10 yıl devrildi. Windows 10'un Desteği Bitti

Nasıl kaydolunuyor hocam? Ücreti ne kadar?
Hocam normalde ücretli olduğu yazıyor da eğer önceden Microsoft hesabınıza tanımlı Windows lisansı var ise sanırım ücret almıyorlar. Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik bölümünde sağdaki yazılarda Güvenlik güncelleştirmelerine kaydol yazıyordu tıkladım ve kaydoldu. 14 Ekim 2026'ya kadar güvenlik güncelleştirmesine devam edilecek yazdı.
Micosoft Activation Scripts'in TsForge methodundaki ESU kaydını yaparsanız, 2028 yılına kadar güncelleştirme almaya devam edersiniz düz Windows 10 sürümlerinde.

Windows 7 2008de çıktı 2009da kullnımdaydı steam 2021de falan sonlandırdı desteği.
Kimi için Win10 bugün kimi için 2 yıl kimi için 5yıl sonra bitcektir.

Ben Win8.1i 2020ye kadar kullandım. Halen en akıcı en sağlam en hızlı işletim sistemidir gördüğüm. Sıfır sorunlu işletim sistemiydi. 4 yılda fişi çekildi.
Windows 7'nin Steam desteği 8.1 ile birlikte Ocak 2024'te kesildi. Ayrıca Windows 8.1 çıktığından 10 yıl sonra Ocak 2023'te desteği kesildi.

Oh be zart zurt güncelleme istemiyordum zaten. Uygulamalar destek kesene kadar devam.

Microsoft, 2015'ten bu yana milyonlarca bilgisayarda kullanılan Windows 10'un resmi desteğini 14 Ekim 2025 tarihinde sonlandırıyor.
Bu tarihten sonra Windows 10 işletim sistemi güvenlik güncellemesi, hata düzeltmesi veya yeni özellik almayacak. Bu da, Windows 11'i desteklemeyen eski bilgisayarların ESU (Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmeleri) olmadan hiçbir destek alamayacağı anlamına geliyor. Yaklaşık 10 yıl önce Microsoft Türkiye YouTube hesabında yayımlanan 'Güle Güle Windows XP - Merhaba Windows 10' videosu, şimdi 'Güle Güle Windows 10'a dönüştü. Önceden bilgisayarımıza Windows 10'u kurmayı hayal ederken, saat 00:00'da veda edeceğiz. Yine önceden 'nasıl olsa 4 yıl var, zaman geçmez' derken bugün bu konuyu açacağımı beklemiyordum. Şahsen üzücü bir durum.
ESU'dan bahsetmişken, maalesef sadece 1 yıl (Enterprise için değişebilir) güncelleme alacak. LTSB 2015 sürümü de aynı şekilde saat 00:00'da bitecek.

2019 ve 2021 LTSC sürümleri güvenlik güncellemesi almaya devam etse bile, bazı programlar Windows 10 için desteğini kesecek. Bu durumda, güvenlik güncellemeleri ev kullanıcıları için çok büyük bir anlam ifade etmeyebilir. O7

Bu konu, şu an banlı olan @Mantıklı Kanks Aferim aracılığı ile açılmıştır
İyi bilirdik rahmetliyi😁
Ltsc lerde bitince w7 gibi gömülecek, tarih sayfasına..

Windows 7'nin Steam desteği 8.1 ile birlikte Ocak 2024'te kesildi. Ayrıca Windows 8.1 çıktığından 10 yıl sonra Ocak 2023'te desteği kesildi.
dayı sen ne anlatıyosun aynı şeyleri papağan gibi tekrar tekrar yazmışsın:D daha var zaman işte olm 2032ye kadar bu kadar basit neyin tribindesin

Beyler bende W10 pro var istediğim zaman w11 proya direk ücretsiz bir şekilde geçebilir miyim?

daha var 1 sene microsoft kendisi veriyor kesemezler 2027 2028de belli olur
O daha önceki sürümlerde gördüğümüz para ile daha fazla güncelleme almaya giriyor dahil değil yani. Windows 10'nun ana desteği 2022'de, güvenlik güncellemeleri bugün sona erdi.

Steam konusunda haklı olabilirsi fakat Win8.1 sistemsel olarak 2017te bitirildi. 2023e kadar güvenlik güncellemesi alınıyordu.
Mesela Photohop gibi uygulamalar vs yükelenemiyordu. Direk cillop gibi sisteme kıydılar şuan ATMlerin çoğunda yüklü sistem halen Win8.1

Win10un ana desteği ne demek?

Sürümler arası lisans farkı olduğu gibi lisanslarında ömrü vardır.
Önemli olan güvenlik güncellemesi özellik güncellemesi olmasada olur özelliği başlarına çalsınlar.
Win10 güvenlik güncellemesi 2028 ve iot üzerinden de 2032ye kadar devam.

1760469391875.webp

Bu da kanıtı bugün 2015 sürümü dahil bütün sürümler güncellendi. Windowsun her dediğine kulak asma sen. Win2000den beri durum aynı. Aşağıda ESU yazan şey ise esuyu kullanarak tahmini 2032te kadar normal Home/Pro sürümünü güncel tutabilirsiniz.

1760469524175.webp

Steam konusunda haklı olabilirsi fakat Win8.1 sistemsel olarak 2017te bitirildi. 2023e kadar güvenlik güncellemesi alınıyordu.
Mesela Photohop gibi uygulamalar vs yükelenemiyordu. Direk cillop gibi sisteme kıydılar şuan ATMlerin çoğunda yüklü sistem halen Win8.1

Win10un ana desteği ne demek?

Sürümler arası lisans farkı olduğu gibi lisanslarında ömrü vardır.
Önemli olan güvenlik güncellemesi özellik güncellemesi olmasada olur özelliği başlarına çalsınlar.
Win10 güvenlik güncellemesi 2028 ve iot üzerinden de 2032ye kadar devam.

Alıntıyı görüntüle

Bu da kanıtı bugün 2015 sürümü dahil bütün sürümler güncellendi. Windowsun her dediğine kulak asma sen. Win2000den beri durum aynı. Aşağıda ESU yazan şey ise esuyu kullanarak tahmini 2032te kadar normal Home/Pro sürümünü güncel tutabilirsiniz.

Alıntıyı görüntüle
Bu bahsettiğiniz Esu, Windows'un bize sunduğu 1 yıl daha uzatabildiğimiz güvenlik güncelleştirmesi olan mı yoksa crack tarzındaki arkadaşın bahsettiği Tsforge methodu ile olan mı?

Bu bahsettiğiniz Esu, Windows'un bize sunduğu 1 yıl daha uzatabildiğimiz güvenlik güncelleştirmesi olan mı yoksa crack tarzındaki arkadaşın bahsettiği Tsforge methodu ile olan mı?
esu resmi bir durum fakat tsforge ile bunu dahada uzatıyorsun.
Normalde bu yöntemi windows parayla satmayı düşünüyor.

Beyler bende W10 pro var istediğim zaman w11 proya direk ücretsiz bir şekilde geçebilir miyim?
Evet, istediğiniz gibi Windows 11 pro'ya geçebilirsiniz. Hatta lisansınız yoksa bile ücretsiz geçebilirsiniz. Sadece sağ altta "Windows'u Etkinleştir" yazar. Onun da çözümü basit. Açık kaynak kodlu Microsoft Activation Scripts aracı ile bedava ve güvenilir bir şekilde etkinleştirebilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@TayyarCR, ESU, hata düzeltmeleri ve özellik güncelleştirmeleri vermiyor. Sadece güvenlik yamaları veriyor (Adı üstünde: Extented Security Updates) ve ayrıca 2032 yılına kadar değil, 2028 yılına kadar sürecek. 2028 yılından sonra hiçbir şekilde Windows 10'un consumer sürümlerinde güncelleme alınamayacak. Yalnızca IoT Enterprise 2021 sürümü 2032'ye kadar güncelleştirme alacak.

Geri