Hocam yeterli aslında fakat bir fps çılgınlığıdır gidiyor. Anladığım kadarıyla 90-100 fps istiyor insanlar. Ps da 60 fps oynadığım oyun hiç rahatsız etmiyor beni pc de aynı şekilde olur sanırım. Sonuçta native görüntü görmek için 4k alıyoruz. Pubg yada valo için değil4080 nasıl 4k için yeterli olmuyor anlamıyorum ya, yetmesi gerek gibi bir hava veriyor
Dostum ben asla rt veya path tracing açmam9070xt ile g81sf kullandım. Çoğu oyunda fps'ler 60-70'i geçmedi. Oled alan biri rtx'den daha iyi olan Path traycing açmalı. Ve cyberpunk 2077 oynamali. Nedeni ise Oled monitör farkı en çok orda belli oluyor. Ama 9070xt'de bırak Path traycing'i Rtx'de bile 55fps lerde geziyordu.
4080 kullanırken 2k rog oled monitörüm vardı ve Path traycing aciyordum. 100fps civarı alıyordum ve oyun mükemmel görünüyordu. Ama 4k da yapamadım.
Bu sebeple 9070xt satıp 5070 ti aldım.
Amacım Multi Frame Gen kullanmak.
Mfg ile path traycing açıp oynayabilecektim. Bu sebeple oled 4k oled monitör alacak birine 5070ti veya 4090 öneriyorum. 2k alacak birine ise 4080/ 5070 öneriyorum.
Mfg performansını incelemeniz için konuyu bırakıyorum;
Başlık 'FRAME GENERATİON GECİKME TESTİ!' https://forum.donanimarsivi.com/konu/frame-generation-gecikme-testi.1155996/
Rahatça yetiyor zaten.4080 nasıl 4k için yeterli olmuyor anlamıyorum ya, yetmesi gerek gibi bir hava veriyor
dlss transformerNeden ? Bende 4080S abimde 4070tis var. İki kart arasında %18 güç farkı zaten zaten yukarıda anlattığım gibi 4K'da Dlss transformer modu Dlss cnn kalite moduna göre bile hem daha iyi görüntü hem de daha yüksek fps veriyor. 4070tis single player oyunları 120fps oynatacak güçte bir kart zaten single player oyunlarda da 240fps aramazsın.
Valla hocam tercih meselesi. Ben oled monitör aldıysam rtx ve pt açarım.Dostum ben asla rt veya path tracing açmam
120fps civarina ulaşmazsam full ayarlarda oynamam optimize ayarlarda oynarim. DLAA diye diretmem fps yetiyorsa dlss kalite yetmezse performansa alırım sonuçta 4K ekran, gözüm farkı görmeyecek ama fps'i hissedecek. Frame gen varsa açarım. Bu kurallar ile Wukongu 4k'da 120fps miss gibi gragiklerle 4080 Superde LG C3 oled televizyonumda oynadım. Senin dediğin kriteri malesef günümüzde 5090 bile karşılamıyor. 4070ti super 4K'yı çok rahatça kaldırabilecek bir kart. 3090ti'dan güçlü ve 2x frame geni var. Dlss açar, et açmaz, fg kullanır ve her şey maksimumda olacak diye diretmezsen hiç bir sorun yaşamazsın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Rahatça yetiyor zaten.
Dlaa ve path tracing cyberpunk için olmazsa olmaz bence, oyunu mükemmel gösteren bir şey. Diğer oyunlar için söylediklerinize harfiyen katılıyorum. Sıfır aldığım sorunsuz kullandığım 2k monitörü satıp üstüne de 10k fiyat farkı verip yanlış bir karar vermek istemiyorum.Dostum ben asla rt veya path tracing açmam
120fps civarina ulaşmazsam full ayarlarda oynamam optimize ayarlarda oynarim. DLAA diye diretmem fps yetiyorsa dlss kalite yetmezse performansa alırım sonuçta 4K ekran, gözüm farkı görmeyecek ama fps'i hissedecek. Frame gen varsa açarım. Bu kurallar ile Wukongu 4k'da 120fps miss gibi gragiklerle 4080 Superde LG C3 oled televizyonumda oynadım. Senin dediğin kriteri malesef günümüzde 5090 bile karşılamıyor. 4070ti super 4K'yı çok rahatça kaldırabilecek bir kart. 3090ti'dan güçlü ve 2x frame geni var. Dlss açar, et açmaz, fg kullanır ve her şey maksimumda olacak diye diretmezsen hiç bir sorun yaşamazsın.
oyunlar optimize degil artik. bu yuzden en ust seviye ekran karti almadikca 4k onermiyoruz. ozellikle fps oynayan biri icin artik 4k cok manasiz. hiakye oyunlarinda 60 fps oynarim yinede 4k olsun diyorsaniz gidin ps5 pro alin , cok daha iyi performans alirsiniz. Ben artik 2k ya gore sistem diziyorum. 4k oynamak istesem konsol tercih ederdim4080 nasıl 4k için yeterli olmuyor anlamıyorum ya, yetmesi gerek gibi bir hava veriyor
Zamaninda en iyi kartlardan sayiliyordu rx6800 hatta bazilari ilk ciktiginda 4k oyun karti vs diyordu. Suan 2k da bile zorlaniyor. Her sene cikan oyunlarda istenilen sistem gereksinimleri iyice kotulesiyor , optimize yapmak yerine yapay zeka coplugu ile duzeltme yoluna gidiyorlar. anti aliasing kapaliyken artik oyunlar okul projesi gibi duruyor .Valla hocam tercih meselesi. Ben oled monitör aldıysam rtx ve pt açarım.
Ayarda kısmak istemem. Ben arkadaşa gerçekleri söyledim. Ben rtx kapaticam pt nedir bile bilmicem gerekirse 4k da dlss kaliteyi açıcam (genelde 2-3k da Render alıyor Dlss). Ha o da bana yetmez 100+ FPS için performansa alıp 1080p'de render aldirticam dersen kullanılır 4070ti s.
Ama kart değiştirmeyecek biri için 2k oled öneririm ben. Ya da 5070 alıp 4x MFG'de kullanırım 4k'da.
Kart değiştirmeyecek diye bişey yok 6000 super serisine kadar kullanacağım bir kart sadece bu, zaten 4k oynanacaksa 2-3 seride bir güncellemek gerekiyor kartıValla hocam tercih meselesi. Ben oled monitör aldıysam rtx ve pt açarım.
Ayarda kısmak istemem. Ben arkadaşa gerçekleri söyledim. Ben rtx kapaticam pt nedir bile bilmicem gerekirse 4k da dlss kaliteyi açıcam (genelde 2-3k da Render alıyor Dlss). Ha o da bana yetmez 100+ FPS için performansa alıp 1080p'de render aldirticam dersen kullanılır 4070ti s.
Ama kart değiştirmeyecek biri için 2k oled öneririm ben. Ya da 5070 alıp 4x MFG'de kullanırım 4k'da.
Onları bende bilmiyorumdlss transformer
dlss cnn ne ?!?!?!?!?!?!?
Hocam 2 sene var daha. 6000 serisi tanıtımı en erken 2027 Şubat. Tr'ye geldi ucuzladı derken sana olur 2027 temmuz. Ha ben alırım mediuma alırım, pt/rtx açmam dersen senin kararın. Oled monitörün alametif harikası renklerdir. Bunu da en iyi patg traycing verir.Kart değiştirmeyecek diye bişey yok 6000 super serisine kadar kullanacağım bir kart sadece bu, zaten 4k oynanacaksa
6000 serisi kartlar Rtx'e yenildi.oyunlar optimize degil artik. bu yuzden en ust seviye ekran karti almadikca 4k onermiyoruz. ozellikle fps oynayan biri icin artik 4k cok manasiz. hiakye oyunlarinda 60 fps oynarim yinede 4k olsun diyorsaniz gidin ps5 pro alin , cok daha iyi performans alirsiniz. Ben artik 2k ya gore sistem diziyorum. 4k oynamak istesem konsol tercih ederdim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Zamaninda en iyi kartlardan sayiliyordu rx6800 hatta bazilari ilk ciktiginda 4k oyun karti vs diyordu. Suan 2k da bile zorlaniyor. Her sene cikan oyunlarda istenilen sistem gereksinimleri iyice kotulesiyor , optimize yapmak yerine yapay zeka coplugu ile duzeltme yoluna gidiyorlar. anti aliasing kapaliyken artik oyunlar okul projesi gibi duruyor .
Dostum vallahi düşürdüğü fps göz önüne alınınca PT bana çok mantıksız geliyor. Dlss ile ilgili olarak NVIDIA ICAT programı ile aynı sahneyi yan yana ve kaydırmalı resim şeklinde kıyasladığimda 4k DLAA (2160P) ve 4K DLSS Q (1440P) arasında gerçekten %300 zoomdan önce bir fark ortaya çıkmıyor kaldı ki monitörle aranızda mesafe olacak.Valla hocam tercih meselesi. Ben oled monitör aldıysam rtx ve pt açarım.
Path tracing i zaten sadece belirli oyunlarda açıyoruz o da Cyberpunk ta Alanwake 2 gibi oyunlarda çok iyi oluyor. Diğer türlü oyunlarda aklına gelmez tabii, sen 4k monitöre geçilmesi tarafındasın sanırım?Dostum vallahi düşürdüğü fps göz önüne alınınca PT bana çok mantıksız geliyor. Dlss ile ilgili olarak NVIDIA ICAT programı ile aynı sahneyi yan yana ve kaydırmalı resim şeklinde kıyasladığimda 4k DLAA (2160P) ve 4K DLSS Q (1440P) arasında gerçekten %300 zoomdan önce bir fark ortaya çıkmıyor kaldı ki monitörle aranızda mesafe olacak.
2025 bitti zaten, 1.5 yıl var ve öyle piyasaya henüz çok iyi dediğimiz oyunlarda çıkmıyor gibi şu an monitörü hem 4.nesil bulmuşken hem de uyguna bulmuşken almaktan yanayım.Hocam 2 sene var daha. 6000 serisi tanıtımı en erken 2027 Şubat. Tr'ye geldi ucuzladı derken sana olur 2027 temmuz. Ha ben alırım mediuma alırım, pt/rtx açmam dersen senin kararın. Oled monitörün alametif harikası renklerdir. Bunu da en iyi patg traycing verir.
Ben 2 senedir oled monitör kullanıyorum. Bazı oyunlarda fark anlaşılmıyor bile. Ama Rtx'i güzel oyunlarda fark devasa.
ben 5070ti ile kullanıyorum gayet yetiyor ama dlss4 performans modu şart bence görüntü zaten bozulmuyor RT ultra veya PT de fps sıkıntısı da yok.4080 nasıl 4k için yeterli olmuyor anlamıyorum ya, yetmesi gerek gibi bir hava veriyor