İndirim konusu varken sorayım; 8k destekli kablosuz mouse var. Dongle ın kablosunun bir ucu type c, type c ucu dongle a takılıdiğer ucu usb A. Anakartta type C girişi var, "Type C To Type C" bir kablo alsam anakarta o şekilde bağlasam sorun olur mu? Sorun olmazsa, performansta pozitif bir fark gerçekleşir mi?
İndirim konusu varken sorayım; 8k destekli kablosuz mouse var. Dongle ın kablosunun bir ucu type c, type c ucu dongle a takılıdiğer ucu usb A. Anakartta type C girişi var, "Type C To Type C" bir kablo alsam anakarta o şekilde bağlasam sorun olur mu? Sorun olmazsa, performansta pozitif bir fark gerçekleşir mi?
Hocam anakartının USB versiyonuna göre destekli bir kablo alırsan Type-C üzerinden kayıpsız daha verimli çalışabilir hocam ama gözle görülür bir fark yaşar mısın ona bir şey diyemem.
Hocam anakartının USB versiyonuna göre destekli bir kablo alırsan Type-C üzerinden kayıpsız daha verimli çalışabilir hocam ama gözle görülür bir fark yaşar mısın ona bir şey diyemem.
Yok hocam dairenizde oluyor ont cihazı. Kişiseldir o. Daireniz dışında olacağını hele zemin katta olacağını hiç zannetmiyorum. Routerınızın bulunduğu yeri bir kontrol edin. Orada router ın wan portuna gelen kablonun bağlı olduğu ufak bir cihaz daha olmalı fiber kablonun bağlandığı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Olay Cat8 olup olmaması değil ki hocam. Paylaştığım kabloların hele Ugreen tarafındakilerin hepsi UTP yani korumasız kablo.
Veggieg in paylaştığım Cat8 kabloları STP korumalı. Kabloların üstünde alüminyum folyo gibi düşün bir zırh katman var. Elektriksel sinyallerden parazitlerden dış koşullardan vs. sinyalin etkilenmesini önlüyor. Cat6 vs. de FTP ya da STP kablo bakmaya kalktığında Cat8 in parasına gelmiş ya da geçmiş oluyor. Hali hazırda aynı paraya Cat8 almak varken gidip Cat6 ya o parayı vermek mantıksız yani.
Bu tip konuları artık direkt chatgptye sormaya başladım, ev içinde 3-5 metrelik kablolarda stp gerekli midir bir soru işareti. He bu arada fiyat iyi olduğu için meraktan ben de bi 3m cat8 aldım ama dediğim gibi hiç gerekli olduğunu düşünmüyorum.
Thought for 22s
Kısa cevap: Çoğu ev/ofis kurulumunda UTP ile STP arasında hız/denge açısından “gözle görülür” bir fark yok. Performansı asıl belirleyen kablo kategorisi (Cat5e/6/6a/7/8), hat uzunluğu ve montaj kalitesi.
UTP (ekransız): Daha ucuz, esnek, kolay sonlandırılır. Elektriksel gürültünün düşük olduğu ortamlarda yeterli.
STP/FTP (ekranlı): EMI/RFI gürültüsüne karşı daha dayanıklı, yoğun parazitli alanlarda bağlantıyı daha stabil tutar. Doğru topraklama ve ekranlı konnektör/patch panel zorunlu.
Ev/standart ofis:Cat6a U/UTP (geleceğe dönük, 10G @ 100 m).
Parazitli ortam/uzman kurulum:Cat6a F/UTP ya da S/FTP, doğru topraklama ile.
Özetle: “Performans farkı çok mu?” → Hayır, çoğu senaryoda değil. STP, hızdan ziyade gürültü bağışıklığı ve stabilite kazandırır; şart değilse UTP yeterli ve pratiktir.
Arkadaşlar, Samsung'un orijinal şarj kablosunu kullanıyordum ailedeki herkesin kullanmasıyla yırtıldı dolayısıyla orijinal bir marka sizin önerdiğiniz indirimde olan bir kablo var mı
Arkadaşlar, Samsung'un orijinal şarj kablosunu kullanıyordum ailedeki herkesin kullanmasıyla yırtıldı dolayısıyla orijinal bir marka sizin önerdiğiniz indirimde olan bir kablo var mı
Hocam Cat8 olan tamamen gereksiz ev kullanımı için. Cat6 bile yeterli normalde gigabit fiber için.
Cat8 almana gerek yok, bana sorarsan niye aldın diye ben tek kablo üzerinden çok fazla cihaza internet veriyorum evimde, denemek için aldım cat8 i.