-Mehmet-
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 5,222
Maksimum ne verebiliyorlarsa onu alın.Gigafiber değil normal fiber var Türk Telekomun çektiği.
Maksimum ne verebiliyorlarsa onu alın.Gigafiber değil normal fiber var Türk Telekomun çektiği.
Upload önemli aslında çok dosya gönderimi oluyor ama firma yüksek upload vermiyor sadece indirme hızı artıyor yüksek paketlerde diye biliyorum.Yaptığınız şeye bağlı. Yayıncı iseniz ya da bir yere sürekli yüksek boyutlu belge gönderiyorsanız upload değeri önemli. Bana göre 100 mbps download normal bir kullanıcı için en ideal hız. 1000 mbps rahatına düşkün sabırsızlar için iyi bir değer. Eğer fazla para vermek istemiyorsanız fiyat farklarını inceleyip ona göre 100 mbps internet alın.
50 yerine 100 almaya değer mi peki? İndirme artsa da upload yine 50 kalacak ama sanırım.100mbps fazla fazla işinizi görecektir. Zaten Türkiye standartlarında iyi bir hız oluyor. Gigabit seviyesinde hızlar gereksiz olacaktır. Türknet gigafiber altyapısında olsaydınız sabit fiyat politikaları olduğu için aldığınız hız fark etmeksizin 700 lira öderdiniz. Bu mümkün olmadığı için altyapınızın uygun olduğu İSS ile 100mbps devam edebilirsiniz. Oyunlarda fark yaratmıyor ayrıca. İndirme ve yükleme hızlarınız yüksek oluyor sadece. Gigabit seviyesinde internet ile 100gb+ dosyaları dakiklar içerisinde indiriyorsunuz.
İndirdiğiniz dosyaların boyutu ve sıklığı fazla ise 100 alın zaten 50 ile 100 arasında çok fark olmuyor.Upload önemli aslında çok dosya gönderimi oluyor ama firma yüksek upload vermiyor sadece indirme hızı artıyor yüksek paketlerde diye biliyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
50 yerine 100 almaya değer mi peki? İndirme artsa da upload yine 50 kalacak ama sanırım.
Değer tabii ki. Ayrıca firmayla görüşme sağlayarak simetrik internet talebinde bulunabilirsiniz. Böylece download ve upload hızlarınız aynı olur. Fiyatı da buna göre artacaktır tabii ki. Eğer dosya indirme konusunda herhangi bir öneminiz yoksa 100mbps zaten hızlı bir internet. Bütçeniz varsa üst paketleri tabii ki de değerlendirebilirsiniz. Her şey bütçenize kalmış.Upload önemli aslında çok dosya gönderimi oluyor ama firma yüksek upload vermiyor sadece indirme hızı artıyor yüksek paketlerde diye biliyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
50 yerine 100 almaya değer mi peki? İndirme artsa da upload yine 50 kalacak ama sanırım.
Türk Telekom yapar mı ki upload artışı? Fiyatı upload için artarsa kabul ederim ama 700TL fiyatı upload için 7000TL yapacaklarsa onu asla karşılayamamDeğer tabii ki. Ayrıca firmayla görüşme sağlayarak simetrik internet talebinde bulunabilirsiniz. Böylece download ve upload hızlarınız aynı olur. Fiyatı da buna göre artacaktır tabii ki. Eğer dosya indirme konusunda herhangi bir öneminiz yoksa 100mbps zaten hızlı bir internet. Bütçeniz varsa üst paketleri tabii ki de değerlendirebilirsiniz. Her şey bütçenize kalmış.
250 yada 500 ideal çoklu kullanımdaFiber kullanan birinin internet hızı ne olmalı? Mesela 1000 gereksiz mi? Veya 50 olsa çok mu zayıf en ucuzu oymuş sanırım. Kısacası hangi hız almam gerektiği konusunda bilgim olsun istiyorum o yüzden yorumlarınızı merak ediyorum.