Askerde hala devrecilik var mı?

Askerlikte devrecilik diye bir şey yok. Askerler arasında var. Bu her yerde var. İş yerlerinde bile var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Askerlikten neden korkacaksınız? CS oyununu canlı olarak düşünün.

İsrail nüfusu küçük bir ülke olduğu için orada askerlik hiç bitmiyor. Askerlik görevi sonrası bile her sene bir ay yine eğitime gidiyorlar.

Son düzenleme:
Bu zaten seni güçlü yapar. İsviçrenin Ordusuna bak birde bilim ve bankalarina bak.
Ben de diyorum ki askerliğinde disiplini ve vatan sevgisini kazanmış bireyler ülkeye daha iyi hizmet edecektir.
Reelste gördüm İsviçre ordusu caddede bir geçiş töreni yapıyordu. Halk dönüp bakmıyordu bile aynı zamanda ayak kaçıranlar vardı.
Bakın bu konuda mesaj yazan herkes Atatürkçüdür değil mi? Atatürk’ün Zabit ve Kumandan ile Hasbihal diye bir kitabı var. Onda zorunlu askerlik hakkında çok güzel sözleri var Atatürk’ün. Ardından şunu da unutmamak lazım “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.”
GAP ile doğuda tarım yapacak arazi kalmadı, insanlarda milli bilinç yokki. Havadan geliyor diye fazla sulamadan araziler helak oldu.
Bunun gibi bir sürü örnek verebilirim.

Ben de diyorum ki askerliğinde disiplini ve vatan sevgisini kazanmış bireyler ülkeye daha iyi hizmet edecektir.
Reelste gördüm İsviçre ordusu caddede bir geçiş töreni yapıyordu. Halk dönüp bakmıyordu bile aynı zamanda ayak kaçıranlar vardı.
Bakın bu konuda mesaj yazan herkes Atatürkçüdür değil mi? Atatürk’ün Zabit ve Kumandan ile Hasbihal diye bir kitabı var. Onda zorunlu askerlik hakkında çok güzel sözleri var Atatürk’ün. Ardından şunu da unutmamak lazım “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.”
GAP ile doğuda tarım yapacak arazi kalmadı, insanlarda milli bilinç yokki. Havadan geliyor diye fazla sulamadan araziler helak oldu.
Bunun gibi bir sürü örnek verebilirim.
Atatürk aynı zamanda " bir gün benim sozumle bilim ters düşerse bilimi seçin" de diyor . Tanrı değil bu adam her düşündüğü doğru olacak diye bir şey yok. Milli bilinci eğitimle kazandırırsın bizde eksik olan o. Evde ve okulda kaliteli bilinçli eğitim lazım

@Mete Yavuz Devrem yanlış kişilerle tartışıyorsun. Gerek yok.

Ulan kardeşim icin bir konu açtım nerelere gelmiş konu arkadaşlar benim yaptığım zamanda bedelli olsa bende yapardım acik konuşalım 6 aylik kazancınız bedelliye esitse 6 ay b0k temizleye gerek yok yapij gitsin devlete para gidiyor iste

Devrecilik askerliğin şanındandır.
Korktuğunuz konu çok saçma.
Devrecilik adi altında zorbaciliktan bahsediyorum ama sen bilirsin botları boyatilan mi dersin telefonu alınan mi dersin neler okumadım ki tabi eskidendi bu suan var mi bilmiyorum ama hepimiz yaptik alt devreyken pis işleri sonradan yeni devreler gelince yapmıyorsun orası ayrı da

Askerlikte devrecilik diye bir şey yok. Askerler arasında var. Bu her yerde var. İş yerlerinde bile var.

Askerlikten neden korkacaksınız? CS oyununu canlı olarak düşünün.

İsrail nüfusu küçük bir ülke olduğu için orada askerlik hiç bitmiyor. Askerlik görevi sonrası bile her sene bir ay yine eğitime gidiyorlar.
Kardeşin ekmek almaya gitmesi bile basit devrecilik mesela geçenlerde kayseride ust devretle tartışan birini nöbette öldürmüşler o haberi gördükten sonra çocuk gitmek istemiyor ki haklı kendi askerini bile koruyamayan devlete neden gitsin ki

Son düzenleme:
Ülkenin sınırlarını nasıl koruyucaz o zaman?
Yaşadığın evi korumaz mısın? Bu söylediğin ben evimi korumak istemiyorum demektir ve mesajını yetkililere yolliycam.

18 yaşından küçüksen 16 yaşında askere çağırsınlar seni. 3 yıllık askerlik hemde
Bulaşık yıkama tuvalet temizleme kısaca kpeklik vb vb ne koruması sen askere gidenlerin savaşa sokulduğunumu zannediyorsun😅

Bulaşık yıkama tuvalet temizleme kısaca kpeklik vb vb ne koruması sen askere gidenlerin savaşa sokulduğunumu zannediyorsun😅
Milletin askerlik hayatı boyunca eline silah değmiyor

Milletin askerlik hayatı boyunca eline silah değmiyor
Eline silah değmeyen kesim parasıyla yerini ayarlatıp dağdan çölden çocuğunu uzak tutanlardır, sonra çocukta telefonda ağlıyor anne beni çalıştırıyorlar diye.

Onca zaman PKK ile zor şartlarda savaşanlar rus askerimiydi Türkiyeyi koruyordu?

Eline silah değmeyen kesim parasıyla yerini ayarlatıp dağdan çölden çocuğunu uzak tutanlardır, sonra çocukta telefonda ağlıyor anne beni çalıştırıyorlar diye.

Onca zaman PKK ile zor şartlarda savaşanlar rus askerimiydi Türkiyeyi koruyordu?
İş paraya gelirse zaten direk bedelli yollarlar ama o dediklerimin hiç paraylada alakası yok uzman profesyoneller ful o çatışma dağlara çıkma koruma görevlerinde yoksa 6 aycık aceminin acemisi zorunlu görevini yapmaya geleni kim ne yapsın dediklerim tarzı işler yapıyolar

Son düzenleme:
İş paraya gelirse zaten direk bedelli yollarlar ama o dediklerimin hiç paraylada alakası yok uzman profesyoneller ful o çatışma dağlara çıkma koruma görevlerinde yoksa 6 aycık aceminin acemisi zorunlu görevini yapmaya geleni kim ne yapsın dediklerim tarzı işler yapıyolar
Ya arkadaşım. Bende bilgisayar önünden ayrılmayan çocuktum.
Okul bitti baktım ben zaten okuyup bir yerlere gelemiyicem torpilde yapamiycaklar dedim ulan gidiyom askere üni felan boş işler. Dönünce bir yerlerde çalışırım.

Ama hayatta yalnız olduğumu kemiklerime kadar hissettim askerdeyken. Orada ne ana ne baba ne dede ne nine var.
Silahı ve 3 şarjör dolu mermiyi verdiler elime Ermenilerle en yakın görev noktasına yolladılar.
Kendi kendime soruyordum nasıl düştüm ben lan buraya? :D

Kötü zamanlarım oldu ama işte askerlik dün olan şey dünde kalır misali bittiği gibi kimse-kimseyi tanımamış gibi yoluna devam etti herkes kendi evine.

Tıpkı kabus rüyasından uyanmış gibi oluyor adam eve döndüğünde.

Öldüm mü? tabi hayır, zaten birisinin öleceği varsa kalp krizi geçirip ölür, askerlik sıkıntısını fazla büyütmemek gerek gözümüzde.

Ya arkadaşım. Bende bilgisayar önünden ayrılmayan çocuktum.
Okul bitti baktım ben zaten okuyup bir yerlere gelemiyicem torpilde yapamiycaklar dedim ulan gidiyom askere üni felan boş işler. Dönünce bir yerlerde çalışırım.

Ama hayatta yalnız olduğumu kemiklerime kadar hissettim askerdeyken. Orada ne ana ne baba ne dede ne nine var.
Silahı ve 3 şarjör dolu mermiyi verdiler elime Ermenilerle en yakın görev noktasına yolladılar.
Kendi kendime soruyordum nasıl düştüm ben lan buraya? :D

Kötü zamanlarım oldu ama işte askerlik dün olan şey dünde kalır misali bittiği gibi kimse-kimseyi tanımamış gibi yoluna devam etti herkes kendi evine.

Tıpkı kabus rüyasından uyanmış gibi oluyor adam eve döndüğünde.

Öldüm mü? tabi hayır, zaten birisinin öleceği varsa kalp krizi geçirip ölür, askerlik sıkıntısını fazla büyütmemek gerek gözümüzde.
Bi kere kaç seneler önce dediğin olay eskiden olabilirde günümüzde hiç yok öyle şeyler olsada çok nadirdir genelleme olarak dediğim gibi veya mesela bizim şehrin ortasında okulların yanındada asker yeri var adamın adamların elinde silah onlarda 6 aylık belkide ama orda ne olcak kısaca dümen onun dışında yok dağlara çıkartma çatışmalar öyle aksiyonlar hiç yok eline silah değerse ne ala

Yahudilerin Müslümanlardan iyi olduğuğunu mu söylüyorsun yani?

Dini kurumlara mesajını ileticem. Askerlik boyunca Oruç tuttursunlar sana. 1 öğün ekmek sabah. 1 öğün ekmek akşam versinler. Başkada bişey vermesinler.
Reis sen bakan falanmısın herkese tehtidler savuruyon başka bir konuda da aynı şeyleri söylüyordün mesajı şu kişiye ileticem gibisinden

Geri