceliğini ve ne kadar bükülmeye hassas olduğu da belli oluyor. Bunun RGB şeridini kablodan sorunsuz ayırıyorsunuz. Bağımsız iki ürün gibi düşünün.

Ekran görüntüsü 2025-08-21 004857.webp

Buysa zorunlu bir kablo bağlantısı mevcut çünkü artık "wireless" olduğu için arkada ekstra kablo olmamasını sağladıklarından kontrolcüyü direkt kabloya entegre etmişler, buna da PSU üzerinden direkt güç veriyorlar. O yüzden ayrılamıyor ama kablonun kalitesinde değişikliğe bakın. Aralarında dağlar kada fark var. Her bir pin ayrılmış, üstteki 4 pinin kablosu bile önceki modelden daha kalın olmuş. Belli ki sorun yaşayanlara çözüm bulmaya çalışmışlar.

Bence beni dediğime çok takılmayın, 5090 gibi pinlere deli gibi yük bindiren bir ekran kartı alma gibi bir durumunuz yok ise, tüm seti alabilirsiniz.

Geri