Yardım Sizce bilgisayar performansımı nasıl arttırmalıyım❓ GPU vs Monitör ⚔️

baya önemli 4 gb lik rx5080 ile 8gb lik arasında işin içine vram girince biri 100 fps veriyorsa biri 25 verir oyun 7 gb vram istiyorsa
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

(örnek olarak)
O zaman 5080s veya 9080xt beklemek daha mantıklı olmaz mı ?

olur tabii ki sonuçta güçlüler :D aciliyet varsa 2. el 4090 da baya iş görür 24gb vram ile
Sorun şu taksitle almayı planlıyorum ve 4090'lar 75K+ olduğundan sahibinden üzerinden taksitle alamadığım için 4090 alamıyorum yoksa 4090 alma planım vardı belki 5080s çıkana kadar para birikirse belki 4090 alırım peşin fiyata :peeposad:

Sorun şu taksitle almayı planlıyorum ve 4090'lar 75K+ olduğundan sahibinden üzerinden taksitle alamadığım için 4090 alamıyorum yoksa 4090 alma planım vardı belki 5080s çıkana kadar para birikirse belki 4090 alırım peşin fiyata :peeposad:
bi kart için bütçeyi zorlamaya gerek yok sana hangisi daha mantıklıysa onu yapman iyi olur sonuçta devir sıkıntılı bekliyim dersen +20k bile gelebilir beklemezsende şimdi zora girersin gerçekten seçim zor :/

bi kart için bütçeyi zorlamaya gerek yok sana hangisi daha mantıklıysa onu yapman iyi olur sonuçta devir sıkıntılı bekliyim dersen +20k bile gelebilir beklemezsende şimdi zora girersin gerçekten seçim zor :/
Zaten çok zora girersem en kötü Steam Deck OLED'i satma planım var ama bakalım duruma göre

steam deck ler nasıl benimde aklımda varda alırsam laptop alamayacağım steam deck alıp ayrieten harici 3080ti düşünüyorum
Açıkcası çok güzel cihaz ben laptop niyetine aldım. Hem oyun oynuyorum hem de laptop gibi kullanabiliyorum, baya kompakt. Güç olaraksa GTX 1650 gücünde diyebilirim. Güncel oyunları FG yardımı ile oynatabiliyor.

2025 bitmeden tahmini.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yeni nesil oyunlarda yetmiyor gerçekten ama suç yapımcılarda optimize özürlüsü oyunlar (4k için)
Aşağıdaki video da Indiana Jones and Great Circle oynarken oyun takılmaya başlıyor path tracing açıkken ondan endişeliyim.

Açıkcası çok güzel cihaz ben laptop niyetine aldım. Hem oyun oynuyorum hem de laptop gibi kullanabiliyorum, baya kompakt. Güç olaraksa GTX 1650 gücünde diyebilirim. Güncel oyunları FG yardımı ile oynatabiliyor.
1650 sıkıntıymış hocam :/ o benim eski kartım onun gücündeyse kesmez beni

Geri