Yardım 9800x3d sıcaklık değerleri kaç olmalı maximum?

Kapattım ya izleyemem ne olduğu belli değil. Boş verin o değerler stabil değil, sorun vardır sadece.

Hiçbir sorun yok hocam güvenli değerler bunlar.
-30'da siyah ekran alırsan bekle PC kendini resetleyecek onarmaya sokucak zaten.
-30'u -20 ile tekrar denersin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

30 bin çıkamaz. 24bin küsür çıkması ideal.
Benim -30 boost kapalı. 5.2Ghz'de yani 80-85w çekiyor multi skorum 23600 civarlarında bir şeydi.
Sen ağır throttling yediğin için o skor geldi canını sıkma.

Deepcool AK620 ile 46.5 derecedeyiz abisi :kekw:
Hava soğutma yetmez falan filan diyen arkadaşlara ithafen...

Alıntıyı görüntüle
hocam -30 verdim pbo 200 mhz de verdim cinebench deneyeyimmi her hangi bi donma yok windowsta ama oyunlarda ne olur bilmiyorum

hocam -30 verdim pbo 200 mhz de verdim cinebench deneyeyimmi her hangi bi donma yok windowsta ama oyunlarda ne olur bilmiyorum
Dene bakalım 2-3dk sonraki sıcaklık, W değerlerine bakalım.
80-85'i geçmez şimdi voltaj.

Kapattım ya izleyemem ne olduğu belli değil. Boş verin o değerler stabil değil, sorun vardır sadece.

-30'da siyah ekran alırsan bekle PC kendini resetleyecek onarmaya sokucak zaten.

Benim -30 boost kapalı. 5.2Ghz'de yani 80-85w çekiyor multi skorum 23600 civarlarında bir şeydi.

Hava soğutma yetmez falan filan...

Alıntıyı görüntüle

Hava soğutma duruma göre tercih edilmeli. İyi ve kendini kanıtlamış aiolar her zaman hava soğutmadan daha iyi performans gösterirler. Hava mı daha iyidir sıvı mı dersen sıvı daha iyidir. Matematik ve fizik. Maliyet ve kullanım ömrü burada devreye girer. İhtiyaca göre tercih edilmeleri gerekir. Sen şimdi -30 under +200 mhz oc verdin hava ve soğutucu yakın performansı verir. Ancak sen scalerı açıp işin içine voltaj soktuğunda işte sıvı soğutma sihri burada başlar am5 9000 serisi voltaj konusunda çok hassastır ve hızlı tepki verir, 9800x3d de scaleri açtığında yada manuel volt girdiğinde verim istiyorsan aio dan başka alternatifin yok, hava soğutma ile dalgalanma yaşaman kaçınılmaz, daha yüksek değerlere çıkabilmen için daha hızlı ve yüksek soğutma potansiyeli ister işlemci bunu hava soğutma ile yapamazsın, ihtiyaç ve isteklere göre tercih edilmeli. Temperli cam kasa kullanıyorsanız aio tavsiye ederim. Stok kullanacaksanız duruma göre hava tercih edilebilir. Annenize babanıza sistem toplatıyorsanız parayı kendiniz vermiyorsanız uzun ömürlülük açısından hava tercih edilebilir. Sağlam bir aio alırsanız normal kullanım saati ile 5 sene sorunsuz kullanırsınız.(Teknoloji şans işi.) 10 sene önce aldığım hava soğutmam hala kutusunda duruyor.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-08-27 224400.webp
    Ekran görüntüsü 2025-08-27 224400.webp
    151.6 KB · Hit: 34
  • Ekran görüntüsü 2025-08-27 225243.webp
    Ekran görüntüsü 2025-08-27 225243.webp
    167.7 KB · Hit: 34

Hava soğutma yetmez falan filan diyen arkadaşlara ithafen...

Alıntıyı görüntüle
Occt extreme yapsana merak ettim.

Hocam rica etsem son güncel ssd konuma fikrinizi belirtebilir misiniz.
Anlamadım güncel ssd konuma nedir hocam?

22838 çıktı skor
Bakın voltajları kıstığınız halde aldığınız skor yükseldi.
Soğutucuya göre normal bu sonuçlar. Oda ve kasa sıcaklığına göre 3-4 derece halen sıcak sayılır ama makul seviyede en azından artık.
Oyunlarda 65-70 arası gayet stabil çalışır artık.

Anlamadım güncel ssd konuma nedir hocam?

Bakın voltajları kıstığınız halde aldığınız skor yükseldi.
Soğutucuya göre normal bu sonuçlar. Oda ve kasa sıcaklığına göre 3-4 derece halen sıcak sayılır ama makul seviyede en azından artık.
Oyunlarda 65-70 arası gayet stabil çalışır artık.
hocam bi konu açtım ssd alacağım da fikrinizi istedim

@fcieaksit dostum sen bu adamı dinle pişman olmazsın ne sorun varsa çözülür
Montajda problem yok gibi. R23 test açıp hwinfo ile ısıların ve voltaj değerlerinin resmini paylaşırsan normal mi değil mi söyleyebilirim.

ESKİ KONU: Merhaba "". Bu konu artık güncel olmayabilir.
Geri