Sistem Parça önerileri Detaylı Bilgi Ve yardım

Öncelikler Herkese İyi geceler dilerim Eşime sistem Toplamaya başladık ve yavaş yavaş parçaları satın alıyoruz ilk başta ekran kartı aldık Elimizde olan sistem parçalarından başlamak isterim
Ekran kartı olarak
33 bin tl ye 1.5 hafta önce bu ekran kartını aldık
Psu olarak Forumdan Psular hakkında bilgi birikimi olan bir arkadaş yardımcı oldu ve
bunu almaya karar verdik

m2 ssd olarak elimizde 1 adet 1tb bir ssd var onuda buraya ekleyeceğim ama ekstra olarak 2 tb bir ssd daha alma niyetindeyiz

monitör olarak msı monitörü var onuda paylaşacağım ama fiyatı bu değil kesinlikle max 9 k ya aldım

Bunlar elimizde olanlar ve alacak olduklarımız
2. bir monitör eşim için 24 lük bir monitör bakıyoruz kendim için ise 27 lik bir mönitör arayışındayız
şuan Eksiklerimize Gelcek olursak :
Anakart
İşlemci AMD : Tercihen 7800x3d ve üzeri olması genel ağırlık oyun fakat ufak çaplı render alma da olucak
Ram : 16x2 olucak şekilde min 6000 mhz ve CL30 Olması Tercihen
2. M2ssd : 2Tb okuma yazması üzmeyecek uzun vade götürcek olması
soğutma : sıvı soğutma düşünüyoruz 360 lık vs bu konuda çok fazla bilgi kirliliği gördük o yüzden doğru ve sistemle senkronize çalışıcak bir soğutma ihtiyacı var
ve son olarak toparladığımız tüm parçalara uyumlu olucak bir Kasa arayışındayız kasayı en sonra bırakma sebebim hepsine uyumlu olsun isteğimizden kasada bizim için öncemli olan bayan kullanıcak ona göre kaba bir kasa olmasın hava akışı sorunlu olmasın yeterli olacaktır

NOT: Zaten cevap verilmiş gözüyle bakmaz iseniz seviniriz sizde fikrinizi önerdiğiniz parçayı paylaşın lütfen
Kasa olarak 207 rw alabilirsin gayet şık duruyor

Enermax 1200 veya 1350W olanı alın kafanız rahat olun gayet taş gibi güç kaynağı

M2 olarak ise kioxia pro alabilirsin hem ucuz hem kullanışlı eğer bulamazsan msi m480 spatium da iyidir

7800x3d alacaksan b650 felan alma anakarta biraz para göm gerekirse iyi birşeyler al am5 bittiğinde am6 geldiğinde sadece işlemci alıp sistemi güncel tutarsın am5 son nesil işlemci alıp b850 Asus rog veya x870 aorus al

gigabyte aorus 4x6400mhz çalıştırabilen tek anakart diğer anakartlar 3600mhz e düşürüyor veya siyah ekran veriyor gigabyte anakart almanı öneririm

Ram olarak şuan klevv 6000 MHz cl 30 kullanıyorum gayet şık duruyor hem hynix in kendi markası güvenilir

Sıvı soğutma için bir öneri yapmıyacağım sizin atacağınız modeller olursa onları yorumlarım ama
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Enermax 1200 veya 1350W olanı alın kafanız rahat olun gayet taş gibi güç kaynağı

M2 olarak ise kioxia pro alabilirsin hem ucuz hem kullanışlı eğer bulamazsan msi m480 spatium da iyidir

7800x3d alacaksan b650 felan alma anakarta biraz para göm gerekirse iyi birşeyler al am5 bittiğinde am6 geldiğinde sadece işlemci alıp sistemi güncel tutarsın am5 son nesil işlemci alıp b850 Asus rog veya x870 aorus al

gigabyte aorus 4x6400mhz çalıştırabilen tek anakart diğer anakartlar 3600mhz e düşürüyor veya siyah ekran veriyor gigabyte anakart almanı öneririm

Ram olarak şuan klevv 6000 MHz cl 30 kullanıyorum gayet şık duruyor hem hynix in kendi markası güvenilir

Sıvı soğutma için bir öneri yapmıyacağım sizin atacağınız modeller olursa onları yorumlarım ama
@jombo sistemi dizdim 😜

Ekler

• image.webp
    image.webp
    1.1 MB · Hit: 15

@jombo sistemi dizdim 😜
1757274038179.webp
hayırlı olsun.

C1000 daha iyi bir model.
aynı paraya 1600w geliyor kanka nesi daha iyi en f/p ve kaliteli ps enermax

Sadece watt değerine mi bakıyorsun? Önemli olan watt değeri değil. Neredeyse C1000 her konuda önde.

Son düzenleme:
Sadece watt değerine mi bakıyorsun? Önemli olan watt değeri değil. C1000 her konuda önde.
ne konuda daha iyi olduğunu söylesene ben bunun niye daha iyi olduğunu hangi segmentte olduğunu potansiyelini ve nelere sahip olduğunu biliyorum ve söylüyorum ezbere konuşma biliyorsan anlat bilmiyorsan bilgi kirliliği yapma

ne konuda daha iyi olduğunu söylesene ben bunun niye daha iyi olduğunu hangi segmentte olduğunu potansiyelini ve nelere sahip olduğunu biliyorum ve söylüyorum ezbere konuşma biliyorsan anlat bilmiyorsan bilgi kirliliği yapma
Söyle o zaman?

ENERMAX:

Regulasyon:
1757428223248.webp

Transient response performansı:

1757428355151.webp

Testten geçemiyor.

Ripple değerleri:

1757428070629.webp

Hold_UP ve Power_OK:

1757428386790.webp

Aynı.

NZXT C1000:

Regulasyon:
1757428173598.webp

1757428196123.webp

1757428205395.webp

Transient response performansı:

1757428286527.webp

Gördüğün gibi NZXT C1000 testten geçiyor.

Ripple değerleri:

1757428261623.webp

Ripple değerleri olduça düşük.

Hold_UP ve Power_OK:
1757428422536.webp

1757428437010.webp

NZXT Ripple değerlerinde ve transient response performansında daha iyi. Özellikle transient performansı yeni nesil sistemler için önemli. Ayrıca Enermax biraz daha sert bir fan eğrisine sahip daha sesli.

NZXT:

1757428528404.webp

Enermax:
1757428576860.webp

Aynı Watt değerlerinde NZXT daha sessiz.

Sadece watt değerine mi bakıyorsun? Önemli olan watt değeri değil. C1000 her konuda önde.
- 135mm Fluid Dynamic Bearing Fan
- Sessiz
- Nippon Chemicon, Rubycon Kapasitör
attığın model bu platform cwt ye ait başka bir olayı yok

ENERMAX 1200W DFX:

- Full japon kapasitörler. (Rubycon, Nippon Chemi-Con, Nichicon)

- 6 kutup motorlu ve çift rulmanlı 120mm enermax marka fan.

- Yük testlerinde, segment ortalamasında ve oldukça başarılı sonuçlar veriyor.

- %20 yüke kadar fan açmıyor (bu özellik kapatılamıyor) ama tam yüke yaklaştıkça sesli hale geliyor. (Fan profili agresif ayarlanmış)

- İçeride toz birikmesini önlemek için ilk açılışta bir süre fanını ters yönde çalıştırıp sonra normale dönüyor. (Dust-Free Rotation)

- Kapasiteye göre oldukça kompakt yapıda.

- Enermax D.F serisinin eski modellerinde CWT ile çalışırken, ATX 3.0 destekli yeni D.F serisinde SANR ile çalışıyor. Üst segment ürünlerde çok fazla görülmeyen çinli bir üretici olsa da, platform incelemelerde ortalamanın çok üzerinde sonuçlar veriyor. Yeni bir platform olduğu için daha detaylı incelemeler sonrasında puanı yükselme ihtimali var

ENERMAX 1600W DFX:

- 6 kutup motorlu ve çift rulmanlı 140mm enermax marka fan.

- %20 yüke kadar fan açmıyor (bu özellik kapatılamıyor) ama tam yüke yaklaştıkça sesli hale geliyor. (Fan profili agresif ayarlanmış)

- İçeride toz birikmesini önlemek için ilk açılışta bir süre fanını ters yönde çalıştırıp sonra normale dönüyor. (Dust-Free Rotation)

- 1350 ve 1650w modellerde çift 12VHPWR çıkışı

- Enermax D.F serisinin eski modellerinde CWT ile çalışırken, ATX 3.0 destekli yeni D.F serisinde SANR ile çalışıyor. Üst segment ürünlerde çok fazla görülmeyen çinli bir üretici olsa da, platform incelemelerde ortalamanın çok üzerinde sonuçlar veriyor. Yeni bir platform olduğu için daha detaylı incelemeler sonrasında puanı yükselme ihtimali var.

aradaki 3 k farka değecek tek olumlu noktası yok üzerine enermax a segmenti c1000 de öyle a segmenti enermaxta dust off özelliğide var

sanr çinli bir şirket olabilir öncesinde enermax cwt ile çalışırkende a segmentti atx için sanr ile anlaştılar puanlar sıfırlandı 3k a değecek bir fark varsa söyle bilelim :D

- 135mm Fluid Dynamic Bearing Fan
- Sessiz
- Nippon Chemicon, Rubycon Kapasitör
attığın model bu platform cwt ye ait başka bir olayı yok

ENERMAX 1200W DFX:

- 6 kutup motorlu ve çift rulmanlı 120mm enermax marka fan.

- Enermax D.F serisinin eski modellerinde CWT ile çalışırken, ATX 3.0 destekli yeni D.F serisinde SANR ile çalışıyor. Üst segment ürünlerde çok fazla görülmeyen çinli bir üretici olsa da, platform incelemelerde ortalamanın çok üzerinde sonuçlar veriyor. Yeni bir platform olduğu için daha detaylı incelemeler sonrasında puanı yükselme ihtimali var

ENERMAX 1600W DFX:

- 6 kutup motorlu ve çift rulmanlı 140mm enermax marka fan.

- 1350 ve 1650w modellerde çift 12VHPWR çıkışı

- Enermax D.F serisinin eski modellerinde CWT ile çalışırken, ATX 3.0 destekli yeni D.F serisinde SANR ile çalışıyor. Üst segment ürünlerde çok fazla görülmeyen çinli bir üretici olsa da, platform incelemelerde ortalamanın çok üzerinde sonuçlar veriyor. Yeni bir platform olduğu için daha detaylı incelemeler sonrasında puanı yükselme ihtimali var.

aradaki 3 k farka değecek tek olumlu noktası yok üzerine enermax a segmenti c1000 de öyle a segmenti enermaxta dust off özelliğide var

sanr çinli bir şirket olabilir öncesinde enermax cwt ile çalışırkende a segmentti atx için sanr ile anlaştılar puanlar sıfırlandı 3k a değecek bir fark varsa söyle bilelim :D
GPT'ye mi yazdırdınız bunları? Enermax'a kötü demiyorum zaten. Sadece NZXT çoğu konuda önde.

Son düzenleme:
GPT'ye mi yazdırdınız bunları?
ADJKLŞASJKLŞDAJKSDJLŞKASDJLKASJKLŞDASJKDJLKA
sen ne bildiğini anlatsana bana kardeşim burada hahaha atıyorsun a neye göre daha iyiymiş işim gücüm yok yapay zeka kullanacağım bir çok kişiye psu aldırdım biliyoruz ne aldırmamız gerektiğini

GPT'ye mi yazdırdınız bunları?

al bakarsın kaynaklar bunlar :D

sen ne bildiğini anlatsana bana kardeşim burada hahaha atıyorsun a neye göre daha iyiymiş işim gücüm yok yapay zeka kullanacağım bir çok kişiye psu aldırdım biliyoruz ne aldırmamız gerektiğini
Yazdım zaten. Bakabilirsin. NZXT C1000 kendi segmentinde 1 numara. Enermax'a kötü demiyorum zaten. Oda alınabilir.

al bakarsın kaynaklar bunlar :D
Gerçekten oradan mı kaynak aldınız? Kendi sitesinden kaynak alanı ilk defa görüyorum. Kaynak alınacak en son yer kendi siteleri zaten. Orada ballandıra ballandıra anlatıyorlar her şeyi. Bağımsız kaynaklardan almanız gerekli.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,150,748
Üyeler
183,013
Son üye
hank15
Geri