Cryptology
80+
- Reaksiyon skoru
- 203
- Konu Sahibi Konu Sahibi
O sıcaklığa ulaşmadan çoğu ram hata verir.Aga bunlar 80 dereceye kadar sıkıntı olmaz diyorlardı.
O sıcaklığa ulaşmadan çoğu ram hata verir.Aga bunlar 80 dereceye kadar sıkıntı olmaz diyorlardı.
60 derece olursa bir şey olur mu peki?hata verir.
DDR5 genellikle 55-60 üstünde kararsızlaşmaya başlar. Bazi kitler 55-60 da stabil kalmayı başarırken bazıları 55 derece de bile hata vermeye başlar. Çoğunluğu hata verir, Ddr5 de stabil olmayan sıcaklıklar 55 dereceden başlar. 1.5/2 saat sonra ya da önce çökmeler başlar. REFI / yenileme en çok ısıyı arttıran ayardır. REFI 50k ve altına çekildiğinde termal dengesizlik ortadan kalkar. Bu dediklerim sıkı timinglerle oc ramler için geçerli. Evet üretici 85 dereceye kadar sıkıntı yok çalışabilir diyor ancak stabil kalmayı başaramıyor. Expo/xmp profili ile kıyaslamamak gerekiyor.60 derece olursa bir şey olur mu peki?
Sıcaklıkları takip ettin mi başkan?@Cryptology hocam 2 saat prime95 all test 2 saat aida64 stress test y cruncher vt3 ve tm5 testlerini hatasız tamamladı şuan için stabiliz diyebilirmiyiz ? expo değerler ile sizin timingler arasında aida64 latency 70'lerden 59-60'lara düştü oyunlarda herhangi bir anlık donma mavi ekran vb hata almadım
14 cm noctua fan üflüyordu ramlere 45 dereceyi geçmedi 4-5 saat boyuncaSıcaklıkları takip ettin mi başkan?
Stabil varsayabilirsin, ara ara memtest5 bırakıp bakmanı tavsiye ederim dışarı çıktığında vs boşluklarinda.@Cryptology hocam 2 saat prime95 all test 2 saat aida64 stress test y cruncher vt3 ve tm5 testlerini hatasız tamamladı şuan için stabiliz diyebilirmiyiz ? expo değerler ile sizin timingler arasında aida64 latency 70'lerden 59-60'lara düştü oyunlarda herhangi bir anlık donma mavi ekran vb hata almadım
Size nasıl ulaşabiliriz bir kaç sorum olacakta dmniz kapalı sanırımStabil varsayabilirsin, ara ara memtest5 bırakıp bakmanı tavsiye ederim dışarı çıktığında vs boşluklarinda.
bu konu üzerinden ramlerle ilgili sorunuzu sorabilirsinizSize nasıl ulaşabiliriz bir kaç sorum olacakta dmniz kapalı sanırım
bu sistemi aldım pazartesi gelecek, ne önerirsiniz yapmam gereken bir şey varmı? gram anlamıyorum 0 bilgim varbu konu üzerinden ramlerle ilgili sorunuzu sorabilirsiniz
Güzel beğendim. Kendi görüşüm olarak yorum yapacağım, ekran ve ekran kartı seçimi güzel olmuş, işlemciyi bütçe varsa 9800x3D seçerdim. Bu bütçelere çıktıysam, kasayı başka bir model seçer, psu yu da +1000w/1200w enermax ya da raijintek olarak revize ederdim ki ileride değiştirmek zorunda kalmayayım. Sıvı soğutmayı arctic lf 3 pro seçerdim. Onun haricinde güzel. Kaliteli bir termal macun kullanmanızı tavsiye ederim satın aldıysanız yapacağınız şey bu kalıyor geriye. Hayırlı olsun şimdiden kafaya takacak bir şey yok sistemle alakalı.bu sistemi aldım pazartesi gelecek, ne önerirsiniz yapmam gereken bir şey varmı? gram anlamıyorum 0 bilgim var
macunla alakalı ne kadar süre iş yok diyebilirz ne kadar süre ellemeden kullanabilirim çünkü sürmeyi bilmiyorum İncehesap sürüyormu onuda bilmiyorum bide tuf serisi daha üst değilmi primeden en son İncehesap tufu 35 bine primeyide 43 e satıyodu 9070xt için herkes keyfine gore fiyat yazıyor o sıvı sogutmada kasamla uyumlu değildi heralde ama tam hatırlamıyorum bi sebeple vazgecmistimGüzel beğendim. Kendi görüşüm olarak yorum yapacağım, ekran ve ekran kartı seçimi güzel olmuş, işlemciyi bütçe varsa 9800x3D seçerdim. Bu bütçelere çıktıysam, kasayı başka bir model seçer, psu yu da +1000w/1200w enermax ya da raijintek olarak revize ederdim ki ileride değiştirmek zorunda kalmayayım. Sıvı soğutmayı arctic lf 3 pro seçerdim. Onun haricinde güzel. Kaliteli bir termal macun kullanmanızı tavsiye ederim satın aldıysanız yapacağınız şey bu kalıyor geriye. Hayırlı olsun şimdiden kafaya takacak bir şey yok sistemle alakalı.
pazartesi gelecek kargoda suanmacunla alakalı ne kadar süre iş yok diyebilirz ne kadar süre ellemeden kullanabilirim çünkü sürmeyi bilmiyorum İncehesap sürüyormu onuda bilmiyorum bide tuf serisi daha üst değilmi primeden en son İncehesap tufu 35 bine primeyide 43 e satıyodu 9070xt için herkes keyfine gore fiyat yazıyor o sıvı sogutmada kasamla uyumlu değildi heralde ama tam hatırlamıyorum bi sebeple vazgecmistim
güncelleme, tufu 32 e aldım 1 hafta önce 48 yapmışlarmacunla alakalı ne kadar süre iş yok diyebilirz ne kadar süre ellemeden kullanabilirim çünkü sürmeyi bilmiyorum İncehesap sürüyormu onuda bilmiyorum bide tuf serisi daha üst değilmi primeden en son İncehesap tufu 35 bine primeyide 43 e satıyodu 9070xt için herkes keyfine gore fiyat yazıyor o sıvı sogutmada kasamla uyumlu değildi heralde ama tam hatırlamıyorum bi sebeple vazgecmistim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
pazartesi gelecek kargoda suan