Asus rog strix 1200g aura mı nzxt c1200 gold (2024) mu

LeLouch37

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar bu iki psu arasında kaldım 9070xt nitro plus ekran kartıyla kullanacağım. Kafam rahat olsun diye 1200w alıp geçicem bida değistirmemek adına. Bir diğer sorum da bu iki psunun içinden çıkan kablolar bu ekran kartını çalıştırır mı direkt olarak herhangi bir kablo almama gerek olur mu birde nzxt de çok kötü yorum gördüm ama o yorumları eski versiyonu için gördüm yenisi için emin değilim sonuç olarak ikisinin fiyatları birbirine yakın hangisini alsam daha sorunsuz kullanırım dostlar

İkisinde de yeni nesil giriş var 12vhpwr var 8+8+8 gerekiyorsa dönüştürücü kullanman gerekir benim önerdiğim bir şey değil.

Dönüştürücüyü bende istemiyorum tam bilmiyorum ama kartın hızını düşürüyormuş o yüzden kutusundan 9070xt sapphire nitro plus a uygun kablo çıkan bi psu istiyorum bunlarda o kablo çıkmıyorsa sizin bir psu tavsiyeniz var mı ?

Dönüştürücüyü bende istemiyorum tam bilmiyorum ama kartın hızını düşürüyormuş o yüzden kutusundan 9070xt sapphire nitro plus a uygun kablo çıkan bi psu istiyorum bunlarda o kablo çıkmıyorsa sizin bir psu tavsiyeniz var mı ?
Eski sürüm bir psu gerek kaliteli eski sürüm bilmiyorum 5.1 3.0 olanların hepsi 12vhpwr ile geliyor

Hocam şimdi asus psuya baktım mesela iki tarafıda 12 pinli giriş olan kablo çıkıyor kutunun içinden bu çalıştırmaz mı nitro plus ekran kartını ?

Arkadaşlar bu iki psu arasında kaldım 9070xt nitro plus ekran kartıyla kullanacağım. Kafam rahat olsun diye 1200w alıp geçicem bida değistirmemek adına. Bir diğer sorum da bu iki psunun içinden çıkan kablolar bu ekran kartını çalıştırır mı direkt olarak herhangi bir kablo almama gerek olur mu birde nzxt de çok kötü yorum gördüm ama o yorumları eski versiyonu için gördüm yenisi için emin değilim sonuç olarak ikisinin fiyatları birbirine yakın hangisini alsam daha sorunsuz kullanırım dostlar

Ana amaç sessizlikse ASUS lakin sessizlik çok da önde değilse NZXT. Çoğu konuda NZXT önde.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İkisinde de yeni nesil giriş var 12vhpwr var 8+8+8 gerekiyorsa dönüştürücü kullanman gerekir benim önerdiğim bir şey değil.
NZXT 12x6 yani PCI-e 5.1. 12VHPWR değil.

Öyle bir durum yok. Dönüştürücü kaliteliyse performansa etki etmez.

Nitro+ zaten 12VHPWR kullanıyor.

Ana amaç sessizlikse ASUS lakin sessizlik çok da önde değilse NZXT. Çoğu konuda NZXT önde.

NZXT 12x6 yani PCI-e 5.1. 12VHPWR değil.

Öyle bir durum yok. Dönüştürücü kaliteliyse performansa etki etmez.

Nitro+ zaten 12VHPWR kullanıyor.
8+8+8 olup olmadığını söylemedi bana o yüzden söylemiştim o halde platin sertifikalı alınabilir

Alıntıdır.

RX 7900 XTX Nitro+ için 1200W PSU seçimi mantıklı ve uzun vadeli bir yatırım. NZXT'nin yeni versiyonları (C1200 Gold v2) önceki serilere göre daha stabil ve sessiz çalışıyor. Ancak kablo kalitesi ve müşteri desteği açısından MSI MPG A1200G modeli daha güvenilir tercih olabilir. Her iki PSU da ekran kartını doğrudan çalıştıracak kablolarla birlikte geliyor, ekstra kablo alman gerekmez.

⚙️ RX 7900 XTX Nitro+ için PSU Gereksinimi

• Tavsiye edilen PSU gücü: Minimum 850W, önerilen 1000W+
  • Güç bağlantısı: 2x 8-pin PCIe veya 1x 12VHPWR (bazı modellerde)
  • MSI ve NZXT 1200W PSU’lar bu bağlantıları kutu içeriğinde sunar.

🧪 NZXT C1200 Gold vs MSI MPG A1200G Karşılaştırması

ÖzellikNZXT C1200 Gold v2MSI MPG A1200G
Verimlilik Sertifikası80+ Gold80+ Gold
PCIe 5.0 12VHPWR DesteğiVarVar
Fan YapısıSessiz, 135mmSessiz, 140mm
Kablo KalitesiOrta (v1’de sorun vardı)Yüksek (örgülü kablolar)
ModülerlikTam modülerTam modüler
Garanti Süresi10 yıl10 yıl
Kullanıcı Yorumlarıv2 daha iyi, v1 sorunluGenelde olumlu

🔌 Kablo Uyumu

• Her iki PSU da 2x 8-pin PCIe kablosu ve 12VHPWR kablosu ile birlikte gelir.
  • RX 7900 XTX Nitro+ genellikle 2x 8-pin PCIe ile çalışır.
  • Ekstra kablo alman gerekmez, kutu içeriği yeterlidir.

🧠 Tavsiye

• MSI MPG A1200G, kablo kalitesi ve kullanıcı memnuniyeti açısından daha güvenli tercih.
  • NZXT C1200 Gold v2 serisi önceki versiyonlara göre iyileştirilmiş olsa da hâlâ bazı kullanıcılar fan sesi ve kablo sertliği gibi sorunlar bildirmiş.
  • Her iki PSU da ekran kartını rahatlıkla besler, ama MSI modeliyle “kafam rahat olsun” yaklaşımın daha iyi karşılanır.

Alıntıdır.

RX 7900 XTX Nitro+ için 1200W PSU seçimi mantıklı ve uzun vadeli bir yatırım. NZXT'nin yeni versiyonları (C1200 Gold v2) önceki serilere göre daha stabil ve sessiz çalışıyor. Ancak kablo kalitesi ve müşteri desteği açısından MSI MPG A1200G modeli daha güvenilir tercih olabilir. Her iki PSU da ekran kartını doğrudan çalıştıracak kablolarla birlikte geliyor, ekstra kablo alman gerekmez.

⚙️ RX 7900 XTX Nitro+ için PSU Gereksinimi

• Tavsiye edilen PSU gücü: Minimum 850W, önerilen 1000W+
  • Güç bağlantısı: 2x 8-pin PCIe veya 1x 12VHPWR (bazı modellerde)
  • MSI ve NZXT 1200W PSU’lar bu bağlantıları kutu içeriğinde sunar.

🧪 NZXT C1200 Gold vs MSI MPG A1200G Karşılaştırması

ÖzellikNZXT C1200 Gold v2MSI MPG A1200G
Verimlilik Sertifikası80+ Gold80+ Gold
PCIe 5.0 12VHPWR DesteğiVarVar
Fan YapısıSessiz, 135mmSessiz, 140mm
Kablo KalitesiOrta (v1’de sorun vardı)Yüksek (örgülü kablolar)
ModülerlikTam modülerTam modüler
Garanti Süresi10 yıl10 yıl
Kullanıcı Yorumlarıv2 daha iyi, v1 sorunluGenelde olumlu

🔌 Kablo Uyumu

• Her iki PSU da 2x 8-pin PCIe kablosu ve 12VHPWR kablosu ile birlikte gelir.
  • RX 7900 XTX Nitro+ genellikle 2x 8-pin PCIe ile çalışır.
  • Ekstra kablo alman gerekmez, kutu içeriği yeterlidir.

🧠 Tavsiye

• MSI MPG A1200G, kablo kalitesi ve kullanıcı memnuniyeti açısından daha güvenli tercih.
  • NZXT C1200 Gold v2 serisi önceki versiyonlara göre iyileştirilmiş olsa da hâlâ bazı kullanıcılar fan sesi ve kablo sertliği gibi sorunlar bildirmiş.
  • Her iki PSU da ekran kartını rahatlıkla besler, ama MSI modeliyle “kafam rahat olsun” yaklaşımın daha iyi karşılanır.
ChatGPT’ye sorup neden buraya atıyorsunuz ki? Konu sahibi kendi sormasını bilmiyor mu? Diyelim ki bilmiyor, ChatGPT de her zamanki gibi yanlış bilgi vermiş. MSI MPG A1200G diye bir model yok; MPG A-G serisi en fazla 1000W’a kadar.

Peki o zaman şöyle sorayım Kutusundan çıkan kabloyla sapphire 9070xt nitro plus u çalıştıracak 1200w kaliteli bi psu tavsiyeniz var mı 12 en fazla 13k ya çıkabilirim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,156,326
Üyeler
183,785
Son üye
MemoScofield
Geri